Espanyol

Precedent

El record de l’oasi gallec

El conjunt blanc-i-blau només va marcar nou gols en tretze partits a l’inici de la temporada i quatre van ser en el duel de la primera volta contra el Deportivo de la Corunya

El seguidor de l’Espanyol no està precisament acostumat a viure alegries aquesta temporada. Els dies de gaudir a l’estadi de Cornellà-el Prat han estat més aviat escassos. Hi ha, però, un oasi, una excepció que confirma la regla: el duel contra el Deportivo de la Corunya. L’onze blanc-i-blau s’hi va imposar amb contundència en la sisena jornada amb un 4-1, una autèntica rara avis en una campanya amb greus problemes ofensius. La millor prova, que des d’aleshores l’aficionat periquito no ha pogut veure ni tan sols un partit amb un parell de gols a casa.

L’Espanyol va veure com un inici prometedor, l’1-1 al Sánchez Pizjuán, s’espatllava massa aviat quan, dues jornades més tard, seguia amb el mateix nombre de punts. La primera victòria va arribar contra el Celta (2-1) i, després d’un bon 0-0 a Vila-real, el Deportivo de Pepe Mel va ser el següent a trepitjar la gespa de Cornellà-el Prat. L’enfrontament es va posar molt a favor amb un cop de cap de Baptistão en el minut 5 i un gol en pròpia porta en el 22, mentre que una fase preocupant a l’inici de la segona part coronada amb el 2-1 va donar peu a una bona reacció amb doblet de Gerard Moreno, el primer, de penal. La raresa del 4-1 es veu ratificada per les dades. Els problemes ofensius dels blanc-i-blaus són prou coneguts, fins al punt que en 13 partits tan sols havien signat 9 dianes. I gairebé la meitat corresponien al duel contra els gallecs. L’aficionat periquito tan sols ha celebrat tres victòries més a casa en la lliga i totes per un escarransit 1-0. La resta de gols han derivat en tres empats 1-1 (Athletic, Barça i Vila-real) i derrotes sense marcar contra el Girona, el Sevilla i el València. El Madrid serà el pròxim rival.

L’oasi del Deportivo amb el 4-1 també mostra fins a quin punt Quique Sánchez Flores ha anat movent l’onze titular a la recerca d’un bloc sòlid. Sense èxit. En la victòria contra els gallecs, Pau era a la porteria abans de deixar pas a Diego López per raons contractuals i Mario Hermoso apareixia a l’eix de la defensa, amb Víctor Sánchez al lateral dret, posició que va abandonar per tornar-hi per sorpresa en la darrera jornada. Piatti va ocupar la banda esquerra, mentre que l’esquema amb Darder al doble pivot, Jurado de mitjapunta i Baptistão a la banda dreta prometia una opció de combinar i tenir la pilota que es va apagar a una velocitat massa accelerada. I Javi Fuego era baixa, així que Pape Diop apareixia com a pivot de contenció. Ni l’un ni l’altre formen part ja de la plantilla blanc-i-blava. El senegalès va deixar pas en la segona meitat a Marc Roca, que només ha participat en dos partits més des d’aquella jornada sisena.

Els canvis han estat profunds a l’Espanyol, però no tant com al Deportivo. Dos relleus a la banqueta amb Cristóbal Parralo i ara Clarence Seedorf des d’aquella golejada i una sacsejada més que contundent a l’alineació amb jugadors com ara el porter Pantilimon i Bruno Gama, que ja no hi són.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)