Espanyol

espanyol

mercat

Punt de no retorn per a Pau?

Lardín es torna a plantar en la renovació del porter i dona per tancada l’espera passant la responsabilitat de no assolir un acord al futbolista

Continua pendent d’una nova trobada per arribar a una entesa final

El temps va passant i la renovació de Pau López no s’acaba de concretar. El futbolista té, des de mitjan novembre, una oferta de renovació presentada pel club. Des de llavors no s’ha avançat a la recerca d’una entesa satisfactòria per a ambdues parts. El porter és des d’aquest gener agent lliure i pot negociar amb qualsevol equip. El temps juga a favor del futbolista, que té diverses possibilitats de futur per escollir, i en contra del club, que veu com un bon actiu pot marxar gratis. El club considera que la seva primera oferta del novembre era prou bona i es queixa de la indefinició de l’agent del jugador. Lardín ja va avisar al desembre que el club tenia una data límit. El dirigent va fer marxa enrere setmanes després, però ahir va tornar a parlar amb la seva contundència habitual per marcar la línia del club en aquest assumpte. “En el tema Pau no podem esperar més. Des del 12 de novembre estem esperant una trucada del seu agent per l’oferta presentada”, deia ahir el mandatari blanc-i-blau en una entrevista a Pericos Online. I reblava: “L’Espanyol dona per tancada l’espera i que Pau digui el que hagi de dir. Seguirem la nostra vida: si es vol quedar a l’Espanyol esperem que faci un pas.”

El club va fer al seu moment un esforç per amarrar el futbolista amb un contracte de quatre anys que superava el milió d’euros bruts per temporada i que era progressiu en els emoluments. Des del punt de vista del club, l’esforç és prou important perquè el gironí passava de tenir la fitxa més baixa del primer equip a multiplicar per cinc la seva nòmina. El problema és la progressió que ha experimentat el porter com a titular i, de retruc, el caramel que és per a tercers equips per la seva condició d’agent lliure. “Se li ha ofert una quantitat important, que està en números de jugador important, no dels més ben pagats –però és que té 23 anys–, però és una primera quantitat per començar a parlar. Hem fet tot el possible per tenir al més aviat possible una contraproposta. No tanquem la porta, però no farem cap pas més per ell; hem esperat molt de temps, més que per un altre porter perquè és de casa”, sentenciava el d’Esparreguera.

La versió de l’entorn del futbolista és totalment diferent. Reconeixen que hi va haver una primera proposta a mitjan novembre però que des de llavors les posicions han quedat encallades i no s’ha produït cap mena de novetat, però mantenen les esperances de poder avançar. L’agent del futbolista continua pendent d’una nova reunió per intentar arribar a una entesa final, però es lamenten que la situació està aturada primer per la data límit imposada per Lardín abans de tancar l’any i ara amb aquestes noves declaracions, però el futbolista continua tenint l’objectiu de poder arribar a un acord.

No obstant això, l’entesa, que cada vegada es fa més difícil amb el pas dels dies, continua embolicant la renovació del gironí. La qüestió és si s’ha arribat a un punt de no retorn i continuarà aquesta situació d’immobilitat o bé es podrà desencallar en els pròxims dies o setmanes. Per una banda, el club continua alimentant les sospites que el porter ja té lligat el seu futur amb un tercer equip, i, per la banda del jugador, es considera que l’oferta inicial que li va presentar el club no és suficient per la categoria que ha assolit el futbolista. I ara la primera suplència de Pau en la lliga ha estat un nou cop que pot alterar el difícil equilibri actual.

LES FRASES

En el tema Pau no podem esperar més. Des del 12 de novembre estem esperant una trucada del seu agent per l’oferta presentada
L’Espanyol dona per tancada l’espera. Seguirem la nostra vida: si es vol quedar a l’Espanyol, esperem que faci un pas
No tanquem la porta, però no farem cap pas més; hem esperat molt de temps perquè és de casa
Jordi Lardín
DIRECTOR ESPORTIU ESPANYOL

“Alternança a la porteria? Ho decidirà Quique”

Un dels temes del cap de setmana va ser la titularitat de Diego López en la lliga contra el Sevilla. Pau López havia jugat tots els partits de titular en la lliga i el gallec s’havia de conformar a ser el porter de copa. Aquesta suplència s’emmarca en una estratègia de pressió cap al gironí per forçar la seva renovació? Jordi Lardín, tot i haver insinuat al seu moment que el club havia de prendre una decisió en aquest sentit si no renovava Pau, ahir es va mostrar hermètic i va traslladar la situació a una qüestió purament esportiva i del tècnic. “Qui posi en dubte la validesa de Diego és que no el coneix. Si hi haurà alternança a la porteria? Ho decidirà Quique i ho farà per mèrits esportius”, deia el director esportiu, que també va parlar de la situació de mercat. “Tenim més potencial del que hem demostrat fins ara; si poguéssim incorporar un 9 ho faríem, però la situació és la que és. El que no podem negar és que tenim un problema amb el gol, però provarem de suplir-ho amb el que tenim”, deia Lardín, que parlava de la pròxima visita del president, Chen Yansheng, a Barcelona. Ell vol resultats i nosaltres volem resultats, som catorzens però guanyant un partit serem vuitens. Si les circumstàncies ho permeten li demanaré un fitxatge; si no, ens adaptarem a les nostres circumstàncies i mirarem al filial. Si em garanteixen que el davanter farà gols, el demanaria per a aquesta posició; si no, un migcampista creatiu. Central? En tenim quatre o cinc comptant David.”

Quant als objectius se sincerava: “Pensàvem que seria més ràpid anar a l’Europa League, però hi ha altres equips amb pressupost per fer-ho de fa temps i nosaltres provem d’igualar-nos fitxant bons jugadors a preus assequibles.”

I, finalment, es va referir a la possible sortida de Quique fa uns dies a l’Stoke: “Tenia una oferta bona i ens ho va dir a València. La va estudiar, però si hagués marxat hauríem exigit els 4 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)