Espanyol

ESPANYOL

GRADA D'ANIMACIÓ

Neix la Grada Canito

Social. El nou projecte de grada d’animació es crea sota l’aixopluc del club i amb l’intent de cohesionar i aplegar tots els sectors amb la intenció d’evitar les discrepàncies del passat

La Grada Canito es va presentar ahir en societat. Un acte públic que ha servit per anunciar les bases d’aquesta iniciativa enfocada a cohesionar els diversos grups d’animació de l’estadi. “Aquest és un projecte obert a tots els col·lectius i persones de l’Espanyol”, assenyalava Arnau Baqué, representant públic del projecte, que també parlava en nom de l’Espanyol, que ha avalat el projecte. “El nom del projecte, Grada Canito, té el vistiplau del club i ha estat escollit entre una llarga llista de noms. Es creu que Canito és una figura simbòlica que representa molt bé l’espanyolisme, a més d’estar compromès amb la graderia i altres actes socials del club”, va explicar Baqué.

La nova grada d’animació ha de servir per tornar a construir ponts entre els diversos col·lectius d’animació tot evitant els errors del passat. “És un projecte obert a tothom. Vull que quedi clar que no és un projecte exclusiu de La Curva. Tothom és benvingut”, recordava Baqué per evitar certes suspicàcies. Uns moviments del passat que van acabar enviant a la fallida l’anterior projecte de La 1900 que va engegar el club fa tot just un any. “Tenim com a objectiu que aquesta nova grada sigui modèlica i una referència a la lliga. Volem ser l’ànima de l’estadi, el seu pulmó i el jugador número 12”, va exposar Baqué, que va recordar que la nova grada compleix tots els requisits legals requerits pels Mossos d’Esquadra: “Farem signar uns compromisos de comportament i responsabilitat per garantir la bona convivència a la graderia.” L’espai on se situarà la Grada Canito serà el mateix on hi havia La 1900 i està en fase d’estudi permetre la transferència del carnet de soci entre els seus membres. “Ara mateix hi ha un greuge comparatiu amb altres sectors de l’estadi i volem evitar-ho. Estem en fase d’estudi”, va corroborar Baqué, que es felicitava per haver trencat les barreres del passat. “La diferència entre aquest projecte i l’anterior és que aquest ha estat negociat i no s’ha fet des de la imposició sinó des del diàleg”, reblava l’advocat.

No obstant això, el gran obstacle que caldrà superar serà la inclusió de la Juvenil, l’altre grup d’animació de l’estadi més important després de La Curva. “Fins a tres vegades ens hem intentat posar en contacte amb la penya Juvenil, però no ha atès les peticions del club i de la nova grada per formar part del projecte”, va manifestar Baqué, que hi va afegir: “Ens agradaria que se sumessin al projecte.” “Són benvinguts i estan plenament convidats”, va subratllar el representant, que creu que no hi haurà episodis de disputes de cap mena. “La violència mai serà acceptada”, va reblar.

La Juvenil discrepa

La penya Juvenil no va trigar a moure fitxa i en un comunicat va desmentir que el club o els líders del nou projecte s’haguessin posat en contacte amb ells de manera oficial per parlar, “així com nosaltres mai ens hem negat a parlar”, i censuren l’actitud “demagògica” que s’ha fet durant aquest temps per desacreditar aquest col·lectiu. Així mateix, també es queixen de l’actitud passiva del club per no asseure’s amb ells.

Finalment, també es van mostrar crítics amb el nou projecte de la Grada Canito. “Es presenta un nou projecte de grada, o més ben dit, i per enèsima vegada, una nova neteja d’imatge. Mai hem estat informats d’aquest moviment tot i seguir sense resposta de la nostra proposta del maig i haver estat esperant mesos una reunió amb el club.”

LES FRASES

És un projecte obert a tothom, sense exclusió de cap grup, i obert a totes les persones i col·lectius de l’espanyolisme
La diferència entre aquest projecte i l’anterior és que ara ha estat negociat i no s’ha fet des de la imposició sinó des del diàleg
Vull que quedi clar que no és un projecte exclusiu de La Curva. Tothom és benvingut
Arnau Baqué
Representant de la grada canito
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)