Girona

S’atreveixen amb tot

El Girona supera també l’Sporting, lliga cinc victòries després d’una dècada i, cinquè, agafa tres punts de marge a dos rivals directes

L’equip fa valer un gol de Juanpe (43’) amb un treball generós i solvent, i només pateix en una ocasió clamorosa d’Aitor al travesser (81’)

GIRONA 1 SPORTING 0

GOLS:1-0 (43’) Juanpe.ÀRBITRE:Muñiz Ruiz, del col·legi gallec.VAR:Varón Aceitón.Targetes grogues:a Gragera (28’), el tècnic David Gallego (29’), Javi Fuego (36’) i Mariño (45’), de l’Sporting.Targetes vermelles:cap. GIRONA: Juan Carlos Santi Bueno Juanpe
Arnau Yan Couto Gumbau
Ibra Kebé (88’) Cristóforo
Terrats (91’) Monchu Franquesa
Luna (88’) Yoel Bárcenas
Nahuel Bustos (79’) Stuani
Mamadou Sylla (79’)
RESTA DE CONVOCATS: Jona (p.), Bernardo, Samu Saiz, Aday, Calavera i Valery.
SPORTING: Mariño
Bogdan Babin Borja López Saúl Gragera
Javi Fuego
Pedro Díaz (58’) Aitor Manu García Gaspar
Pablo Pérez (80’) Djuka
RESTA DE CONVOCATS: Sánchez (p.), Rosas, Carmona, Nacho Méndez, Salvador, Pelayo i Zalaya.

L’escalada tenia un port de categoria especial. El cim que, si el coronava amb el mateix ritme amb què feia temps que rodava, aplanava el camí cap a un objectiu que havia arribat a semblar inabastable. Embalat des de fa setmanes, el Girona tampoc va trobar aturador en l’Sporting. La dècada que feia que no lligava cinc victòries –i això que enmig hi ha hagut l’etapa daurada del club– posa dimensió al moment que viu l’equip de Francisco. Tot li surt bé. Carregat de confiança i en dinàmica guanyadora, fins i tot el travesser es va aliar amb els blanc-i-vermells en l’única ocasió clara, clamorosa, de l’Sporting en la segona meitat. Res va fer trontollar la vuitena victòria en deu jornades d’un equip ferm, que només ha rebut un gol –quan guanyava 0-4 a Las Gaunas– en les cinc jornades que fa que suma de tres en tres. Un altre gol a partir d’una acció a pilota aturada, amb la segona aparició en vuit dies de Juanpe, dona als gironins un marge de tres punts davant dos rivals directes, quan en falten nou. No hi ha res fet, però l’escenari és idíl·lic vista la trajectòria de tota la temporada. El play-off és més a prop, i l’equip s’ho creu.

Va començar amb molta energia, el Girona, però va ser una foguerada. Una arribada i dos córners en dos minuts prometien molt, però el setge no va durar gaire. L’Sporting va decidir tancar-se, sense deixar espais, i obligar els centrals locals a tenir la pilota i prendre decisions. La possessió era blanc-i-vermella, i les intencions de buscar la porteria rival, també, però faltava un punt de fluïdesa. Sense connexió neta amb els interiors ni amb els carrilers, i amb Yoel Bárcenas apagat, Arnau i Bueno havien de buscar solucions amb la pilota. De fet, uns i altres feien més bona feina sense pilota que amb pilota. Les primeres aparicions dels asturians van ser en faltes penjades. En jugada, la més ràpida i perillosa va topar amb una bona intervenció d’Arnau (29’). Per moments, semblava un partit de play-off, amb la voluntat de minimitzar riscos. Com el rival, i com fan des de fa setmanes, els gironins van saber amenaçar a pilota aturada. Stuani en va tenir una de molt clara a centrada de Gumbau (38’) en una recta final del primer període intensa a l’àrea de Mariño, que va treure bé una fuetada de Yoel Bárcenas. El porter també va escopir un cacau de Monchu, però el rebuig el va caçar Juanpe, com fa vuit dies a Logronyo. El canari va tornar a marcar amb l’esquerra, per a frustració dels asturians, que demanaven fora de joc de Bueno, habilitat per Bogdan. L’1-0 al descans premiava la major voluntat dels blanc-i-vermells.

Amb fermesa

Com era d’esperar, l’Sporting va apujar la pressió després del descans. El marcador ja no valia al conjunt de David Gallego, que va semblar amenaçar d’entrada –una mala rematada de Djuka només començar– però que tampoc va fer res de l’altre món. De fet, les seves arribades més perilloses van ser a partir de pèrdues innocents molt amunt del Girona, ja fos per centrades defectuoses o per imprecisions. I si els gironins s’equivocaven en la pressió, generaven sortides als asturians, que era el pitjor escenari. Després d’una fase probablement massa oberta i tot per a Francisco, el Girona va guanyar tranquil·litat i paciència amb la pilota. Els interiors tenien més espai per combinar, i als carrilers se’ls començava a veure. Les estones de bona circulació feien desesperar el rival, tot i que alguna pèrdua accentuava el risc.

Convençut de la seva capacitat defensiva, que fa setmanes que li dona molta tranquil·litat, el Girona va accentuar la fermesa. Exhibint un molt bon to físic, els blanc-i-vermells van excel·lir en el treball defensiu. Amb un paper principal dels tres centrals –els joves amb un futur prometedor Arnau i Santi Bueno, guiats per un Juanpe imperial–, que fan que Bernardo s’ho hagi de mirar de lluny. Stuani va estar a punt de caçar una centrada de Franquesa. I quan menys inquietava l’Sporting, i en una sortida rapidíssima després d’un córner a la seva àrea, el travesser va evitar un gol que semblava cantat d’Aitor (81’). Sylla, amb espais, en va tenir un parell, però igualar el goal-average ja hauria estat massa.

LA PRIMERA PART

L’Sporting es tanca i dificulta el joc dels gironins, que proposen més i tenen premi

UN ALTRE COP

Juanpe enllaça el segon partit marcant després de recollir un rebuig d’una falta

LA SEGONA PART

Els gironins controlen bé la millora del rival, que té, però, una ocasió clamorosa

COM COETS

Vuitè triomf en deu jornades del Girona, que ha rebut un gol en les cinc últimes

MINUT A MINUT

2’ Stuani rep sol dins l’àrea, però es queda sense angle i no pot definir.
8’ Djuka fa un control espectacular dins l’àrea, es regira i xuta però Juan Carlos evita el gol. 23’ Javi Fuego rep una pilota solta a la frontal i busca una volea massa centrada. 30’ Arnau apareix en l’últim moment per evitar una rematada de Manu García a plaer.
38’ Falta que posa Gumbau a l’àrea i Stuani estira la cama però remata fora.
41’ Yoel rep a la frontal i prova el xut amb l’esquerra a la mitja volta que Mariño rebutja.
43’ Falta al vèrtex de l’àrea que xuta Monchu, Mariño rebutja i Juanpe aprofita el rebot per afusellar amb l’esquerra i marcar l’1-0.
47’ Djuka rep dins l’àrea però es precipita i xuta al lateral de la xarxa. 68’ Centrada de Gumbau i Monchu xuta massa tou i centrat després de controlar dins l’àrea. 74’ Pedro Díaz rep a tres quarts i busca el xut però Juan Carlos atura sense problemes. 76’ Babin remata fora per molt poc una falta lateral centrada per Pedro Díaz.
81’ Contraatac d’Aitor que es planta tot sol a camp del Girona, fa una vaselina a Juan Carlos però quan la pilota ja entrava, ho evita el travesser. 83’ Arnau assisteix Mamadou, que amb poc angle no pot superar Mariño. 85’ Mamadou rep una passada en profunditat de Yan, però xuta massa creuat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)