Més bàsquet

Bàsquet

Preeuropeu

L'altra pretemporada

Preeuropeu. Sis jugadors dels equips catalans de la Lliga Endesa estan treballant amb les seves seleccions. Només l'ICL Manresa té tota la plantilla

Recta final abans que comenci, dimecres vinent, la fase de classificació per a l'europeu de l'estiu vinent. Encara amb algun últim partit de preparació per jugar-se aquest cap de setmana, els damnificats pel torneig són els clubs, que han de fer la pretemporada sense algun dels seus jugadors. Dels quatre de la federació catalana que competeixen en la Lliga Endesa, el MoraBanc Andorra hi té tres homes, el Barça Lassa dos i el Divina Joventut, un. Només l'ICL Manresa se'n salva i Ibon Navarro pot treballar amb tota la plantilla.

Tres o quatre setmanes

Les dates d'aquest preeuropeu van del 31 d'agost al dissabte 17 de setembre i només 11 de les 27 seleccions que el disputen es classifiquen: els campions dels set grups i els quatre segons amb millor quocient. Així, en el pitjor dels casos, els jugadors no tornarien als respectius clubs fins la setmana del 19 al 25 de setembre, per bé que segons quins siguin els resultats inicials, després de la quarta jornada (10 de setembre) podria haver-hi combinats que ja no tinguessin possibilitats de classificació, fet que podria avançar la tornada.

Joan Peñarroya no pot disposar dels georgians Giorgi Shermadini i Beka Burjanadze ni de l'austríac Thomas Schreiner. Els primers estan enquadrats en el grup F juntament amb Montenegro, Eslovàquia i Albània i són tan favorits com la selecció balcànica. Àustria, per la seva banda, és al grup A amb Alemanya, Dinamarca i Holanda.

En el cas del Barça són Sasa Vezenkov i Justin Doellman els jugadors en dansa, tots dos en el mateix grup, l'E, format per Bulgària, Kosova, Eslovènia i Ucraïna. Pel que s'ha vist en la preparació, es fa difícil pensar que búlgars i kosovars puguin competir contra els seus rivals. En els dos últims amistosos, triomf contra Suïssa (72-67) i derrota contra el Mega Leks (76-73), Vezenkov ha estat el màxim anotador de Bulgària amb 18 i 17 punts. A Kosova, Doellman marca el pas al costat de Dardan Berisha.

Finalment, el nou aler pivot de la Penya Tomasz Gielo serà amb Polònia al grup D, amb Estònia, Portugal i Bielorússia. En l'últim amistós (triomf contra Geòrgia 80-71), Gielo, suplent de Maciej Lampe, va fer 3 punts (10 minuts.)

Koponen i Rice

Amb Claver descansant després de jugar els Jocs, són Tyrese Rice i Petteri Koponen les cares noves en l'inici de temporada del Barça. En circumstàncies normals, cap dels dos hauria de ser a Barcelona, però feliçment per a Bartzokas són amb l'equip des del primer dia. En el cas de Koponen, no pren part en el preolímpic perquè Finlàndia és un dels països organitzadors de l'europeu. Quant a Rice, la federació de Montenegro, d'acord amb el nou seleccionador, Bogdan Tanjevic, va exculpar-lo d'aquest torneig classificatori, si bé en cas d'accedir al quadre final Rice serà al campionat, igual com va fer en l'europeu del 2013. Ara ocupa el seu lloc el nord-americà del Reggio Emília Derek Needham (1,80 m, 1990).

La decisió de Marcus Eriksson

Tot i entrar en els esquemes del seleccionador de Suècia, Vedran Bosnic, Marcus Eriksson no pren part en el torneig per renúncia, una negativa perfectament entesa tant per Bosnic com pel màxim responsable tècnic de la federació sueca, Olle Lunden. Amb l'arribada de Georgios Bartzokas a la banqueta, Eriksson va optar per no anar amb Suècia i ser des del primer dia de pretemporada amb el nou tècnic blaugrana, intentant consolidar-se definitivament en el Barça. “Ha estat una decisió difícil perquè estava molt mentalitzat per jugar, però espero jugar en l'equip nacional en el futur”, deia el jugador a finals de juliol. Sí que són amb l'equip (grup C amb Bòsnia i Rússia) Ludde Hakanson i Nick Spires.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)