El Girona viu un dia únic a Montilivi

1a estatal femenina. Triomf del sènior femení contra el Saragossa (1-0) en el retorn del públic a l’estadi

L’estadi de Montilivi ha tornat a viure un partit de futbol amb públic, més d’un any després de l’últim. La cita ha estat molt especial perquè ha significat l’estrena de l’equip sènior femení, que sol jugar a Torres de Palau, a l’estadi. El conjunt d’Eduardo Sanmartín ha obtingut contra el Saragossa CFF B tres punts d’or en la lluita per la permanència, gràcies a un gol de penal de Blanca Cros (50’).

Els 510 espectadors, repartits entre tribuna i el gol sud, tenien moltes ganes de festa i d’ajudar l’equip blanc-i-vermell, que ha fet una primera part molt bona i ha tingut diverses oportunitats per avançar-se en el marcador. Paula López, després d’una croqueta espectacular de Blanca Cros (23’) i Rosales, en arribar a dins l’àrea després d’una molt bona acció col·lectiva (26’), han tingut el gol a prop.

El Saragossa ha començat amb energia la segona part, però s’ha trobat el gol del Girona. Blanca Cros, en intentar recollir una passada excel·lent de Núria Llop, ha rebut un penal clar de la portera aragonesa (50’). Cros ha assumit la responsabilitat i ha provocat l’èxtasi a Montilivi, amb els crits de l’afició, les banderes, l’himne per megafonia i fins i tot una bengala a l’exterior del recinte. Poc després de l’1-0, el Saragossa ha tingut a prop l’empat en un córner. A l’altre costat, Aina Sararols ha posat a prova la portera (59’), i Emma Fernández ha fet un xut t ímid que Lucía ha aturat(64’). Les aragoneses s’han quedat amb deu per una entrada dura d’Andrea Marcano, que ha abandonat l’estadi plorant (76’). Núria Llop ha provat de sorprendre la portera visitant (80’) i, en la recta final, el Saragossa ha posat algunes pilotes a l’àrea. I en l’última acció, en el minut 95, Ainoa Díaz ha salvat des de la línia de gol una rematada de cap que hauria espatllat la festa.