Girona

Disset relleus en tot el curs passat

La temporada passada va ser força moguda a les banquetes de 2a divisió A, tot i que no és cap sorpresa perquè en els últims anys ja s’han signat una gran continuïtat de relleus durant el curs. De fet, en tota la temporada 2020/21 es van viure 17 relleus a la banqueta, un menys dels que es van viure el curs anterior i tres menys que els de la temporada 2018/19 –el curs amb menys relleus va ser el 2011/12, amb només 11 canvis durant la temporada.

El més sorprenent, però, és que els disset canvis que es van fer amb la temporada en marxa es van concentrar en només deu equips; per tant, més de la meitat dels clubs de la lliga van arrencar i acabar el curs amb els mateixos tècnics. Va ser el cas dels tres ascendits –Espanyol, Mallorca i Rayo Vallecano–, del Girona, l’Sporting, la Ponferradina, Las Palmas, el Mirandés, el Màlaga, l’Oviedo i, curiosament, de dos equips que van perdre la categoria en l’última jornada de lliga: el Sabadell i el Logroñés, que van mantenir Antonio Hidalgo i Sergio Rodríguez, respectivament, fins al final.

Entre els deu equips que van optar per un relleu a la banqueta durant el curs destaquen, per sobre de la resta, el Lugo i l’Albacete, que van tenir quatre entrenadors diferents. En el cas del Lugo, els canvis constants van sortir bé, ja que van servir per aconseguir la permanència in extremis, però l’Albacete no va evitar enfonsar-se i tancar la lliga en l’última posició, descendint jornades abans d’acabar el curs. Després d’aquests dos equips hi ha el Castelló, que va utilitzar tres entrenadors però que també va perdre la categoria, i el Saragossa i el Cartagena, que amb dos canvis sí que van assolir la permanència. Els equips que van fer només un relleu van ser el Leganés, l’Almeria, el Fuenlabrada, el Tenerife i l’Alcorcón.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)