Espanyol

Espanyol

la prèvia Eibar - espanyol

Arrodonir la setmana

Dinàmica. L’Espanyol espera seguir alimentant les bones sensacions sumant la tercera victòria consecutiva en set dies contra un Eibar que també hi arriba amb un ritme ascendent

L’Espanyol espera seguir amb la seva bona dinàmica i arrodonir una setmana fantàstica amb un tercera victòria a Ipurua. Un fet que corroboraria la millora blanc-i-blava en els últims partits després del triomf en la lliga contra el Getafe i el de copa amb el Tenerife. Quique Sánchez Flores tornarà a apostar pel seu onze de gala després de fer rotacions en la copa. El tècnic blanc-i-blau no es refia del conjunt armer i sap que els seus deixebles hauran de ser molt cautelosos. “No són partits bonics per la proposta de l’Eibar i les dimensions del camp”, advertia el madrileny, que desgranava el perfil del rival. “Un equip agressiu, ben estructurat i incòmode per al rival. No és un equip que deixi jugar fàcil, sinó que caldrà estar atent als petits detalls que marcaran la diferència”, sintetitzava el preparador, que no combrega amb la idea que els pròxims partits siguin assequibles. “També venia l’Alavés i havia de ser un partit fàcil. No em refio de ningú. L’Eibar és el partit que ens arriba i hem de competir bé, partit a partit, no hi ha res fàcil.”

L’Eibar, protagonista

El matx d’Ipurua s’entreveu com una estació important per anar apropant-se cada cop més a la part alta de la taula i aprovar l’assignatura pendent de guanyar a domicili. “No tenim la sensació que no hàgim competit bé fora de casa, una altra cosa és que els resultats no hagin arribat”, deia Quique, que va destacar els empats aconseguits “en camps difícils” contra el Sevilla, el Vilareal i la Real Sociedad. Si l’Espanyol guanya posarà una distància de cinc punts respecte als bascos. Però l’Espanyol es trobarà al davant un equip que està en el millor moment de la temporada després de guanyar els seus dos últims partits i persegueix el trio de victòries en la lliga. “Sortirem a dominar el partit”, deia sense complexos el tècnic local, José Luis Mendilibar. El preparador de l’Eibar és conscient de la manera de jugar dels catalans. “Hem d’estar encertats per fer ocasions de gol i marcar, sabent que l’Espanyol té molt bon equip i molt bons jugadors de meitat de camp cap a dalt. No necessita gaire per generar perill. No és un equip com uns altres, obsessionat per voler la pilota ni el control del joc, encara que el control es pot tenir de moltes maneres sense tenir la pilota: defensant bé, que no et facin ocasions i sent precisos quan arribes a dalt”, pronosticava el tècnic armer, que ja veu el partit com una manera de superar l’Espanyol en la taula en cas de triomf i llançava un avís als blanc-i-blaus: “Està la possibilitat de passar-los si guanyem. Ells pensaran que si ens guanyen ens treuen cinc punts. Els seus objectius són uns altres als nostres. Els d’ells estan més a prop d’Europa que de baix. Si ens guanyen es poden acostar als seus objectius. Si perden igual han de començar a canviar objectius.”

El guió de partit sembla clar. L’Espanyol cedirà la iniciativa al seu adversari buscant profunditat amb els contraatacs. L’Eibar intentarà ser punyent per les bandes amb el japonès Inui i el bon moment de forma d’Alejo. La intenció de reviure un partit amb molt de futbol associatiu a la medul·lar, com va passar contra el Tenerife, sembla una utopia per part catalana, i l’Eibar no es perdrà en transicions lentes, sinó tot el contrari per evitar el replegament blanc-i-blau. Serà un partit per picar pedra en què qualsevol error a les àrees es pagarà car.

El retorn de Baptistão

La gran novetat de la llista és l’entrada de Leo Baptistão. El davanter brasiler s’ha recuperat de la lesió al quàdriceps de la cama esquerra. “Ja no tenia cap mena de símptoma i tot indica que pot tornar”, va dir Quique. Tot i això, el Baptistão no sortirà des de l’inici, però podria tenir alguns minuts en la segona part.

Si ens guanyen s’aproparan als seus objectius, però si perden potser els hauran de canviar
José Luis Mendilibar
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
No són partits bonics per la proposta de l’Eibar i les dimensions del camp
Quique Sánchez Flores
TÈCNIC DE L’ESPANYOL
No hi ha rivals fàcils, també ho havia de ser l’Alavés. No em refio de ningú. L’Eibar ens proposarà un partit molt incòmode
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)