Espanyol

La segona vida del capità

Javi López. Ha passat de viure un calvari el curs passat a signar un enèrgic inici de lliga. Un fet que ha convertit l’andalús en un dels fixos de Rubi en totes les alineacions que ha presentat

Marc Roca, Granero o el mateix Sergio García han condensat molts dels titulars de la millora de l’Espanyol en aquest inici de lliga. Tots tenen com a denominador comú el seu rol secundari durant gran part de la temporada passada. Sense fer soroll i com un obrer metal·lúrgic, Javi López (Osuna, 1986) també s’ha de fer un forat en aquesta millora col·lectiva en el joc de l’Espanyol de Rubi. El capità, sempre callat i disciplinat, està vivint una segona vida a l’Espanyol. El curs passat va ser un dels més durs en l’aspecte professional per al lateral andalús. Els números no enganyen: 957 minuts en la lliga. El seu bagatge més pobre des que és a la primera plantilla Mai havia jugat tan poc. I encara sort que va poder maquillar els seus registres en el tram final de competició amb David Gallego. El de Súria, en els cinc partits que va estar a la banqueta del primer equip, el va fer jugar de titular. 450 minuts en total. És a dir, pràcticament va jugar el mateix amb Gallego que tota la resta de la temporada amb Quique Sánchez Flores.

Aquesta circumstància va fer que el defensa es rumiés seriosament la sortida en l’últim mercat d’hivern i va ajornar la seva decisió fins a veure què passava amb Quique Sánchez Flores. El motiu de la seva reflexió era clar: no entrava en els plans del tècnic madrileny. El curs 2016/17, el primer de Quique, la seva participació en la lliga es va situar en 1.525 minuts. La segona pitjor marca personal amb l’Espanyol. Ja era un avís. Però la tortura esportiva va anar a més el segon any, amb només quatre titularitat en 33 partits. En moltes convocatòries va quedar fora de la llista i veia com el tècnic s’estimava més reconvertir Víctor Sánchez al lateral dret que no pas donar-li una oportunitat de reivindicar-se. Ni durant aquest temps, ni tampoc després, ha tingut una mala paraula. Continuava treballant i esperant una oportunitat que va arribar amb David Gallego. En el tram final es va tornar a sentir futbolista gràcies al surienc.

L’inici de lliga també ha estat profitós i és un dels homes de referència per a Rubi, que ha comptat amb ell en tots els partits de lliga com a titular i ha mostrat el seu millor nivell defensant homes com Pione Sisto, Morales o Carlos Soler. Javi López sap que no pot abaixar el llistó, i més quan té Roberto Rosales que amenaça de prendre-li la titularitat. De moment, el capità carbura a ple rendiment i el veneçolà haurà d’esperar el torn si vol jugar de lateral dret.

LA TORTURA

El curs passat només va jugar 957 minuts, el seu pitjor balanç com a blanc-i-blau

LA CLAU

Gallego li va fer recuperar el gust pel futbol en el tram final de lliga fent-lo titular

ALT RENDIMENT

Ha començat pletòric en la lliga i Rosales s’haurà d’esforçar per prendre-li el lloc

Renovarà un any més si juga un mínim de 20 partits

Javi López va renovar el contracte el març del 2017. El club blanc-i-blau va ampliar el contracte del capità fins al juny del 2019. Aquest curs és clau per al capità, que té un any més opcional si juga un mínim de 20 partits aquesta temporada. El club va pactar llavors la seva renovació per una barreja de factors. “Volem bones persones i professionals dins del nostre vestidor”, deia el llavors director esportiu, Jordi Lardín, quan era qüestionat sobre la idoneïtat de renovar un futbolista que molts ja donaven per amortitzat. “No es pot qüestionar el rendiment de Javi López”, rematava el llavors directiu. El futbolista, una peça clau el curs 2015/16 per evitar el descens amb Galca, va veure com el club complia la seva paraula i li ampliava el contracte i li millorava la fitxa, que havia quedat desfasada amb els nous contractes de l’era Chen. “Lideratge, compromís i fidelitat” era el missatge que llançava el club en el moment de fer oficial la seva renovació. El lateral d’Osuna és el futbolista que fa més temps que és a la plantilla de l’Espanyol de manera ininterrompuda i és un dels pesos pesants del vestidor. De moment, Rubi li ha donat les regnes del lateral dret i està responent amb rendiment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)