Espanyol

La gestió emocional

Espanyol. Vicente Moreno busca la fórmula per fer un equip competitiu contra l’Osasuna però, de retruc, premiar els futbolistes que van eliminar el Llagostera i el Burgos

Vicente Moreno sap que la copa és una magnífica eina per reforçar la moral de la plantilla. El tècnic té un bon grup i la copa fomenta la competència interna, i per això haurà de ser molt curós a l’hora de presentar el seu onze demà contra l’Osasuna. La lògica esportiva podria empènyer a alinear un equip amb el gruix dels titulars de la lliga, aprofitant l’aturada del campionat. L’aposta és molt llaminera, però pel camí podria perdre l’ajuda i la moral de la seva unitat B. Hi ha molts jugadors que han competit contra el Llagostera i el Burgos, i deixar-los a la banqueta seria un fre que el tècnic podria pagar car a mitjà termini en la lliga. Vicente Moreno es juga la gestió emocional del grup contra els navarresos i la roda de premsa d’ahir deixava clars alguns elements del seu pensament. “L’onze titular? Pot haver-hi una barreja amb jugadors que han tingut més minuts en copa i alguns de la lliga. Independentment d’això, no vol dir que no tinguem la màxima il·lusió”, apuntava el tècnic de Massanassa. Aquesta barreja no és casual i respon a la lògica interna del vestidor i dels equilibris que ha de fer el preparador blanc-i-blau.

De fet, el tècnic eixamplava aquesta gestió emocional que ha de fer per mantenir cohesionat el grup i no perdre credibilitat davant de certs jugadors. “No s’ha de fer un plantejament de copa o de lliga. Les circumstàncies són diferents de jugar dimecres i diumenge, però cal buscar un equilibri i posar gent que ens ha portat a aquesta eliminatòria. Farem el millor onze per arrencar el partit. No es tracta d’apostar més o menys, jugarem el partit per passar l’eliminatòria.” Un dels forts de la dinàmica de grup de Vicente Moreno és la gestió emocional i psicològica, un aspecte primordial quan es porta un vestidor amb personalitats i temperaments diversos. El partit és de copa, però el tècnic sap que, depenent de qui jugui demà, pot perdre certs jugadors quan els necessiti per a la lliga. La temporada a segona és molt llarga i el de Massanassa no es pot permetre el luxe de perdre futbolistes pel camí. Hi haurà algun parell de jugadors titulars de la lliga, però el gruix seran futbolistes que van eliminar el Llagostera i el Burgos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)