Espanyol

La columna s’esquerda

Mercat. Gerard Moreno té tots els números per marxar aquest estiu, però a la llista també s’hi pot sumar David López, un altre dels intocables de l’equip. El València i la Premier li van al darrere

Una cosa és la teoria i una altra de ben diferent la pràctica. Els tècnics de l’Espanyol tenien clar que la seva missió principal era conservar l’eix vertebrador de l’equip. Una columna principal formada per Diego López, David López, Sergi Darder i Gerard Moreno. Era el tronc principal amb què es treballava. Uns intocables que calia mantenir. La part esportiva tenia aquest full de ruta, però l’economia mana. El club necessita vendre per 17 milions d’euros per quadrar l’exercici el 30 de juny. Uns diners que es destinaran a pagar l’amortització del crèdit donat pel Group Rastar a l’Espanyol ara fa dos anys. Però l’Espanyol haurà de vendre per més si té intenció que li quedi una certa quantitat per poder anar al mercat a la recerca d’algun reforç.

La cotilla econòmica obliga a vendre i prendre mesures que seran doloroses i aniran en contra del tarannà lògic dels aficionats. L’Esportiu ja informava en l’edició del 5 de maig que tota la plantilla estava en venda per quadrar els números. El club estudiaria qualsevol proposta que li arribés i l’únic cas particular era el de Gerard Moreno, en què es demanaria la totalitat de la clàusula sense possibilitat de negociar el preu.

Chen manté el rumb

L’arribada de Chen Yansheng ha servit per anar posant fil a l’agulla a les vendes per recuperar part del crèdit. El magnat xinès continua amb el seu full de ruta econòmic, sense apartar-se ni un mil·límetre del pla previst. El context fa que el mercat s’hagi interessat pels futbolistes més rellevants de la plantilla i afecta de manera directa l’eix vertebrador. El primer cas va ser el de Gerard Moreno. El futbolista marxarà de l’Espanyol i ara només cal esbrinar quina serà la seva destinació. Per preu, qui ho té més a prop és el Vila-real. El conjunt de la Plana Baixa té el 50% dels seus drets econòmics i amb només 20 milions d’euros, fins al 30 de juny, es podria emportar el davanter. A partir de l’1 de juliol la clàusula de Gerard passa de 40 a 50 milions d’euros. Altres equips segueixen la pista al punta i un d’ells és l’Atlético de Madrid. Les característiques de Gerard s’adapten com un guant a la filosofia de Simeone. La qüestió és si el Vila-real el fitxa per quedar-se’l o bé per fer una negociació pont amb un tercer equip durant l’estiu i treure’n un rèdit econòmic. Tot és possible, però l’Espanyol ja haurà perdut un dels jugadors vitals del seu equip, autor de 16 gols.

La cosa no acaba aquí. L’amenaça de perdre més efectius dels intocables té un altre cas obert: David López. El València s’ha interessat en la figura del santcugatenc per reforçar-se de cara al curs vinent. Un any molt exigent amb el retorn a la lliga de campions. Així ho destacaven ahir des de la capital del Túria, i explicaria el perquè de la marxa del president, Chen Yansheng, a València, on es va reunir dijous amb el conseller del club taronja, Kim Koh. David López té contracte fins al juny del 2020, amb un any més opcional. La seva clàusula és de 40 milions d’euros, però en cap cas el València arribaria a aquesta xifra, i es mouria per sota dels 20 milions d’euros.

La possible marxa del santcugatenc, líder de la defensa aquests últims dos anys, seria un cop dur per als aficionats blanc-i-blaus, que veuen com la columna de l’equip es comença a esquerdar de manera preocupant. El València no és l’únic equip que segueix amb interès David López. La Premier ja fa un any que té els ulls posats en el defensa. Agrada la seva polivalència per jugar a la medul·lar i el seu sentit tàctic. David López sempre ha deixat clar que està a gust a l’Espanyol però que escoltaria ofertes si això beneficiés el club. Tot està obert.

La llista de futbolistes que podrien sortir en les setmanes vinents pot augmentar en aquesta necessitat d’equilibrar el pressupost, reduir la massa salarial i trobar, per mitjà dels traspassos, algun benefici per reinvertir. En aquest sentit, cal no oblidar la figura d’Aarón, per qui l’Espanyol i el Benfica estan negociant. Un traspàs que es tancarà per sota dels deu milions d’euros. I és que a l’Espanyol tothom està en venda. Ara la qüestió és com es reinvertiran els diners que quedin disponibles per no perdre capacitat competitiva. Serà un mercat mogut i cal començar per portar un tècnic.

Negocien una rebaixa de sou amb Diego López

Un dels grans problemes de l’Espanyol és la massa salarial. Un límit que ja està desbordat i que el club vol reconduir de manera urgent. Per fer-ho, necessita reduir 12 milions el total de les fitxes per al curs que ve sobre un total de 61 milions, que són els que s’han pagat al llarg del curs. Per aconseguir-ho, hi haurà menys jugadors en el primer equip. De 25 es vol passar a 20 o 21. La cosa no acaba aquí i un dels objectius és tocar les fitxes més altes. Segons Tiempo de Espanyol, el club parlarà amb Diego López perquè voluntàriament es rebaixi el sou. El porter és el que cobra més de la plantilla, cinc milions bruts, i té contracte fins al 2020, després que se’l comprés en propietat l’estiu del 2017. Ara caldrà veure com encaixa aquesta situació el porter, que, en tot cas, té la paella pel mànec.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)