Espanyol

Rufete: “Ha de ser un projecte de planter”

Presentat. L’exjugador blanc-i-blau va ser presentat com a màxim responsable de la direcció esportiva

Francisco Joaquín Pérez Rufete ja exerceix com a director del futbol professional després de ser presentat a l’hotel de concentració de l’Espanyol a la Vall d’en Bas. Després d’algunes setmanes d’espera en les quals el tècnic alacantí ha treballat a l’ombra fent tasques de scouting de jugadors, Rufete va signar per les tres pròximes temporades, en les quals serà el màxim responsable del primer equip. “L’Espanyol està construint un projecte i hem d’anar fent petits passos –i després, de més grans– per crear la identitat que volem”, va dir l’exjugador, que amb la samarreta blanc-i-blava va jugar una final de la copa de la UEFA.

Amb l’equip ja exercitant-se a la Vall d’en Bas i amb Borja Iglesias, el primer fitxatge de l’estiu, ja integrat en el grup, l’Espanyol va tancar per fi un dels capítols que més preocupaven el club blanc-i-blau: la falta d’un responsable en la direcció esportiva del primer equip. “Com amb l’entrenador, vam mirar alternatives perquè és la nostra obligació, però Rufete era el nostre candidat número u”, va explicar el director general, Òscar Perarnau, que va deixar molt clares quines serien les seves funcions a partir d’ara: “Serà el màxim responsable del primer equip i haurà de tenir relació amb la secretaria tècnica, amb el futbol base –sobretot amb el filial i els equips juvenils– i els serveis mèdics perquè les decisions més transcendents en aquest club es prenguin professionalment.”

En la seva primera compareixença pública, Rufete va voler enviar un missatge d’unitat: “Junts som molt importants. Hem de gaudir en els moments bons i animar-nos en els dolents”, va dir abans d’establir les línies mestres del seu projecte. “Ens hem de basar en un projecte molt fort de planter –no només nacionalment, sinó també internacionalment– i, evidentment, després haurem de mirar el mercat, però la base del club els pròxims tres anys ha de ser cuidar el que ja tenim: els nostres jugadors han de saber que són els millors per a nosaltres i sentir que l’Espanyol és un club important en el panorama nacional; que defensin el club cada dia, no només en els partits.”

On si que no es va voler pronunciar l’exfutbolista de Benejússer va ser en els objectius classificatoris de l’equip la pròxima temporada: “Pocs clubs diuen on han d’estar al principi de la temporada, però evidentment hem d’anar fent passos cada dia per mirar de millorar la nostra posició”, va dir el tècnic, que ha notat alguns canvis en el club des de la seva darrera etapa: “Ha guanyat en estabilitat i té una plataforma de creixement.”

FUNCIONS

Haurà d’estar en contacte amb la secretaria tècnica, el futbol base i els serveis mèdics

OBJECTIUS

L’alacantí no es va voler marcar cap objectiu de classificació amb vista al curs que ve

Experiència amarga en el València

Rufete, que els darrers mesos ha tingut la seva primera experiència a les banquetes dirigint l’Eivissa –es va fer càrrec de l’equip les darreres jornades de lliga i va caure en els penals de la darrera eliminatòria de la promoció a segona B–, ja té experiència en un càrrec similar al que ocuparà a l’Espanyol. Va ser en el València, el seu altre exequip. Rufete va exercir-hi de mànager general esportiu del juny del 2013 fins a mig curs 2014/15, quan va haver d’anar-se’n per les desavinences amb el propietari Peter Lim i el tècnic Nuno, que volien imposar-li els fitxatges de l’agent Jorge Mendes.

La nul·la relació entre col·legues no sembla que hagi de ser cap problema, però, en el club blanc-i-blau, perquè Rufete ahir es va encarregar de deixar clara la bona sintonia amb Perarnau i amb el tècnic: “A Rubi el conec de la meva etapa de jugador, quan ell era entrenador del filial. És un tècnic amb experiència malgrat la joventut i aportarà moltes coses al club.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)