Girona

PABLO QUATROCCHI

COORDINADOR DEL FUTBOL BASE DE ESTUDIANTES DE LA PLATA

“L’un contra un és el seu segell”

“Té moltíssima tècnica. On se sent més còmode és jugant d’extrem, a cama canviada, en el seu cas a la dreta perquè és esquerrà, amb la cama hàbil per dins”

“En les categories inferiors en feia molts, de gols”

Sempre va marcar molta diferència. Volíem que jugués amb els de la seva edat, però va arribar un moment que això es va fer impossible

Pablo Quatrocchi (Quilmes, Argentina, 1974) és des de fa quatre anys el coordinador del futbol de base de l’Estudiantes de la Plata, el club de formació de Darío Sarmiento. És per això que Quatrocchi és una veu autoritzada per parlar de l’ara jugador del Girona, a qui coneix perfectament.

Quan va arribar Darío Sarmiento al planter de l’Estudiantes?
Sarmiento és al club des de molt petit, des dels 8 anys. Va passar per totes les categories fins que va arribar a juvenils i després al segon equip, on, amb molt pocs partits, ja va debutar a primera divisió.
I, en les inferiors, entenc que destacava...
En la seva categoria sempre va marcar molta diferència. I nosaltres sempre vam intentar-lo mantenir en la seva categoria perquè jugués amb els seus amics, disfrutés del joc i per no accelerar cap procés. Però sí, amb els de la seva edat marcava moltes diferències.
Va debutar amb només 16 anys, sembla aviat. Massa?
És el que tocava. En el segon equip ja havia jugat molt bons partits. Com li deia, sempre vam intentar que jugués amb els seus amics, amb els de la seva edat, però va arribar un moment que això es va fer impossible. Quan jugava en el segon equip ja va cridar l’atenció de l’entrenador del primer equip [Gabi Milito, en aquell moment] i va començar a entrenar-hi i a jugar-hi.
Com el descriuria futbolísticament?
És un futbolista ofensiu. Acostuma a jugar d’extrem, a cama canviada, en el seu cas a la dreta perquè és esquerrà, i s’hi sent més còmode amb la cama hàbil per dins. Té moltíssima tècnica i un gran un contra un. De fet, crec que l’un contra un és el seu segell, la seva marca registrada. Resol aquestes accions amb llibertat i frescor.
Ell mateix va reconèixer que ha de marcar més gols. En les categories inferiors com li anava?
En feia molts, de gols. N’ha fet molts. Sempre arrencant des de la banda o també jugant de mitjapunta, enllaçant amb el davanter.
Quin tipus de noi és?
És introvertit, un noi a qui li costa arrencar la conversació, però quan agafa confiança és un noi molt simpàtic. És tímid, i on millor se sent segur és dins d’un terreny de joc, on sempre es deixa anar. És molt bon noi.
Com el va veure el temps que va jugar en el primer equip?
Es va adaptar ràpid a la primera divisió. També la veritat és que la plantilla professional el va rebre molt bé i això va fer que s’acomodés molt ràpid al futbol professional.
Suposo que va parlar amb ell abans que marxés. Com el va veure?
Estava feliç i content. Vam estar parlant una estona i li vaig desitjar el millor i li vaig fer saber que des d’aquí li donaríem suport i que si li calia alguna cosa que no tingués cap dubte per comunicar-se amb qualsevol de nosaltres aquí al club. Seguim sempre els nostres jugadors que surten del planter i és una relació que va més enllà del futbol. Sempre estarem pendents d’ell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)