Espanyol

El planter pren la paraula

Espanyol. Una de les claus del curs ha estat l’aposta decidida de Rubi pels jugadors de la base. Han participat en el 41 per cent dels minuts totals disputats en el campionat de lliga

L’Espanyol ha acabat la temporada en una setena posició i amb una classificació històrica per a Europa. Una de les claus és l’aposta decidida pel planter per part de Rubi. La base ha estat l’eix gravitacional sobre el qual s’ha sustentat l’equip amb un 41 per cent dels minuts totals de l’equip en lliga. Una participació decisiva i gens cosmètica. Un any en què la direcció esportiva ha aplicat la reducció de salaris imposada per Chen. Tocava fer de la necessitat virtut i el maresmenc ha tret suc al futbol formatiu. Molts futbolistes ja formaven part de la plantilla en anys anteriors. Els casos més paradigmàtics són Marc Roca i Óscar Melendo. Elements residuals de l’equip i amb poca participació amb Quique, s’han convertit en peces clau per entendre el rendiment de l’equip. Marc Roca ha estat un home decisiu per entendre el llenguatge futbolístic del tècnic. El de la Granada del Penedès ha jugat més aquest curs que els dos anteriors. El mig ha estat titular indiscutible. De fet, és l’home de camp que més minuts ha jugat en la lliga. Només Diego López ha tingut una participació més elevada. El porter ha jugat tots els partits i minuts disponibles. El paral·lelisme de Roca amb Melendo és clar. El de Sant Adrià ha anat de menys a més i en la segona volta s’ha convertit en un element tangencial de l’equip. El petitó s’ha enfilat fins a convertir-se en el vuitè jugador amb més minuts de la plantilla. Com Roca, ha disputat més minuts aquesta temporada que les dues primeres amb fitxa de professional del primer equip. Tots dos simbolitzen el pes i la importància que té el planter per a l’Espanyol. Són la millor notícia de l’èxit col·lectiu. Futbolistes formats a casa que han crescut com a jugadors. El seu valor en el mercat ha crescut de manera exponencial i Rubi ha fet patrimoni per al club. El cas més espectacular és Marc Roca: 1,5 milions era el seu valor al setembre, tot just començar la lliga, i ara és de 20 milions d’euros, segons la web especialitzada transfermarkt.

Altres futbolistes com Sergi Darder, Javi López, Dídac Vilà o David López (lesionat al març) també formen part d’aquest nucli dur de futbolistes que més protagonisme han tingut al llarg de la temporada. Tots ells col·locats entre els onze amb més participació. Però el talent segueix brotant i en les últimes jornades altres futbolistes han trucat a la porta, com Adrià Pedrosa, el lateral esquerre de present i de futur que ha aconseguit la titularitat en els últims partit i que renovarà en breu el seu contracte amb l’Espanyol per ampliar-lo i tenir fitxa de professional. Amb el noi de Castelldefels ja són quatre els futbolistes a qui Rubi ha fet debutar aquesta temporada. I és que el planter ha estat la base complementada amb jugadors com Borja Iglesias i Rosales, les úniques incorporacions de l’estiu, que ha donat un plus a l’equip. El full de ruta a seguir el pròxim curs serà el mateix. Com vam avançar en la nostra edició d’ahir, el club no té previst variar el seu full de ruta. Chen no estirarà més el braç per anar a Europa. Tocarà més planter i intentar mantenir l’actual bloc.

El millor local de l’era Cornellà, amb 36 punts

L’Espanyol tenia com a gran repte de la temporada acabar a Europa. Un fet que no s’aconseguia, via lliga, des de la temporada 2004/05 amb Miguel Ángel Lotina. Un dels factors clau per aconseguir-ho ha estat la consistència a casa. L’Espanyol ha fet del RCDE Stadium un fortí i s’ha convertit en l’equip més prolífic i contundent a casa de tota l’era Cornellà. Fins dissabte, aquest rècord, estava en mans de Mauricio Pochettino. El tècnic argentí, ara a les files del Tottenham, va sumar 35 punts, com a local, la temporada 2010/11. Un any en què l’Espanyol va acabar vuitè classificat amb 49 punts. Rubi ha superat aquesta estadística després de la darrera victòria contra la Real Sociedad. L’Espanyol ha tancat la temporada amb 36 punts com a local i el maresmenc ha situat el seu conjunt com el millor conjunt blanc-i-blau dels últims deu anys amb un balanç total d’11 victòries, tres empats i només cinc derrotes al llarg de tot el campionat de lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)