FEB

Fan la feina

Bàsquet. El Quart i el Salt continuaran a EBA després d'inscriure's i dipositar l'aval de 8.000 euros a la FEB

El bàsquet gironí tornarà a tenir dos equips a EBA el curs 2015/16. Ahir era l'últim dia assignat per la FEB per formalitzar les inscripcions i tant el Quart com el Salt ja tenien a Madrid tota la documentació necessària, a més d'haver dipositat l'aval de 8.000 euros que es requereix.

A partir d'ara, la federació espanyola revisarà tota la paperassa i, en principi, dimarts a la tarda oficialitzarà la llista amb els equips que ho tenen tot en regla, un cop s'hagi dut a terme la comissió delegada. A falta d'aquest filtre, disset clubs catalans han presentat tota la documentació per ser a EBA. Es tracta dels tretze que van jugar-hi el curs passat, incloent-hi també els que van perdre la categoria –Collblanc, Hospitalet, Sant Nicolau, JAC Sants, Quart, Santfeliuenc, Andorra B, Arenys, Salt, Pardinyes, Cornellà, Martorell i Castelldefels–, a més dels que van disputar la final a quatre de copa Catalunya (Igualada, Castellbisbal, Mollet i Barberà). A priori, hi podrien tenir lloc tots si com tot indica només hi haurà un equip aragonès i dos de balears en la competició, ara de vint.

Equips embastats

Dels dos representants gironins, el Quart és qui té la plantilla més encarrilada. El nou tècnic, Albert Brea, disposa de dotze peces, per bé que un dels nous, Juscafresa, tindrà fitxa de primera catalana, fet que donaria marge per a un últim reforç si escau. Els altres fitxatges han estat l'exterior Brazo, que torna d'un any sense jugar, i Dos Santos. El club també està buscant un altre patrocinador, a més de l'habitual, Piscines Sant Feliu.

A Salt encara no s'ha oficialitzat cap incorporació, si bé Eric Surís pretén fitxar un base, un exterior i un interior per disposar d'una plantilla llarga, d'almenys catorze peces, per poder pal·liar tots els problemes de lesions que puguin sorgir durant la temporada. Tots començaran l'activitat a mitjan agost.

*QUART
Bases:
Jordi Bataller i Pau Vila
Exteriors:
Eric Jiménez, Nando Brazo (any sabàtic), Edu Camós, Martí Serra i Pau Juscafresa (Olost, júnior preferent)
Interiors:
Moisès Martorell, Albert Masllorens, David Puertas, Mique Lozano i Raphael Dos Santos (Onyar)
Tècnic:
Albert Brea (1a)
Baixes:
Edu Montiel i Guillem Serra (Bisbal, copa Catalunya), Manel Molina (Vic, copa Catalunya) i Lluís Martínez (ara ajudant d'Albert Brea)
*SALT
Bases:
Rafael Feixas, Albert Agustí i Marc Pujols
Exteriors:
Xavier Torrent, Guillem Pascua, Toni Espinosa i Carles Nadal
Interiors:
Marc Bartrolí, Joan Busquets, Genís Bover i Jordi Geli
Tècnic:
Eric Surís (7a)
Baixes:
Roger Oliva (Bisbal)

Un nou format de competició

Si bé els clubs catalans havien donat la conformitat a no tocar el sistema de competició –un sol grup amb catorze equips–, la FEB ha optat per modificar-lo després de saber que hi hauria molta demanda de places. Així, el que fins al curs passat era el grup C d'EBA estarà compost ara per dos grups de deu equips. És a dir, vint equips en total majoritàriament de Catalunya, a més d'algun d'Aragó i les Illes Balears. Els cinc primers de cada grup accediran a una segona fase en què es dirimiran els tres bitllets per a la fase d'ascens a LEB Plata. I els cinc últims aniran a un grup per eludir les quatre places de descens a copa Catalunya. En tots dos casos es conservaran els resultats de la primera fase. La competició arrencarà el 27 de setembre i acabarà el 7 de maig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)