Espanyol

Contracrònica

Canvi de volta, canvi de porter

Quique Sánchez Flores varia el pla amb Diego López sota pals per primer cop en la lliga i queda el dubte de què passarà dimecres

“Si tens un jugador amb contracte l’has d’aprofitar si penses que està a un bon nivell”

Fa unes setmanes Quique Sánchez Flores va generar dubtes en roda de premsa en manifestar que no pensava confirmar abans de cada partit si Pau seria titular o no. El gironí va seguir sota pals, un cop Jordi Lardín es va desdir públicament –fins i tot ho va titllar d’errada– de les amenaces d’enviar-lo a la banqueta si no renovava abans del canvi d’any. Però el canvi no ha trigat a arribar i Diego López va aparèixer ahir per primer cop a la porteria en lliga, deixant el dubte de què passarà dijous al Camp Nou.

“Podia passar en qualsevol moment, ja ho vaig dir. Diego havia de començar a competir en lliga i les decisions les aniré prenent en funció del que vegi. Ja es veurà què passa dijous.” Quique Sánchez Flores va mirar de normalitzar el canvi a la porteria. Però Diego López no va tenir el retorn esperat. Si dimecres va exercir d’heroi en aturar el penal a Leo Messi quan al marcador hi havia un empat sense gols, ahir es va trobar que el Sevilla arribava amb més facilitat del compte. En el minut 14 va reaccionar a la primera rematada de Correa, però va rebutjar en curt i Vázquez va fer el 0-1. Tampoc va poder fer res en el 34’ quan Sarabia va tornar a travessar la defensa com un ganivet calent la mantega. En tota la temporada, l’Espanyol tan sols ha encaixat tres gols o més en tres ocasions. Al Camp Nou, a Eibar... i ahir. Era el primer cop a l’estadi de Cornellà-el Prat.

Rotació o ordres?

La titularitat de Diego López es va convertir en centre de moltes de les converses a l’estadi. Moltes opcions damunt la taula. Des del club ja s’havia especulat amb l’opció de donar una volta a cada porter. Pau va disputar la primera, ara li tocaria a Diego López. O són ordres de dalt que Quique acata? No sembla encaixar en la personalitat de l’entrenador de l’Espanyol. Pau va marxar de l’estadi amb cara de pocs amics i visiblement enfadat i ara caldrà veure què passa dijous perquè més enllà del conflicte contractual, el gironí no ha donat cap motiu per ser suplent. Més aviat al contrari. “Ha jugat molts partits en la lliga i avui ha començat Diego. No va més enllà de l’alineació. Jo també venia jugant sempre i avui he estat suplent. No ha de canviar res”, va dir Víctor Sánchez, un dels capitans. “Cadascú ha de pensar el que vulgui i al final el míster és qui decideix. En Pau té contracte amb nosaltres fins al 30 de juny i si està aquí és que pot jugar. No ha de jugar o no en funció de si renova. Si tens un jugador amb contracte l’has d’aprofitar si penses que està a un bon nivell.” Missatge clar perquè si un dia ho fas a un, un altre dia em pot tocar a mi. És el pensament del grup. Mantenir qui penses que marxarà al juny o fer feliç qui té la fitxa més alta? El debat es manté viu.

Les xifres
L’Espanyol té dos porters que poden ser titulars, tal com ha ressaltat sempre Quique Sánchez Flores.
5
partits.
de la copa del Rei era fins ara el bagatge de Diego López des que va arrencar la temporada: els dos de Tenerife i Llevant i l’anada dels quarts contra el Barça dimecres passat.
21
dies
fa que Pau és lliure legalment de negociar amb l’equip que vulgui en haver entrat en els sis últims mesos de contracte amb l’Espanyol.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)