Espanyol

El reportatge

treball de pretemporada

El ritme de ‘mister intensitat’

Rubi es mostra exigent en les sessions preparatòries

Busca un estil en què la pilota sigui protagonista, però per arribar a aquest grau d’excel·lència l’aspecte físic i tàctic s’han d’acostar la perfecció i anar junts

“El gran canvi respecte a Quique Sánchez Flores és la preparació física”, assenyalava Víctor Sánchez
Els futbolistes arriben extasiats i esbufegant després de la sessió matinal en què es treballa el físic

El gran element diferenciador de la pretemporada de l’Espanyol és Joan Francesc Ferrer, Rubi (Vilassar de Mar, 1970). El tècnic està implementant el seu mètode de treball en l’estada que està fent aquests dies a Olot. Les terres garrotxines són els ulls i el cor d’aquesta transformació profunda. Els futbolistes arriben extasiats i esbufegant després de la sessió matinal. “Estic rebentat però valdrà la pena”, assegurava Óscar Melendo després d’una sessió remullada per la pluja intensa de dimarts al matí. “Estem acumulant càrrega de treball a les cames en aquestes dues setmanes. Les sessions del matí són més físiques i dures, però això ens ha de servir per al que vindrà”, assegurava el menut futbolista.

Rubi va arribar amb un estil valent a la maleta i ho va deixar clar en la seva presentació. El tècnic té clar que aquesta és la seva meta, però pel camí necessita implementar certs aspectes interns. El primer és la càrrega física. “El gran canvi respecte a Quique Sánchez Flores és l’aspecte físic. Estem treballant més amb Rubi”, reconeixia Víctor Sánchez. El tècnic està fent dobles sessions de matí i tarda. La primera, molt més de treball de càrrega i aeròbica. A la tarda es toca més pilota però amb intensitat. La paraula clau és la força amb què es treballa. Rubi no vol relaxació, així és mister intensitat. El maresmenc no dona treva. Al matí està més callat i es queda amb els detalls de la preparació física i a la tarda ja intervé més en el treball tàctic. Constantment corregeix els futbolistes perquè no caiguin en errors repetitius per buscar una òptima evolució. I és que el repte del tècnic de Vilassar de Mar és fer un futbol atractiu que recuperi la il·lusió dels aficionats, però el camí estarà ple de sacrificis. Rubi sap que el futbol que proposa ha de tenir una base sòlida tant física com tàctica i aquests són els dos pilars bàsics amb els quals treballa. Una metodologia que reforça amb sessions de vídeo curtes i directes per enviar un missatge directe i clar a tots els futbolistes.

“No m’ha sorprès la seva metodologia, és un tècnic que ja treballava així al filial. Té molta cura del detall i treballa molt l’aspecte físic”, reflexionava al seu torn Dídac Vilà. El mataroní és dels pocs, juntament amb Javi López, que van coincidir amb el de Vilassar fa deu anys quan portava les regnes de l’Espanyol B. L’essència de la metodologia de Rubi no ha canviat des de llavors, però l’experiència l’empeny a tenir més cura dels detalls. Buscar un equilibri entre l’ambició de l’equip sense descuidar l’aspecte defensiu. Aquí hi ha l’alquímia que busca el preparador. “Volem dominar tant el joc com físicament. La bona notícia és que el grup està responent molt bé a les exigències del treball”, comentava Esteban Granero, que responia gràficament a com veu la nova fórmula del nou tècnic: “Voldrà dominar la pilota, però això no vol dir que siguem febles. Serem un equip fort, que guanyi duels i, a partir d’aquí, construirem un estil que sigui atractiu per als aficionats.” El pirata també assegurava que Rubi ja els ha donat les primeres consignes, i “ens ha fet entendre la seva proposta i on vol que posem l’èmfasi. La missió dels jugadors és entendre l’entrenador i donar el màxim. Tenim molt clar quin és el paper de cadascú. Estem molt contents amb la proposta i esperem que al camp funcioni tot bé”.

Ara el primer tast de l’evolució del nou projecte es veurà demà a Olot. Un amistós amb el qual l’Espanyol es vol acostumar a guanyar des del primer moment.

2
sessions.
Rubi ha programat durant aquest primer tram de pretemporada dues sessions d’entrenament de matí i tarda. Cadascuna acostuma a superar les dues hores de duració.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)