Espanyol

espanyol

mercat

La LFP es posa dura amb el límit salarial

Mercats. Els controls pressupostaris de la lliga són més durs per al curs 2017/18, i això frena els nous fitxatges

La Lliga de Futbol Professional ha apostat pel màxim rigor pressupostari de cara a la temporada 2017/18. Cap club podrà fitxar si supera el límit salarial fixat per la comissió de control de la lliga. Dins d’aquests nous paràmetres també estarà fixada la comissió que ha de cobrar l’agent del futbolista o altres persones que hagin participat directament en un fitxatge. Aquesta és una normativa de la FIFA que fins ara es contemplava amb certa laxitud. Ara hauran de figurar fil per randa totes les comissions. Uns detalls que faran més clars i transparents tots els contractes. Aquesta nova reglamentació ja va ser aprovada pels estaments de la lliga en la seva darrera assemblea, i ja s’ha cursat degudament en la secretaria d’esport del govern. Tots els clubs ja coneixen des de fa setmanes el seu límit salarial o, si més no, ja l’ha de tenir acordat en el moment que facin efectiu el seu primer fitxatge. Qualsevol nova incorporació haurà de passar pel sedàs del departament de control econòmic de la lliga que l’ha de validar. Si se supera el límit salarial, la LFP té la potestat de no tramitar la llicència federativa.

El límit de l’Espanyol encara no es coneix publicament amb exactitud (fins ara és un secret ben guardat), però el club blanc-i-blau ha assegurat que serà similar a l’actual amb un petit augment. El problema és que l’Espanyol s’ha menjat part d’aquest increment amb alguns contractes que van a l’alça, com els de Felipe Caicedo, Jurado i Javi Fuego i amb les renovacions a l’alça de Víctor Sánchez, Piatti i Diego López. La duresa de la lliga ha obligat els clubs a ser més curosos en les seves contractacions, i això afecten directament les noves contractacions de l’Espanyol. Fins ara el club blanc-i-blau només ha fet moviments interns de jugadors amb les renovacions de Diego López, Leo Baptistão i Pablo Piatti. Els nous fitxatges de Sergio García i Dídac Vilà encara no estan registrats i no es faran efectius fins al juliol. I és que el gran problema del conjunt blanc-i-blau és el límit salarial. Això ja era un problema relatiu la temporada passada. Cal recordar que l’estiu anterior es va ajornar la incorporació de tres jugadors fins a l’últim dia de mercat per no donar la baixa a Michael Ciani.

Ara el problema que té l’Espanyol és de dimensions encara més grans. Té el límit salarial a tocar i només podrà inscriure Sergio García i Dídac Vilà com a noves incorporacions. La resta de cares noves hauran d’esperar que marxin Roberto Jiménez i Caicedo. Tots dos tenen fitxes importants. La del porter voreja els dos milions d’euros i l’equatorià és el que més cobra de la plantilla. Sense les seves sortides o sense un traspàs important serà impossible efectuar noves adquisicions en el mercat, i això fa que jugadors que sonen darrerament no estiguin a l’abast.

ATRAPATS

L’Espanyol està obligat a fer una venda important o donar sortida a Caicedo per fitxar

El fitxatge de Mariano Díaz, pendent de Caicedo

L’Espanyol té com a prioritat fitxar Mariano Díaz. És el davanter triat per l’Espanyol per millorar la seva punta d’atac. El futbolista veuria amb bons ulls jugar al conjunt blanc-i-blau, i és conscient que l’entitat que més s’ha interessat i ha insistit per aconseguir els seus serveis des de fa dos estius és el conjunt de Cornellà. El davanter sap que a l’Espanyol tindria els minuts desitjables per fer el salt de qualitat que vol com a futbolista de primera divisió. El problema és el preu. L’Espanyol, si el vol, s’haurà de gratar la butxaca i pagar els 5 milions d’euros que demana el Madrid pel seu traspàs i afrontar els més de dos milions d’euros de fitxa que cobra per temporada. Per fer-se realitat aquest objectiu, primer, l’Espanyol s’haurà de treure de sobre Felipe Caicedo i aquest és el hàndicap més gran. Si la sortida de l’equatorià s’allarga es podria quedar sense Mariano, ja que el davanter vol resoldre al més aviat possible el seu futur destí. D’ofertes no n’hi falten, però el club blanc-i-blau segueix confiant a fitxar el punta, i més tenint en compte les bones referències que té el jugador dins del vestidor del Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)