FEB

Derbi sublim, final de luxe

Bàsquet. EBA. Partidàs a Quart, amb un enorme Kanis i un final agònic, en què Geli va donar el triomf al Salt amb dos tirs lliures a falta de tres dècimes. Tots dos equips jugaran per l'ascens

Per delectar-se. Un autèntic derbi delicatessen, que va fer gaudir els gairebé 700 espectadors que van ser al pavelló de Quart d'un espectacle de bàsquet al més alt nivell de la categoria. Geli va posar l'emoció i la cirera final al partidàs amb dos tirs lliures anotats quan quedaven tres dècimes i els d'Albert Brea guanyaven d'un (75-74). Dos punts que donen al Salt el cinquè triomf consecutiu enguany i la permanència, i juntament amb el Germans Cruz jugarà en el grup d'ascens a LEB Plata. Va ser una festa en tota regla, en un matx en què tots dos es jugaven una victòria doble –el triomf s'arrossega a la segona fase–. I els primeres espases no es van amagar. Torrent, amb el seu triple inicial, i Brad Kanis, el millor del partit, destrossant la pintura rival ja en els primers atacs locals. Montalat no podia amb el nord-americà, que encapçalava un 11-3 dels seus (13-8 a l'equador). Res que descentrés els d'Eric Surís, concentrats, amb encert i cercant el seu estil definit de jugar cinc contra cinc i amb possessions llargues. Amb empat a 20 es va donar pas a un segon acte amb bones sensacions inicials dels visitants. Un Burguet inspirat culminava un parcial d'1-13 (20-29) aprofitant l'acceleració mal entesa d'un Quart que apostava clarament per jugar moltes possessions curtes. El recurs de la zona tampoc no trencava la concentració del Multiópticas. Però sí Kanis (27-29 a tres del descans). Un 0-8 final permetia als de Surís anar cap als vestidors amb la moral intacta i refermada (29-37) contra un rival ple de dubtes. La incertesa local va desaparèixer en la represa, quan el Quart va recuperar el seu estil. Kanis, qui si no, igualava el partit a 42 gràcies al seu canell, i Eric Jiménez, amb 8 punts seguits, feia aixecar una grada que començava a identificar el seu equip al final del quart (53-49). A l'hora de la veritat la temperatura va seguir pujant, i també el ritme dels de Brea, que van agafar vuit punts de marge als tres minuts i mig (61-53). Va ser quan va aparèixer el que faltava: mister Bover replicava amb dos triples que obrien un intercanvi de cistelles inquietant. Fexas, Torrent i Vila s'hi apuntaven des de 6,75. Però era Pascua, amb una penetració de coratge, qui mantenia viu el conjunt visitant. Amb 75-74 i 17 segons, el Quart va fallar un atac clau i en la darrera possessió Geli va agafar un rebot que valia mig partit. El veterà pivot es va aixecar amb tot i el premi van ser els tirs lliures. Aquí, la sang freda va decantar un derbi inoblidable.
La propera (14-02-16)
Multiópticas Salt-Sant Nicolau; Barberà-JAC Sants; Sant Lluís-Arenys; El Masnou-Cornellà; Mollet-Quart

QUART 75 SALT 76

QUART GERMANS CRUZ: Bataller (8), Camós (11), Serra, Lozano i Kanis (28) –cinc inicial–; Puertas (3), Dos Santos, Brazo, Masllorens (7), Jiménez (10), Martorell, Vila (8). 19/41 en tirs de dos, 7/22 en triples (2 Camós, Jiménez, Vila, 1 Masllorens) i 16/21 en tirs lliures. 41 rebots (10 Kanis), 15 assistències (7 Bataller) i 83 de valoració (28 Kanis). MULTIÓPTICAS SALT: Bartrolí (5), Espinosa (5), Torrent (16), Agustí (5) i Montalat –cinc–; Geli (12), Nadal, Burguet (10), Fexas (5), Bover (12), Pascua (6). 14/33 en tirs de dos, 12/28 en triples (4 Torrent, 2 Burguet i Bover, 1 Bartrolí, Espinosa, Agustí i Fexas) i 12/17 en tirs lliures. 27 rebots (7 Geli), 15 assistències (5 Torrent) i 70 de valoració (17 Geli). PARCIALS: 20-20, 9-17, 24-12 i 22-27.

És una derrota molt dura per nosaltres. Juguem massa excitats contra ells
Jordi Bataller
jugador del quart

DADES

Ha estat una festa noble, espectacular i amb un alt nivell. Ara a jugar la segona fase amb il·lusió i ambició
Eric Surís
TÈCNIC DEL SALT
Els dos triples de Bover ens han fet bastant mal. Al final podia haver passat qualsevol cosa
Albert Brea
TÈCNIC DEL QUART
Potser són els tirs lliures de la meva vida pel que signifiquen. No estava gaire tranquil, la veritat
Jordi Geli
JUGADOR DEL SALT
28
punts,
10 rebots i 28 de valoració va fer Brad Kanis, el millor del partit, dominant la pintura.