ACB

Victòria d'esmena

Lliga Endesa. El Barça Lassa, tenallat pel desencert exterior (3/15) fins al 39-37 (23'), no pren mal (75-72, 38') contra un MoraBanc Andorra seriós, que li fa pagar la debilitat en el rebot

Amb el cap emboirat però alhora conscient del caràcter preventiu que tenia la victòria, el Barça Lassa va derrotar el MoraBanc Andorra en un migdia exigent, enrevessat en gran part pel desencert en el tir exterior –va acabar anotant-ne set dels últims deu, però fins al 39-37 (23') era un 3/15–, però també per la seriositat del rival. Uns tricolor desimbolts i que sabien en tot moment on gratar per arribar al final amb coses a dir: en el rebot ofensiu, esforç perseverant que combinaven amb l'atenció en el balanç defensiu.

Una rereguarda de la transició blaugrana constant des del primer minut i que, amb l'equilibri ofensiu que li donaven Stojanovski per fora i Xermadini per dins, va marcar la pauta del primer quart. Per contrarestar-ho, el Barça connectava bé (6 assistències) en l'atac posicional. En el segon parcial, un 2/10 en triples va emmanillar els de Pascual, que aconseguien empetitir l'atac andorrà, orfe fins a la tornada al camp de Xermadini, executor en el joc per parelles.

Tornant del descans (35-35), l'intercanvi de cistelles vertebrava les propostes, amb Ribas i Navarro igualant l'activitat de Sada i Stojanovski (46-43). Va aparèixer Bogdanovic (52-53), però també Perperoglou (60-55), i un triple de Schreiner en l'últim segon del quart va enlairar l'ànim andorrà. I va ser l'austríac que, amb dos triples més (després de rebot d'atac) minimitzava el bon treball defensiu local (72-66, 35'). I amb el partit obert –75-72 a tres minuts–, Ribas, Perperoglou i Tomic, que ahir va tornar a donar senyals de vida, van ser els que millor van interpretar el desenllaç.

10
rebots
en defensa del Barça en el segon quart, tots els de la seva cistella. En la resta de partit, 14 en defensa per a ells i 10 en atac per a l'Andorra.
19
de valoració
per a Perperoglou, el seu sostre amb el Barça, amb 15 punts en la segona meitat. Abrines, amb un esquinç de turmell, no va jugar.
El de divendres és un partit vital. I esperem que Tomic, que avui ja ha fet coses bones, faci el punt d'inflexió
Xavi Pascual
10
rebots ofensius
del MoraBanc, tres en el primer quart, dos en el tercer i cinc en l'últim. De tot plegat en va poder treure 12 punts.
Hem fet un partit correcte, però ens ha faltat un punt de convenciment i algun detall. Treballarem per millorar-ho