ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

Treballar i esperar

Lliga Endesa. Víctor Sada, Salva Arco i Xavi Rey van acabar la temporada amb contracte a l'ACB, però fins avui no han rebut cap oferta per continuar-hi

Dels jugadors que la temporada passada van acabar amb contracte en un equip de l'ACB n'hi ha 23 que en el dia d'avui, quan la pràctica totalitat de les disset plantilles ja treballen, no tenen equip. Entre ells, els catalans Víctor Sada, Salva Arco i Xavi Rey. Un base, un escorta i un pivot que s'han d'aplicar pel seu compte tot esperant una proposta escaient a les respectives circumstàncies i desitjos.

Paciència

De tots tres, Sada (1,92 m, 1984) és qui té una trajectòria al més alt nivell. Després de sis exercicis al Barça, amb títol d'Eurolliga inclòs, va signar per dues temporades amb el MoraBanc. Si bé va complir-les, la relació entre el jugador i el club va acabar com el rosari de l'aurora.

El seu migrat rendiment en l'últim any –més enllà dels 4,3 punts amb un 39% en tirs, 3 rebots i 3,1 assistències en 19,6 minuts, en massa ocasions quan era a pista feia la sensació que anava pel seu compte– i el fet que hores després d'acabar la temporada s'esbravés públicament ha contribuït poderosament a l fet que no hagi rebut cap oferta de la Lliga Endesa. Com que no s'ha plantejat ni es planteja marxar, toca esperar. De moment, busca un equip per fer la pretemporada –el Barça B podria ser una possibilitat.

Fa un any, Arco (1,96 m, 1984) feia la pretemporada amb el Fenerbahçe pel munt de jugadors que Obradovic tenia en l'europeu. De l'experiència en va treure l'oferta del Ratiopharm alemany per ocupar temporalment el lloc d'un lesionat. Amb 7,4 punts, 2 assistències i 2,4 rebots en l'eurocopa, va signar per l'Iberostar. No va fallar quan se'l va necessitar –5,6 punts (42% de 3) en 12,8 minuts–, però a l'estiu, més enllà d'interès, no ha tingut cap oferta de l'ACB. El de Navàs, que aquesta setmana és a Madrid en un campus de l'ABP, no es desespera: sempre és a temps d'anar a la LEB, però confia que en l'ACB o en una altra primera lliga europea encara hi hagi un lloc per al seu joc.

Al novembre, dies abans que Arco arribés a Tenerife, Rey deixava el club per fitxar per l'Estudiantes. Sobri, com és marca de fàbrica en el seu cas, va jugar-hi 24 partits, amb 6,3 punts, 3,8 rebots i 0,7 taps en 16,5 minuts. Dues han estat les propostes que ha rebut el pivot format al Barça durant l'estiu, però cap li ha fet el pes. En els últims dies, hi ha clubs que l'han convidat per fer la pretemporada tot esperant jugadors concentrats amb les seleccions. Gràcies però no, ha dit Rey. Qui el vulgui, que sigui per tot el curs. I continua treballant pel seu compte, com ha anat fent des que va acabar la temporada. Tot arribarà.

Explorant el mercat

Quant als equips de la federació catalana, en tots quatre hi ha encara exjugadors sense equip. En el cas del Barça, Carlos Arroyo no en té, si bé segons deia la setmana passada el jugador a la premsa del seu país, té ofertes de la Xina, de Turquia, d'Alemanya i fins i tot de l'NBA. Dels jugadors que van acabar la temporada amb la Penya, no en tenen Milovan Rakovic ni Ousmane Drame, igual com Demon Mallet, que en un primer moment volia retirar-se però que explora oportunitats. Del MoraBanc,a banda de Sada, també està lliure Dan Clark, mentre que del Manresa són Álex Hernández, Je'Kel Foster, Nemanja Jaramaz, Ruslan Otvertxenko i Dimitri Flis. Aquest últim té mercat a Rússia i als països bàltics, mentre que Hernández fa la pretemporada amb el Betis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)