Espanyol

Posar data a l’ascens

A tocar. Els blanc-i-blaus tenen encarrilat el seu retorn a primera i només estan pendents de saber quin serà el dia i l’hora per preparar la celebració

L’Espanyol continua fent passos decisius per al retorn a primera divisió. L’empat a Almeria és un nou impuls malgrat haver deixat escapar el triomf. És igual. Els deixebles de Vicente Moreno tenen una trajectòria immaculada en la lliga. Fa dotze jornades que no perden i cap dels seus adversaris directes els aguanta el ritme. Els catalans imprimeixen un ritme elevat d’exigència fins al punt que, tot i veure com l’empat a Andalusia els tallava una ratxa de cinc triomfs seguits, han ampliat el lideratge i mantenen a deu punts l’Almeria, tercer.

La dolçor del moment és absoluta i l’Espanyol viu emparat en la seva fiabilitat, que l’ha portat a mostrar la seva millor cara quan la lliga s’estreny, els nervis afloren i les cames s’arronsen. L’equip està en un estat físic òptim, que el tècnic no amaga. Una preparació exhaustiva per arribar en plenes capacitats físiques, previ peatge d’un gener difícil, quan l’Espanyol es va deixar 9 dels 12 punts en joc. Tres derrotes i només una victòria. Abandonat el primer mes de l’any, l’equip no ha tornat a perdre des d’aquell 2-3 contra el Rayo el 31 de gener. Dotze jornades sumant punts per a un líder sòlid i ple d’efervescència.

Els blanc-i-blaus, a diferència dels seus rivals, han agafat el camí de la serenitat. Estan gaudint de la competició fins al punt que el final de lliga, lluny de fomentar la taquicàrdia de la seva parròquia, la impulsa a preocupar-se només per saber quan ha de treure el cava de la nevera.

Fa temps que l’Espanyol ha anat mostrant indicis de suficiència i impermeabilitat contra els rivals. L’eclosió d’aquest camí que l’ha de portar a primera va tenir el clímax amb el triomf contra el Leganés. Una revàlida contra un equip que s’havia mostrat molt superior en la primera volta. La victòria contra els madrilenys va coincidir en el temps amb una derrota de l’Almeria que aplanava el retorn a primera. És el moment de treure la calculadora i fer números. Matemàticament, l’Espanyol necessita guanyar quatre partits dels últims set que falten per ser, de nou, un equip de l’elit del futbol espanyol. Seguint aquest full de ruta, ja podria adquirir aquest estatus contra el Cartagena el 16 de maig. Això sí, guanyant els quatre partits: a casa contra Las Palmas, el Màlaga i el Cartagena, i a fora a Saragossa. Aquest supòsit arribaria amb un ple de victòries de l’Almeria que allargaria fins ben entrat el maig la celebració blanc-i-blava. Tota pèrdua de punts dels andalusos escurçarà el temps dels catalans per retornar a primera.

LA CLAU FÍSICA

Peatge del gener: van aconseguir 3 dels 12 punts en joc. L’equip es va enlairar al febrer
Espanyol - Las Palmas
24/04/21 (18.15 h)
Espanyol - Màlaga
02/05/21 (16 h)
Saragossa - Espanyol
09/05/21
Espanyol - Cartagena
16/05/21
Ponfe - Espanyol
19/05/21
Espanyol - Tenerife
23/05/21
Alcorcón - Espanyol
30/05/21

DATA DE L’ASCENS

Ha de signar quatre triomfs en cas que l’Almeria, a 10 punts, ho guanyi tot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)