Espanyol

El segon tast, amb el Cadis

Espanyol. Els blanc-i-blaus calibraran avui (18.45 h, Esport3) l’evolució del projecte de Vicente Moreno contra un Cadis ambiciós i amb l’experiquito Álex Fernández com a gran figura

L’Espanyol disputa avui contra el Cadis (18.45 h, per Esport3) el seu segon amistós de pretemporada. Serà un bon moment per veure l’evolució del llibre d’estil de Vicente Moreno després del primer tast contra l’Osca. L’Espanyol aquesta setmana ha estat treballant a Marbella, on haurà d’implementar la part física però també els apunts tàctics. Vicente Moreno està fent especial incidència en aquest aspecte per trobar diversos automatismes en defensa i en atac per tenir dins la motxilla les instruccions a seguir al llarg del curs. De fet, aquesta pretemporada és atípica en la preparació física d’uns jugadors que no han tingut gaire descans entre el final de la lliga i l’inici de la fase de preparació. Això és una arma de doble tall per als preparadors físics. Tot fa pensar que els equips, o si més no la majoria, tindran un inici més explosiu però que pagaran un peatge a mitja temporada. A més a més, la lliga de segona divisió és una competició llarga de 42 jornades (i això sense comptar el play-off).

El Cadis serà una pedra de toc perfecta per comprovar com es calibren tots aquests aspectes i veure l’evolució del joc. El rival, com ho va ser l’Osca, acaba de pujar a primera i és un equip que encara té moltes peces per concretar en el seu onze tipus. El gran avantatge del conjunt andalús és que manté Álvaro Cervera com a preparador i els futbolistes tenen apamada la seva filosofia de joc. Álex Fernández és la seva gran figura. L’exjugador espanyolista ha crescut al Ramón de Carranza després d’aterrar a l’Espanyol amb només 21 anys l’estiu del 2013. A Cadis hi ha trobat el seu lloc i la temporada passada es va convertir en una de les claus de l’ascens i el canalitzador del joc ofensiu dels andalusos arrodonint el seu gran curs amb 13 gols.

El duel tindrà com a reclam el debut de Fran Mérida, una de les cares noves de l’Espanyol aquesta temporada. El migcampista tindrà els seus primers minuts avui. “Els amistosos de pretemporada sempre et deixen coses positives i coses a millorar. Ens aniran bé. Jo encara no he pogut jugar i tenir minuts en aquests partits, que, a més del nivell físic, han de servir per conèixer els companys i les idees del cos tècnic”, va explicar Fran Mérida en una entrevista amb els mitjans del club. En aquest sentit, sembla més difícil veure en acció Miguelón, el segon fitxatge de l’estiu, o Javi Puado, reincorporat després de la seva profitosa cessió al Saragossa. Tots dos han arribat més tard a la concentració de Marbella i el seu concurs durant el partit dependrà de Vicente Moreno. El tècnic de Massanassa va apostar contra l’Osca per un 4-2-3-1 i amb un joc d’elaboració ràpid i vertical. Uns mecanismes que ha anat treballant aquests dies a Marbella. L’Espanyol necessita millorar les seves prestacions després d’un primer tast discret en què només Embarba va destacar.

Horaris confirmats

L’Espanyol va confirmar ahir l’horari dels tres partits amistosos que jugarà a terres andaluses. El primer, avui contra el Cadis, a les 18.45 hores; el segon rival, el Màlaga, s’enfrontarà al conjunt català el dimecres 2 de setembre a les 19.00 hores i, finalment, el partit contra l’Almeria, que tancarà l’estada, es jugarà el dissabte 5 de setembre a les deu del matí. Un horari que possibilitarà que l’equip pugui tornar a la tarda a Barcelona.

Cadis - Espanyol
18.45 h
Màlaga - Espanyol
19 h (2/09/2020)
Almeria - Espanyol
10 h (5/09/2020) (*) Tots els partits seran televisats en directe pel canal Esport3.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)