Espanyol

Espanyol

Primera divisió

Intercanvis habituals

Entesa fàcil. El traspàs de Javi Fuego en el mercat d’hivern és l’últim exemple de la bona relació entre els blanc-i-blaus i el Vila-real en els darrers temps a l’hora de vendre jugadors

L’Espanyol i el Vila-real s’entenen molt bé als despatxos. Fa anys que és així i el mercat d’hivern n’ha estat l’últim exemple. Un jugador en cada direcció. Res estrany perquè en els darrers temps és habitual i a les sis operacions entre les dues entitats en les sis darreres temporades s’hi sumen canvis d’aires també en les categories inferiors.

Un dels punts calents de les últimes setmanes a l’Espanyol va tenir Javi Fuego de protagonista. Quique Sánchez Flores s’hi oposava, però el fet que la fitxa del jugador, de 34 anys, fos una de les més altes va dur la direcció esportiva blanc-i-blava a acceptar l’oferta de 700.000 euros, que incloïa el central Genís Montolio fent el camí contrari per incorporar-se al filial blanc-i-blau. Els groguets van disputar dijous un partit d’Europa League al camp de l’Olympique de Lió i s’esperen rotacions per al partit de demà a Cornellà-el Prat, així que tot indica que el migcampista asturià se les haurà amb els seus excompanys.

El 50% de Gerard

El traspàs de Javi Fuego és l’últim intercanvi entre els dos clubs. La temporada 2016/2017 va començar amb Álvaro reforçant la defensa del Vila-real després de dues jornades de lliga, i un any abans eren Gerard Moreno (1,4 milions) i Hernán Pérez, lliure de contracte, els qui formaven part de l’intercanvi. Els groguets se’n penedeixen cada dos per tres, així que es neguen a cedir el 50% dels drets i en tres èpoques diferents han mirat de convèncer el pitxitxi blanc-i-blau de tornar al club que li va obrir les portes de la primera divisió. La resposta sempre ha estat negativa, tant de l’Espanyol com del davanter de Santa Perpètua de Mogoda, un dels millors fitxatges dels darrers temps.

Així, la bona relació entre les dues entitats ha aguantat una sèrie de moviments del Vila-real que no han agradat a l’Espanyol. A banda dels contactes amb Gerard Moreno, l’episodi de màxima tensió es va viure al mercat d’hivern de la temporada 2014/2015, quan els castellonencs van emprar una clàusula del contracte d’Eric Bailly per endur-se’l per 5,7 milions. L’ivorià havia disputat pocs partits a primera, però el potencial era més que palpable, fins al punt que un any i mig després de fitxar-lo van vendre’l al Manchester United per 40 milions. Al final la decisió va ser declarar persona non grata el representant del jugador africà.

Wakaso és un altre cas recent del transvasament entre les dues entitats, si bé en aquell cas va ser l’Espanyol que va fer negoci en comprar-lo per 300.000 euros i vendre’l un any més tard per sis milions al Rubin Kazan. I els intercanvis encara s’han incrementat en el futbol de base. Des de tècnics com Lluís Planagumà, que va passar d’un filial a un altre, fins a tota una sèrie de jugadors. Genís Montolio agafa el relleu de precedents com els també centrals Antonio Cristian o Cristian Galas o el més recent, el porter del juvenil Carlos Casas. En el camí invers, l’aventura en territori castellonenc té un nombre encara més elevat de representants, entre els quals hi ha Lucas Porcar, Albert Blázquez, Eric López, Pau Senent, Gabi López o Guillem Savall.

Finalment, cal tenir en compte que a la llista s’hi podria sumar algun altre nom com Diego López. El porter gallec va estar cinc temporades al Vila-real (2007-2012), amb un rendiment tan alt que li va obrir les portes del Real Madrid: “És un club especial, on vaig estar cinc anys, i tinc molta estima per ells. Serà un partit molt difícil i esperem sumar els tres punts. Passa cada any, algun jugador passa d’un equip a l’altre, és cert. Tant per als d’allà com per als d’aquí és un partit amb molta motivació, es nota durant la setmana.” Víctor Ruiz viurà un cas similar, però des de l’altre bàndol. Són dos exemples més d’aquest flux constant d’un equip a l’altre en els darrers temps.

FLUCTUEN

Entesa encara més intensa al futbol de base, amb Genís i Carlos Casas d’últims exemples

MERCAT D’HIVERN

La relació es va tensar quan els castellonencs van fitxar Eric Bally per 5,7 milions

Diego López: “Ara tots els partits seran complicats”

Diego López és un dels jugadors que viuran un partit especial demà. La situació de l’Espanyol, però, no deixa marge per al sentimentalisme, ja que els jugadors són conscients que cal començar a sumar punts de tres en tres, ja no per poder mirar cap amunt, cap a la zona que era l’objectiu de la temporada, sinó també per agafar un coixí prou gros amb la zona calenta de la classificació que eviti qualsevol maldecap en la segona volta del campionat. “En el partit del Celta vam marxar enfadats pel joc. No mirem encara l’avantatge que tenim amb els de baix, ni tampoc els punts amb els de dalt. Només ens centrem a competir al màxim. Cada diumenge és una oportunitat i ara tots els partits seran difícils, es veuran resultats diferents, menys previsibles, i hem de tenir la confiança que podem aconseguir els punts.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)