Espanyol

El retorn del fill pròdig

Gerard Moreno. És el gran perill del Vila-real. Arriba en un gran moment i és el pitxitxi de primera amb sis gols. El davanter, de cor blanc-i-blau, es retrobarà amb una afició que l’idolatra

Gerard Moreno (Santa Perpètua de Mogoda, 1992) és un dels davanters de moda del futbol estatal. El punta català és el pitxitxi de primera amb sis gols. Una condició que comparteix amb Loren Morón (Betis) i Karim Benzema (Real Madrid). El seu gran moment de forma no ha passat desapercebut per al seleccionador espanyol, Robert Moreno, que el va convocar per als últims partits de la classificació per a l’Eurocopa del 2020 disputats aquesta setmana. “Era un somni que tenia des de petit”, revelava el futbolista, que, contra Suècia, va jugar els 90 minuts. Una primera convocatòria que li ha arribat als 27 anys. Tot i això, el davanter va acaronar aquesta possibilitat fa dos anys quan defensava els colors de l’Espanyol. Llavors, el seleccionador estatal, Luis Enrique, no li va donar l’oportunitat que li ha arribat ara, defensant els colors del Vila-real. I és que la seva darrera temporada amb l’Espanyol va ser per emmarcar. L’internacional va signar la seva millor temporada a primera amb un total de 16 gols en el curs 2017/18, un fet que el va convertir en el millor golejador de l’era de Cornellà. Calia remuntar-se a la millor època de Raúl Tamudo per trobar un davanter més prolífic vestit amb els colors blanc-i-blaus. Gerard va abandonar l’Espanyol aquell estiu del 2018 a canvi de 20 milions d’euros. La millor venda de la història del club en aquell moment. Una quantitat i uns registres que va superar el seu substitut: Borja Iglesias. El gallec, en una temporada a l’Espanyol, va fer 17 gols i va marxar al Betis per 28 milions d’euros aquest agost.

Ara, Gerard Moreno tornarà a trepitjar aquest diumenge la gespa de l’RCDE Stadium i quan soni el seu nom per la megafonia de l’estadi tota l’afició l’ovacionarà. I més després de les seves darreres paraules, en plena concentració amb Espanya, en relació amb el club que l’ha vist créixer des de ben petit passant per les seves categories inferiors. “La setmana que ve [per aquesta] juguem contra ells [l’Espanyol] i cadascú defensa el seu equip. Nosaltres anirem pels tres punts, però confio plenament que l’Espanyol sortirà d’aquesta zona, pels jugadors que hi ha i perquè tenen bona plantilla. Al cap i a la fi, són els mateixos que van dur l’equip a Europa la temporada passada i això no és casualitat. L’Espanyol és el club que porto al cor. He crescut allà i tinc molta estima a l’afició. Jo també pateixo quan a l’Espanyol no li van bé les coses”, declarava el futbolista.

La seva gran arrencada, en el campionat, el converteix en l’element més perillós de l’estrena de Pablo Machín. El sorià debutarà aquest diumenge a l’RCDE Stadium amb el Vila-real. Gerard Moreno ja no és el futbolista perdut de l’any passat, en què es va contagiar del mal moment de l’equip castellonenc. Els de la Plana Baixa van patir fins a les darreres jornades per assegurar-se la permanència i el davanter català va ser una ombra del gran futbolista que és. Només va marcar vuit gols en tota la temporada. Una xifra pobra per les seves grans prestacions. Ara, en només vuit jornades ja suma sis gols, pràcticament els mateixos que tot l’any passat en la lliga. És el retorn del fill pròdig, el que va plorar en silenci per marxar de casa i que demà es retrobarà amb la seva afició.

INICI COLOSSAL

Ja suma sis gols en la lliga; l’any passat només va fer vuit dianes en tot el campionat

SETMANA GRAN

S’ha estrenat com a internacional i rebrà, demà, l’escalf de tot l’RCDE Stadium

Diego: “Ja no valen les excuses”

“Estem esperant aquest partit contra el Vila-real des que van perdre a Mallorca”, va confessar Diego López als mitjans oficials del club. “Sortirem a totes, a guanyar. Ja no valen les excuses. Ara és el moment en què hem de donar la cara de veritat”, va reblar el porter. “Hem passat una etapa molt negativa i ara tenim una oportunitat per donar una nova versió i, a més, al nostre estadi, on hem donat una mala imatge. Volem aconseguir els tres punts, els primers davant la nostra afició”, deia. I hi afegia: “Hem de ser més competitius i exigents. Es veurà un equip que desbordarà il·lusió i intensitat.” El gallec també va parlar de Machín: “Tenim una idea clara de què juguem i què volem. El nou tècnic ens ha fet veure coses que no fèiem bé. S’han treballat tots els aspectes aquests dies.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)