Espanyol

Mercat obert només per a les sortides

Mercat. Els fixatges d’última hora a l’estiu van deixar el club blanc-i-blau sense marge per fitxar ara al gener, si bé la plantilla tindrà baixes; la llista de convocats en pot donar pistes

El futbol europeu obre d’aquí quinze dies el mercat d’hivern, però l’Espanyol hi té poca cosa a fer. El club preveu que algun dels jugadors amb pocs minuts demani canviar d’aires, però no hi ha marge per a incorporacions. La llista de convocats contra Las Palmas és una pista clara dels qui s’hauran de buscar les garrofes en una altra banda, sense obviar que Quique Sánchez Flores sempre aprofita les rodes de premsa per llançar missatges clars.

L’Espanyol és el pitjor atac de la lliga, igualat amb el cuer. Onze gols, dos en pròpia porteria, en quinze partits. La defensa és més fiable, però el lateral dret segueix sent un problema i els pecats de joventut costen punts. La solució, però, s’haurà de buscar a la plantilla, no vindrà de fora quan s’obri el mercat. L’esforç del tram final per dur Darder i Sergio Sánchez va deixar la massa salarial sense marge i amb alguns contractes amb augment de sou a partir del pròxim estiu és una mala decisió forçar la màquina ara, tal com es va patir el passat estiu. “És un tema de la realitat del club. A vegades em sorprèn que no veiem la realitat. A l’estiu es va gastar el marge del mercat d’hivern. Acceptem la realitat, ja que si no tenim la humilitat de veure això no podem seguir creixent. Hi ha jugadors que sortiran perquè és el millor per al club.”

De Diop a Hernán Pérez

El missatge de Quique Sánchez Flores és clar. Les mirades cal buscar-les en els que no juguen. La convocatòria d’ahir ofereix pistes clares. Javi Fuego és baixa per lesió, però Pape Diop, l’altre pivot marcadament defensiu, va tornar a quedar fora. El senegalès acaba contracte i no se’l renovarà. No té pressa per marxar, però ja ha despertat l’interès d’equips com el Màlaga i l’Eibar, així que si vol canviar d’aires se li facilitarà la sortida.

Així, entre els descartats de Quique hi ha més noms. Marc Navarro va caure respecte a l’anterior, i deixa lloc a Javi López. Hi ha quatre jugadors que poden fer de lateral dret i cap acaba de rendir. El badaloní té el hàndicap de les lesions i si aparegués l’opció d’una cessió interessant, el tècnic en seria partidari. Està enamorat de la versió al cent per cent, però en tota la temporada no l’ha pogut veure. El jove jugador no n’és partidari. En canvi, Sergio Sánchez té moltes ganes de marxar i fins i tot va anar a reunir-se amb l’entrenador per dir-li-ho, però la normativa impedeix que un jugador passi per tres equips en una mateixa temporada, així que sense iniciar una batalla legal, no pot.

A la davantera l’entrenador de l’Espanyol va descartar Hernán Pérez, que dilluns va tenir minuts per primer cop en un mes. Era tot just la quarta aparició de la temporada i se’l va veure perdut, si bé l’alta fitxa és el principal impediment per trobar-li un destí. Ja va passar a l’estiu. La situació empitjora en el cas d’Álvaro, que no va entrar a la llista ni en el partit anterior, en què Sergio García era baixa i Baptistão sortia d’una lesió. Si el paraguaià ha tingut fases brillants en els dos últims anys, el badaloní ve d’un any gairebé sense jugar i una llarga trajectòria amb poc gol. Entre aquests noms hi haurà les sortides, sense entrades, del mercat d’hivern.

LES FRASES

A vegades em sorprèn que no veiem la realitat. A l’estiu ja es va gastar el marge que teníem per al mercat d’hivern
Que algun jugador surti serà bo per a l’Espanyol, les opcions que algun jugador vingui ja no estan tan clares
Quique Sánchez Flores
20 equips
sense propera

El problema de la manca d’interlocutors

Chen Yansheng parla dos o tres cops l’any. El director esportiu Jordi Lardín concedeix entrevistes i parla en rodes de premsa quan hi ha fitxatges mentre que al director de l’àrea esportiva, Òscar Perarnau, no se li ha sentit la veu des de la presentació. En la directiva Ramon Robert fa petites aparicions, molt espaiades, així que a l’hora de parlar del projecte, sempre s’acaba recorrent a Quique Sánchez Flores. El tècnic enyora més ajuda. “Hi he pensat i ho he transmès al club. És un dels grans problemes que hi ha. Com que ningú pot explicar com és el projecte, sempre he de ser jo. I com que em reitero sobre el que s’està fent, semblo inconformista. Jo he de donar la cara pel que hi ha. Si dic que la nostra classificació va de tal lloc a tal altre soc el conformista. No és un, sinó el principal problema de la meva presència.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)