Espanyol

Continuïtat i empat

Debut. Baptistao iguala el gol fantasma del Sevilla

L’Espanyol té l’avantatge de tenir les idees clares i mantenir la línia de la temporada passada. Així, els blanc-i-blaus han estrenat la lliga amb un 1-1 contra un Sevilla verd que intenta assimilar els complexos sistemes de Berizzo.

L’Espanyol ha tingut un bon inici. Baptistao ha robat la pilota al mig del camp en el minut dos i ha arrencat com una bala, sense saber definir. Acció amb malastrugança perquè després que David Soria rebutgés la primera rematada, el brasiler li ha xutat la mà. Canvi de porter només començar. Els visitants recuperaven i sortien com a bales i a l’11’ ha estat Piatti qui servia en llarg per Gerard Moreno, però la volea amb la dreta s’ha perdut desviada. Navas ha replicat connectant amb Nolito i Pau ha evitat el gol. La rèplica de nou de Baptistao rematant de cap i Kjaer salvant sobre la línia. Amb poc els blanc-i-blaus han creat perill. En vint minuts tres ocasions molt clares, fins que ha aparegut la salsa del futbol. I qui la va matricular. En el 25’, córner que treu Nolito i Lenglet remata a un pam de porteria. La pilota ha entrat. Tota? Impossible veure-ho amb les imatges de televisió. Tampoc no hi ha VAR ni la tecnologia a la línia de gol que fa anys que funciona a la Premier League. L’àrbitre no ha vist res i l’auxiliar ha decidit: 1-0.

El gol ha deixar tocat l’Espanyol i Muriel ha gaudit de dues ocasions clares, amb mal paper del debutant Naldo. Dos ensurts que ha estroncat Baptistao. Regal d’N’Zonzi en servir una falta al al mig del camp cap al brasiler, que ha superat Sergio Rico després d’una gran cursa en el minut 34.

L’Espanyol ha iniciat la segona part amb dues bones aproximacions, però l’entrada de Banega ha augmentat el domini del Sevilla. Muriel ha topat amb el pal i amb Pau. L’entrada de Granero ha tancat encara més els blanc-i-blaus al seu camp, així que Quique ha donat entrada a Hernán Pérez per intentar sortir de la cova. La dinàmica no ha variat fins que al 83’Banega ha vist la vermella per insultar l’àrbitre. El domini ha canviat de bàndol, sense que es traduís en ocasions clares. Empat per començar.