Més bàsquet

Retorn al format original

Bàsquet. La territorial fa marxa enrere per la insistència d'alguns clubs i el Mateu Pell mantindrà els equips gironins en el cartell. Les fases finals es jugaran el 12 i el 13 de setembre

El Mateu Pell d'enguany finalment no tindrà canvis dràstics. Si bé la idea de la territorial de la federació catalana era eliminar-ne els equips gironins i reduir-lo a dos partits de les seleccions gironines –així ho va explicar en l'assemblea anual de clubs del juny, sense que ningú hi posés cap objecció–, a posteriori alguns van demanar reconsiderar-ho. El més actiu va ser la Bisbal, que pretenia organitzar-lo aquest 2015, com un acte destacat del cinquantè aniversari de l'entitat baixempordanesa.

Tot plegat va rebre un impuls important aquesta setmana, en una reunió a la seu de la territorial a Girona, amb la presència de membres de vuit clubs de la demarcació. D'allà en va sortir la decisió ferma de mantenir el Mateu Pell tal com havia estat en les 38 edicions anteriors, un torneig tradicional entre equips gironins. La federació confia que a partir d'ara no es repeteixin casos com el de l'estiu passat, en què el Ceset femení no es va presentar a la semifinal contra el GEiEG. Que es recuperi, en definitiva, seriositat i il·lusió. En tot cas, és obvi que el canvi que volia impulsar en el Mateu Pell no era l'adequat.

Els equips

La novetat d'aquest any és que tant el torneig masculí com el femení es disputaran en un sol dia. El primer tindrà lloc el dissabte 12 de setembre a la Bisbal i amb l'amfitrió com a únic equip fix a semifinals per la seva condició d'equip de copa Catalunya. Les altres tres places se les repartiran entre els sis gironins de primera catalana (Onyar, CEB Girona, Sant Narcís, Santjoanenc, Arbúcies i Quart) en una prèvia a partit únic el 6 de setembre.

El femení es disputarà, com en l'edició del 2014, al pavelló de la Farga de Banyoles. Serà l'endemà, el diumenge 13 de setembre. Una semifinal està definida entre el Banyoles (copa Catalunya) i el Tordera, el millor classificat dels equips de la primera catalana femenina. L'altra serà entre el GEiEG i el guanyador de la prèvia entre l'Olot i el Palamós (tots dos de primera catalana), partit que es disputarà el 6 de setembre.

L'altre, també

Que el Mateu Pell mantingui el format original no és incompatible amb la idea de partida de la territorial, que s'organitzarà tal com s'havia anunciat, el 5 de setembre a l'Escala. Això sí, tindrà una altra denominació que s'està estudiant i es decidirà en breu.

El programa inclou un amistós entre la selecció gironina femenina i el Carmaux (16.30 h) i un altre entre la masculina i el Rodez (18.30 h). Es tracta de dos equips francesos, de la regió Migdia-Pirineus, situats a uns 300 quilòmetres de Girona i que competeixen en la cinquena divisió francesa, l'equivalent de copa Catalunya. Els combinats de la demarcació es faran a partir d'una tria de jugadors i jugadores de copa Catalunya i de primera catalana que encara s'ha de definir.El que ja se sap són els seleccionadors. En el cas del femení, seran Carles Surís (GEiEG) i Sandra Ventura (Banyoles), i en el masculí, Eloy Acedo i Lluís Feliu (la Bisbal).

LES SEUS

El torneig masculí es disputarà a la Bisbal, i el femení, al pavelló de la Farga de Banyoles
39è Mateu Pell
*Torneig masculí Fase prèvia
Onyar - CEB Girona (1) Sant Narcís - Santjoanenc (2) Arbúcies - CB Quart (3)
(*) Tots els partits es disputaran el 6 de setembre.
Semifinals i final
Bisbal Bàsquet - Guanyador 3
Guanyador 1 - Guanyador 2
(*) La fase final es disputarà el 12 de setembre a la Bisbal d'Empordà; al matí, les semifinals i a la tarda, la final i el tercer lloc.
*Torneig femení Fase prèvia
Olot - Palamós (*) Es disputarà el 6 de setembre
Semifinals i final
GEiEG - Guanyador prèvia CB Banyoles - CEEB Tordera (*) Es disputarà el 13 de setembre al pavelló de la Farga de Banyoles. Les semifinals es jugaran al matí i la final a la tarda.
*Partits seleccions
Girona femení - Carmaux
Girona masculí - Rodez (*) Els partits es disputaran el dissabte 5 de setembre a l'Escala

L'ALTRA CITA

Es mantenen els dos partits fixats de les seleccions gironines per al dia 5 de setembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)