Espanyol

Oportunitat per a Mérida

Canvis a la vista. La sanció de Sergi Darder obre les portes de la titularitat, a l’Anxo Carro, al migcampista barceloní, que no ha format part d’un onze inicial des de fa dos mesos a Cartagena

L’Espanyol té un partit clau dilluns a Lugo. L’Anxo Carro pot ser l’estadi on es minimitzin tots els mals o l’inici d’una crisi esportiva de dimensions considerables. El club blanc-i-blau està en aquell punt del campionat en què no es pot arriscar a perdre més punts i necessita aconseguit un triomf balsàmic per calmar les aigües. És el preu que cal pagar per aconseguir l’ascens i en què les derrotes penalitzen, i sumant-ne tres en els últims quatre partits, el forat estadístic és evident. Vicente Moreno farà canvis en el seu onze després de la dura derrota contra el Rayo. De fet, és la manera d’actuar del tècnic al llarg de tota la temporada. Quan hi ha hagut un contratemps ha fet canvis i ara sembla que no serà una excepció. Molts són els punts on pot ficar el bisturí el preparador de Massanassa.

El primer i evident és la sanció de Sergi Darder, que, per primera vegada, es perdrà un duel de lliga. El d’Artà està sancionat i fins ara havia participat en els 23 partits. Diego López i Raúl de Tomás són els únics que formaran part d’aquest selecte grup d’intocables que ho han jugat tot. La sanció del mig balear obre, de bat a bat, les portes a Fran Mérida. El barceloní no és titular des de fa dos mesos. El seu últim partit va ser a Cartagonova en el triomf per 1-3 del conjunt blanc-i-blau. Ara podria formar a la medul·lar al costat de Keidi Bare. Vicente Moreno apostarà per la seva experiència en un partit dur per la fisonomia del conjunt gallec, però, per damunt de tot, per la fortalesa mental que ha de mostrar l’equip. Mérida va ser fitxat pel seu coneixement de la segona divisió i és en partits d’aquesta mena en què s’ha de veure el seu pes específic. Un partit en què, més que els noms, caldrà gestionar el pes emocional d’un partit que crema. “És un partit crucial”, admetia dijous Diego López, que coneix a la perfecció el Lugo. Un equip que portarà al límit l’Espanyol i que buscarà el cos a cos en totes les accions del partit. Un enfrontament de difícil digestió, i aquí és on Mérida ha de mostrar la seva capacitat per contagiar el grup de calma i bona gestió a la medul·lar. A més, la seva entrada no faria variar, de manera significativa, l’esquema tàctic utilitzat per Moreno en els últims partits de lliga.

Dimata, a la recambra

La setmana ha portat el nom de Nany Dimata. El davanter belga, l’únic fitxatge d’hivern, entrarà dins de la convocatòria i tot indica que tindrà minuts per mostrar la seva qualitat. L’internacional vol trencar el monocultiu de Raúl de Tomás amb el gol. El davanter madrileny és el pitxitxi de l’equip amb 13 gols. Dimata donarà un nou registre a l’Espanyol en fase ofensiva. És un davanter que sap buscar l’esquena dels defenses i domina la rematada al primer toc. Tindrà la seva oportunitat en la segona part i obre el ventall de la competència i de l’efectivitat de cara a gol. El club considera que pot fer un salt de qualitat a la davantera i ser una alternativa fiable per a RDT, que ha participat en tots els partits de lliga.

GESTIÓ MENTAL

Fitxat pel seu coneixement de segona, el seu pes específic s’ha de veure a Lugo

David López farà moure l’eix de la defensa

Els canvis en l’onze titular seran diversos i no només afectaran el propiciat per la sanció de Sergi Darder. Una de les novetats respecte a l’últim partit contra el Rayo serà la tornada de David López, absent per sanció contra el conjunt madrileny. El capità formarà en l’eix de la defensa. Vicente Moreno vol aprofitar la intel·ligència tàctica i corpulència del santcugatenc a l’Anxo Carro amb l’objectiu d’aturar el joc directe, físic i l’alçada dels gallecs. Aquí el capità és clau per enfrontar-se a homes com Manu Barreiro. David López formarà al costat de Cabrera, el central més alt de l’equip català. Vicente Moreno sap que necessita homes amb caràcter i el central uruguaià, que ha tornat a la titularitat en els últims partits, serà clau per mantenir la porteria a zero.

La zona ofensiva sembla clara amb el trident format per Puado, Embarba i RDT. I caldrà veure si juga Nico Melamed en un sistema 4-2-3-1 o bé Vicente Moreno aposta per un 4-4-2 amb Wu Lei i RDT al davant i Puado i Embarba per les bandes. La variació en l’onze també podria afectar el lateral, on Miguelón podria donar pas a Óscar Gil i Dídac, que per l’envergadura dels jugadors gallecs podria ser una opció a l’esquerra en detriment de Pedrosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)