Espanyol

Chen, amb les idees clares

Mercat. El president arriba avui per tancar les carpetes del mercat. El jerarca blanc-i-blau es mostra inflexible a l’hora d’apuntalar l’equip. No hi haurà reforços si no hi ha sortides

El president de l’Espanyol, Chen Yansheng, aterrarà avui a Barcelona per veure en directe el debut a casa de l’equip de Rubi contra el València diumenge a les 18.15 h. Més enllà del fet puntual de presidir l’estrena a casa en la lliga, l’atenció del mandatari xinès se centrarà en el tancament del mercat. I és que aquesta és la missió principal de la seva visita: pilotar les darreres jornades del mercat d’altes i baixes d’estiu. Un mercat que es tancarà el 31 d’agost. Vuit dies frenètics amb tot per fer i moltes carpetes obertes sobre la taula. El president blanc-i-blau ja va advertir el director general esportiu, Òscar Perarnau; l’entrenador, Joan Francesc Ferrer, Rubi i per descomptat, el director general corporatiu, Roger Guasch, que calia rebaixar la massa salarial com a principal objectiu. El president continua pensant el mateix i la seva posició és inflexible. El seu raonament és clar: ha invertit molts diners però el que més mal li produeix són les elevades fitxes que ha pagat i està pagant a molts futbolistes en els dos últims anys i el poc rendiment que n’ha tret des del punt de vista esportiu. Ara vol rectificar aquest rumb. Però l’Espanyol és ara un peix que es mossega la cua. Les altes fitxes de la majoria dels futbolistes fan que l’operació sortida tingui molts pals a les rodes. Així s’explica per què durant tot aquest estiu no s’ha mogut el mercat blanc-i-blau. Ara el temps es va escurçant i s’hauran d’anar fent moviments de dins cap enfora. Tres són els homes que centren l’actualitat d’aquesta recta final de mercat; Roberto Jiménez, Sergio Sánchez i Álvaro Vázquez són els tres candidats a alliberar massa salarial. Si no es produeix cap sortida, Chen Yansheng tornarà a ratificar la seva posició inicial de no fer cap incorporació més en el mercat. Fins ara l’Espanyol només ha fet un únic fitxatge: Borja Iglesias. Un futbolista fitxat per deu milions d’euros però pel qual aquest primer any només s’han de pagar 2,5 milions. Rubi espera que arribin més fitxatges per apuntalar l’equip, però ara mateix tot està congelat. Així doncs, els pròxims dies seran decisius, després de moltes setmanes sense cap moviment a l’horitzó. Una de les operacions més madures de sortida és la d’Álvaro Vázquez. L’arribada de Chen serà clau per decidir si se’l deixa marxar al Saragossa. Ara el gran problema és que el conjunt aragonès no pot assumir gran part de la seva fitxa. El president tindrà l’última paraula per deixar-lo marxar cedit, però fa mig any ja va posar impediments per deixar-lo anar al Nàstic, a qui demanava més diners per fer-se càrrec de la fitxa del davanter badaloní. El punta té un sou molt elevat per a segona divisió i, de nou, l’Espanyol es veurà obligat a assumir gran part de la fitxa. Álvaro té contracte fins al 2020.

Una altra patata calenta és Sergio Sánchez. Ahir el futbolista no es va entrenar per una sobrecàrrega i va veure des de la banda la sessió matinal dels seus companys. Li queda un any de contracte. L’altre punt calent és Roberto Jiménez. És el que té el sou més alt de tots tres. Alleugeriria molt la massa salarial però per la complexitat del seu contracte, amb pagaments pendents del traspàs amb l’Olympiacòs, i uns emoluments que pocs equips poden assumir, ara mateix està més dins que fora del club i s’hauria de produir una revolució perquè la seva sortida fos una realitat tangible.

Aquest context actual fa complicat que Chen Yansheng canviï de parer. El tècnics li faran veure que necessiten apuntalar l’equip per fer un salt de qualitat. Les prioritats són dues: un migcampista defensiu i un extrem. Aquests dos retocs dotarien de més competència interna l’equip i donarien més fons d’armari. Però si res no es mou en el capítol de sortides, l’afició i Rubi s’hauran de conformar amb el fitxatge de Borja Iglesias i l’arribada dels nois del filial. A més de l’esforç fet per retenir David López.

ELS TÈCNICS

Esperen que el mandatari flexibilitzi la seva posició inicial, però és complicat

LA CLAU DE VOLTA

Álvaro Vázquez, Sergio Sánchez i Roberto han de marxar si es volen fitxar cares noves

ELS REFORÇOS

Per fer un salt de qualitat les prioritats són un mig defensiu i un extrem
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)