Espanyol

Un punt amb pedigrí

L’Espanyol signa un partit de raça davant l’Atlético de Madrid on l’encert d’Oblak i l’eficàcia de Saúl el priven d’un triomf merescut

El camí per sortir del descens està definit i ara cal reblar el clau a Pamplona

Espanyol 1 atlético 1

ATLÉTICO:Oblak; Trippier, Savic, Felipe, Lodi; Saúl Ñíguez, Thomas, Koke, Carrasco (Félix, 55’); Correa (Vitolo, 69’), Morata (Diego Costa, 62’). ESPANYOL:Diego López; Javi López, Bernardo, Cabrera, Dídac; Embarba (Pedrosa, 81’), Víctor Sánchez, Iturraspe (Melendo, 70’), Darder; Wu Lei (Calleri, 70’), Raúl De Tomás. GOLS:1-0 (24’) Savic en pròpia porta; 1-1 (46’) Saúl Ñíguez.ÀRBITRE:Alberola Rojas (manxec) va mostrar targeta groga a Felipe (6’); Embarba (38’); Thomas (42’); Koke (85’); Lodi (89’); Víctor Sánchez (90’); Javi López (90 + 2’).PÚBLIC:26a jornada del campionat de lliga al RCDE Stadium. 30.360 espectadors van veure el partit en directe.
La permanència es manté a cinc punts a manca de dotze jornades

L’Espanyol més genuí va fer acte de presència davant l’Atlético de Madrid. Sense temps de marge i propulsat per la pressió d’una classificació que crema. És temps d’heroïcitats i treure l’orgull competitiu. Els bioritmes blanc-i-blaus voregen el coma i molts pensen que ja està desnonat però els duel d’ahir trenquen els esquemes de la raó cartesiana. Dels tractats de lògica més pura i pragmàtica. L’Espanyol es va vestir de gegant davant un colós de la lliga. Un David que ha plantat cara a un Goliat. Un punt de pedigrí, de rebel·lia i de dissidència que marca el camí de la salvació. Vist amb perspectiva. l’Espanyol va merèixer marxar amb els tres punts a la butxaca però l’Atlético va fer prevaldre les seves individualitats per anul·lar el gol inicial de Savic en pròpia porta. Una majestuosa aturada d’Oblak i una volea de Saúl va capgirar el destí d’un partit de clar color blanc-i-blau. Aquesta prestància és la palanca que ha de propulsar els catalans fora de la zona de descens. La clau de volta d’aquesta catarsi mental és competir, com s’ho ha fet davant l’Atlético, en escenaris i rivals més modestos. L’Espanyol més ferotge va fer acte de presència sobre la gesta del RCDE Stadium. Un equip indomable, positiu i energètic que no s’arronsa davant les adversitats. Ahir es van escapar els tres punts per la qualitat individual de l’adversari però dominar durant 70 minuts a tot un Atlético de Madrid demostra que aquest equip està molt viu. Ara necessita encadenar un parell de victòries en els dos pròxims partits. El primer, diumenge, davant l’Osasuna a El Sadar.

Un inici majestuós.

L’Espanyol va signar una primera part majestuosa. Endollat i creixent va minimitzar al seu rival amb una pressió alta. L’Atlético no trobava cap camí concret per explorar ni una via d’oxigen per explotar el seu futbol. Els catalans dominaven el partit a plaer i trepitjant l’àrea colchonera. Wu Lei va ensumar el primer gol però no va encertar amb l’esfèric quan tenia posició de xut. Bernardo també va acaronar el gol però Thomas va taponar el seu xut a boca de canó. L’afició xalava amb el seu equip per la contundència i la seva entrega en totes les pilotes dividides. La llum va arribar amb un canvi d’orientació d’Iturraspe. El basc, titular ahir per la lesió de Marc Roca, va fer un partit de precisió quan l’ombra de la sospita (pels seu gris rendiment) ja li devorava l’ànima. El mig, ben plantat, va obrir per Javi López que, amb un subtil cop de cap, projectava l’acció cap a Wu Lei. El xinès feia una assistència al cor de l’àrea on Raúl De Tomás hi anava en tot però qui va ficar la pilota al fons de la xarxa va ser Savic. Deliri al RCDE Stadium. No s’havia arribat a la mitja hora i els locals es posaven per davant. Volia més l’Espanyol que buscava més percussió i rock’n roll. Víctor Sánchez engaltava una pilota des de la frontal que impactava en el travesser. Oblak, amb la punta dels dits, evitava el segon. Partit immaculat el que estava signant l’Espanyol. El cuer mostrava les ungles i les dents. RDT feia les delícies de tots els assistents amb un repertori tècnic de controls i retalls que aixecava l’aplaudiment dels més de 30.000 espectadors. El davanter madrileny s’havia perdut els últims quatre partits per lesió (dos de lliga i dos d’Europa League). És el far de l’Espanyol al davant i durant molts moments la defensa de l’Atlético va ballar al compàs que marcava el punta. Ara mateix perdre a RDT és deixar a l’Espanyol orfe del seu millor jugadors. Futbolista referencial que només necessita un segon per canviar el guió d’un partit. El primer temps tocava a la seva fi i la sensació és que el marcador era massa curt pels mèrits mostrats.

La realitat es va fer feixuga a la represa. Saúl engaltava una pilota des dela frontal recollint un refús de Cabrera. Els locals van quedar estabornits durant un quart d’hora però es van refer del cop en el tram final on Bernardo, amb un parell de rematades de cap, va buscar un gol heroic que no va arribar. Queden 12 jornades per acabar la lliga i el cistell s’ha d’omplir de victòries. La propera estació és a Pamplona. Un escenari on l’Espanyol ha de tornar amb els tres punts a la butxaca per comprimir una zona baixa on la permanència es manté a cinc punts però amb una jornada menys. El rellotge de sorra és inexorable i aquesta lluita contra el cronòmetre cal ficar-li segons amb victòries. Aquesta és la única manera de fer trontollar la lògica que ara contempla a l’Espanyol com un dels grans candidats als descens. El camí és clar: lluitar cada partit fins a l’extenuació i navegar contra els elements. Ahir, una agafada a Wu Lei dins de l’àrea no va ser ni revisada pel VAR. Ser cuer és el que té: tothom et falta al respecte. i et té en l’anonimat.

ELS VESTIDORS

Hem fet un partidàs davant l’equip que millor competeix d’Europa. No li puc reprotxar res als meus jugadors
La jugada de Wu Lei i el possible penal és evident que s’havia de revisar. ens juguem molt
Joan Capdevila
Portaveu de l’Espanyol
Oblak ha evitat el 2-0 i Saúl ha ficat una volea. Ens mereixíem el triomf però és l’Atlético
Abelardo Fernández
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Amb Abelardo es senten més còmodes i aquest equip estarà en la lluita per salvar-se
Diego Pablo Simeone
entrenador de l’aTLÉTICO
Un punt és bo i ara l’hem de fer-lo positiu a Pamplona. El seu gol ens ha deixat estabornits
Raúl De Tomás
davanter de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)