ACB

ESPORTS

BÀSQUET

El Barça explora nous camins

Sense la presència del president del club, Josep Maria Bartomeu, els encarregats de fer oficial de manera pública la destitució de Xavi Pascual van ser Albert Soler, màxim responsable dels esports professionals, i Joan Bladé, el directiu responsable de la secció. Sense parlar amb concreció del futur –“al juliol farem una roda de premsa per exposar-lo i presentar l'equip que conduirà la secció”, deia Soler–, el discurs de l'acomiadament de Pascual va girar al voltant de la necessitat de canviar de model.

Seguir guanyant

“No hi ha hagut un detonant per a la destitució. Hi ha hagut un període de reflexió en el club i, després de dos anys sense complir els objectius, el que ens plantegem no és un canvi d'entrenador, sinó de model”, exposava Soler. “El club considera que hem de seguir endavant amb una nova manera d'entendre el bàsquet, és una reflexió que fèiem des de feia temps.” “Malauradament, acaba una etapa. Una gran etapa, probablement, la millor del club. Volem que sigui un model diferent, volem altres persones. Hi podria encaixar [Pascual], potser sí, però després de vuit anys hem de canviar de model. El Barça sempre ha guanyat títols i ho ha fet a través de diferents models. Fins ara era fer un equip competitiu per guanyar. Volem canviar i continuar guanyant.”

En aquest sentit, Soler va ser taxatiu quan se li va preguntar si la decisió sobre Pascual hauria estat la mateixa si s'hagués guanyat la lliga: “Sí.” Sobre qui ha pres la decisió de canviar el rumb, tampoc va titubejar: “La decisió és meva i del Joan [Bladé], lògicament, consultant amb el president, que és un gran coneixedor del bàsquet. Però les decisions les prenen el màxim responsable del bàsquet i el dels esports professionals, que sóc jo. I si ens hem equivocat i no funciona en el futur, la responsabilitat és nostra. No sé si és molt important el qui, però els directius tenim aquesta responsabilitat. Per això voten els socis i per això, com en el meu cas d'executiu, ens contracten.”

Hi ha hagut un període de reflexió i, després de dos anys sense complir els objectius, ens plantegem un canvi de model
Potser hi podria encaixar [Pascual], però després de vuit anys calen noves persones
Albert Soler
RESPONSABLE ESPORTS PROFESSIONALS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)