Espanyol

L’altra cara de la prèvia

Pau López

Nou viacrucis sota els pals

Pau tornarà a centrar les mirades dels aficionats en un partit incòmode després de la seva actuació al Villamarín

Diego Lópezencara no té data de retorn i la titularitat del gironí es podria allargar de manera indefinida

És Setmana Santa i tot indica que Pau López haurà de passar un nou moment de penitència aquest matí al RCDE Stadium. La seva marxa de l’Espanyol, més que ser plàcida i en silenci, s’està convertint en viacrucis per al porter. La seva darrera actuació contra el Betis, amb una evident errada en el primer gol, va encendre els ànims de la parròquia blanc-i-blava. Un error que molts aficionats es van atrevir a qualificar de no casual pel futur lligam del gironí amb el club andalús. Fins fa poc aquest detall podia ser evident de portes endins, però es va tornar públic per una indiscreció del pare del porter en la processó a Amer, on és el diaca. “Soc de l’Espanyol però aviat serè del Betis”, va assegurar fa uns dies. Aquestes paraules, més que ajudar avui Pau López, segur que seran un pal més a les rodes per tenir una matinal plàcida al RCDE Stadium. Quique Sánchez Flores no podia obviar aquesta situació i, sense citar-lo, es va referir al progenitor de Pau. “Els jugadors poden escollir el seu destí, però la manera com s’han portat els esdeveniments no ajuden, sobra informació”, assenyalava ahir el tècnic madrileny, que instava els seus seguidors a respectar el porter. “Estarem al costat del jugador perquè el necessitem i és el nostre porter. L’afició també ho entendrà i necessitem un ambient positiu al voltant de tots els jugadors. I si hi ha qualsevol reacció ha de ser quan la pilota deixi de córrer”, reblava. El cert és que en l’últim partit a casa, contra la Real Sociedad, Pau no va tenir un ambient massa hostil, sinó més aviat un clima d’indiferència. Amb els esdeveniments de les dues últimes setmanes la situació podria capgirar-se avui. L’ardor del moment pot empènyer molts aficionats a trencar el seu silenci i carregar contra el porter. Mala peça al teler. Ja no només pel fet de criticar un noi fet a la casa, sinó per l’efecte contagi que pot representar per a la resta dels seus companys. Però és evident que hi ha molts aficionats que tenen comptes pendents amb el porter. Molts ja el xiulaven en el seu primer any com a professional amb Sergio González a la banqueta. Els mateixos que es van alegrar per la seva marxa al Tottenham i la poca incidència en minuts en el seu Erasmus particular per Anglaterra. Però van ser molt pocs el que van aixoplugar el jove Pau en la seva temporada de debut a primera i pocs els que van defensar la seva condició de titular en el primer any de projecte de Quique Sánchez Flores. La gestió del club i, per extensió, del mateix tècnic madrileny, han portat Pau a fer les maletes. La història de la distància entre l’Espanyol i el porter té moltes lectures i qui hi surt perdent és el club, que ha deixat marxar un futbolista del planter i ha transformat en paper mullat el famós “Yo, cantera”.

El recorregut de Pau com a titular no s’aturarà en el partit d’avui, sinó que pot anar més enllà. La recuperació de Diego López és bona però no anirà tan ràpid com s’esperava en un primer moment. “No sabem quan podrà tornar perquè els efectes secundaris són importants. Va ser un cop molt dur i té mal de cap, problemes a l’orella, mareig, sorolls...”, relatava ahir Quique Sánchez Flores. Així doncs, la titularitat del gironí es podria allargar de manera indefinida. Aquest dissabte, el gallec va fer els primers exercicis suaus amb pilota sobre la gespa. Un primer contacte fora del gimnàs després de la topada que va tenir el 4 de març al Ciutat de València i que li va causar un traumatisme cranial amb pèrdua de consciència i afectació a l’orella esquerra. Des de llavors no ha tornat a jugar.

Les paraules del pare
Han estat la darrera guspira que ha encès els ànims dels aficionats. El progenitor de Pau va assegurar, en la processó d’Amer, que fitxaria pel Betis. “Soc de l’Espanyol però aviat seré del Betis.” Quique Sánchez Flores, sense citar-lo, va censurar les paraules del pare de Pau. “Els jugadors poden escollir el seu destí, però la manera com s’han portat els esdeveniments no ajuden, sobra informació.”
22
Partits.
Són els que suma Pau López de titular en la lliga. Avui en sumarà un més, però l’afició estarà molt atenta a tots els seus moviments després d’uns dies molt moguts per al gironí.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)