Espanyol

L’hivern és per dir adeu

El mercat. L’equip blanc-i-blau no descarta fer alguna incorporació, però enguany seguirà la tendència dels últims mesos de gener, en què les gestions es destinen a reduir la plantilla

L’Espanyol afronta la recta final del mercat d’hivern amb el temor que li toqui fer feina a última hora. D’entrada, la idea era l’habitual en els darrers temps si la classificació no neguiteja: alliberar llast. El gener s’encara al club blanc-i-blau amb la idea de trobar una sortida als jugadors que no tenen oportunitats o que volen marxar, tal com ha passat amb Pape Diop (Eibar), Hernán Pérez (Alavés) i Álvaro (Nàstic), en espera de decidir què han de fer amb Marc Roca. El maldecap és veure que el Vila-real es vol endur Javi Fuego.

L’Espanyol és a vuit punts del descens i prefereix mirar cap amunt. Per fer un salt de qualitat, hi ha tres posicions que Quique Sánchez Flores veuria amb bons ulls reforçar: un lateral dret, un migcampista organitzador i un davanter que pugui caure a les bandes. Però no serà fàcil que hi hagi moviments, tot i que Chen Yansheng aterrarà aviat a terres catalanes per viure de prop els darrers dies de mercat. Pablo Piatti és a anys llum del rendiment de la campanya passada i Baptistão va tornar a ser xiulat per l’afició en fallar una ocasió clamorosa. Però no hi ha recursos per a un fitxatge de garanties, així que Gerard Moreno continuarà estant molt sol. A la dreta és difícil que es faci un esforç quan Marc Navarro està aguantant sa i hi ha Javi López i el recurs de Víctor Sánchez, mentre que al mig centre dependrà dels moviments que hi hagi. El club blanc-i-blau, que públicament ja ha dit que espera més de Darder, està pendent que el Vila-real faci l’oferta per Javi Fuego per decidir què fa amb Marc Roca, que té propostes de segona A.

Amb tot, fins ara l’Espanyol no ha fet cap fitxatge en el mercat d’hivern. Quique va apostar per una plantilla amb 25 fitxes i li ha costat ampliar el cercle de confiança més enllà de 13-14 homes. Per això el treball al gener s’ha encarat a les sortides. Tres de moment, si bé el tècnic ja va avançar que com a mínim n’hi hauria una més. La temporada passada tampoc hi va haver altes davant la impossibilitat d’aconseguir que Sergio García es desvinculés de l’Al-Rayyan, però es va obrir la porta a Demichelis. Així, en els últims anys, si la classificació no posa l’ai al cor els fitxatges han estat excepció. En el segle XXI en set ocasions no s’ha incorporat ningú i només en els cursos 2001/02 i 2004/05 el capítol de baixes tampoc va oferir cap nom. En deu ocasions s’ha dit adeu a dos jugadors com a mínim; el sostre se situa en el curs 2014/15, en què a l’adeu inesperat d’Eric Bally s’hi van sumar els d’Álex Fernández, Lanza, Raül Rodríguez, Clerc i Germán.

Coutinho i Kalu Uche

Els moviments al gener, doncs, han anat sempre en funció de la taula. Només en una ocasió el somni de la Champions va dur a fer un esforç amb Coutinho, Kalu Uche i Víctor Sánchez, en el curs 2011/12, en què els tres jugadors van rendir bé, però els resultats van ser un desastre. Un any abans l’economia pesava més i, en lloc de fitxar per anar amunt, es va vendre Víctor Ruiz i Dídac. És la tendència que s’imposa. Quan perilla la categoria, algun retoc com Pandiani, Iván Alonso o Pacheco, o fins i tot un esforç com les quatre cares noves del 2004. És significatiu que en els últims vuit anys només dos dels sis fitxatges van continuar a partir del juny a la plantilla. Enguany toca alliberar fitxes, un clàssic del gener blanc-i-blau.

LA XIFRA

6
baixes
és el rècord en un mercat d’hivern i correspon a la temporada 2014/2015

PENDENTS

Esperen l’oferta del Vila-real per Javi Fuego per decidir què fan amb Marc Roca

Jairo portarà el dorsal 20

Les tres baixes confirmades fins ara permeten tenir fitxes lliures. Les possibilitats que es cobreixin amb fitxatges estan per veure, però com a mínim una ja està atorgada. L’Espanyol va inscriure ahir Jairo en la lliga de futbol professional. El davanter andalús forma part del dia a dia de la plantilla blanc-i-blava des de la pretemporada, però ha destinat els primers mesos a recuperar-se totalment de la greu lesió al tendó d’Aquil·les de la cama esquerra que el va obligar a passar per la sala d’operacions el mes de maig passat quan jugava cedit al Numància. El punta, de 24 anys, fa unes setmanes que va rebre l’alta mèdica i de mica en mica s’ha anat integrant al treball de grup. Jairo durà el dorsal número 20 i a partir d’ara Quique Sánchez Flores podrà incloure’l en la llista de convocats quan ho cregui convenient.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)