Espanyol

ÓSCAR MELENDO

FUTBOLISTA DE L’ESPANYOL

“Visc el derbi de la mateixa manera ara que quan tenia sis anys”

“Tenim les idees molt clares. Ens hem de centrar en nosaltres mateixos i segur que, si donem el 110%, tindrem possibilitats de fer alguna cosa de profit allà”

“Vam fer un pas enrere per fer-ne dos endavant, i s’està veient. En vam sortir reforçats”

Per millorar m’haig d’atrevir més, haig de ser més valent. Tant de bo pugui aportar més gols i més assistències a l’equip
La renovació és un tema dels meus agents. Estic centrat a jugar, a disfrutar d’aquest magnífic esport i me’n mantinc al marge

Al planter de l’Espanyol des que tenia sis anys, quan va entrar a l’escola, Óscar Melendo (Sant Adrià de Besòs, 1997) va fer el camí per totes les categories del club blanc-i-blau fins que fa un lustre va debutar en el primer equip. De derbis, doncs, n’ha jugat uns quants; no obstant això, li continuen generant les ganes de sempre. A les portes del de dissabte al Camp Nou, atén L’Esportiu.

Com van aquestes aturades sense partits?
Es fan llargues. Als jugadors el que ens agrada és competir i disfrutar del futbol. Una setmana i escaig es fa una miqueta llarga.
Els entrenaments són diferents?
Hi ha una primera setmana en què s’incideix una mica més en el tema físic, perquè durant la temporada, com que hi ha molts partits, no s’hi incideix tant. Però ara, aquesta setmana, ja estem preparant el següent partit i esperant amb moltes ganes que arribi.
Personalment, en quin punt està?
Vaig començar sense jugar tant com m’hauria agradat, però tinc la meva filosofia de treball. Van passar quatre o cinc partits fins que vaig debutar aquesta temporada, però després ja m’he sentit molt còmode. L’equip ha començat a guanyar i estem en una molt bona dinàmica. Tinc ganes que continuï i de disfrutar.
Suma gairebé els mateixos partits de titular que de suplent. Com viu aquesta situació?
Tot jugador passa per aquestes circumstàncies. El mister decideix i alguns són titulars i d’altres, suplents, però aquest equip té una cosa molt bona, que jo destaco sempre, que és la unió que hi ha. Tots ens donem suport, qui juga i qui no juga, i això és el fruit també de la temporada anterior. Mentre l’equip vagi bé tots estem contents.
Sí que és veritat, però, que en el seu pas a l’Espanyol sempre li ha faltat aquesta continuïtat. Tothom té clar que és un jugador de molt de talent, però al final mai aconsegueix ser titular indiscutible. Per què passa això?
Tots els jugadors passem per ratxes en què juguem i en què no. Sí que és veritat que jo vull tenir en el futur aquesta regularitat, treballo per aconseguir-la i per aportar més en l’apartat golejador i fer més assistències. Tinc clar quins són els aspectes que haig de millorar i tant de bo pugui tenir aquesta regularitat i sentir-me titular, que és el que qualsevol jugador vol i necessita.
I què és el que ha de millorar?
Ho tinc clar. M’haig d’atrevir més. No soc un jugador d’estadístiques, que marqui molts gols, i és el punt a millorar. Entrenant-me, en el dia a dia ho intento i segur que arribarà.
Atrevir-se més.
Sí. Ser més valent. En la posició en què jugo això és el que haig de fer, i tant de bo pugui aportar més gols i més assistències a l’equip.
Acaba contracte al final d’aquest curs. No sé si pot dir alguna cosa de la renovació.
No he dit res, ni diré res. És un tema dels meus agents. Estic centrat a jugar, a disfrutar d’aquest magnífic esport i me’n mantinc al marge.
Ja ha passat el temps, entenc que està superat, ja que, a més, tornen a ser a primera. Com a periquito que és, va ser molt dur descendir?
A cap jugador li agrada descendir. Però crec que al final vam fer un pas enrere per fer-ne dos endavant i això s’està veient. Tenim una unió increïble entre equip i afició i això els jugadors ho notem molt.
Què té de diferent la segona A de la primera?
Crec que no hi ha tanta diferència com es diu. Hi ha molt bons jugadors i molts bons equips a segona divisió. Sí que és veritat que, a primera, el més mínim detall te’l penalitzen i potser a segona és més complicat que te’l penalitzin.
Què va aprendre a segona A?
Em vaig endur moltes coses. Sempre intento millorar jo mateix, ho vaig fer i això va ser positiu.
En l’aspecte col·lectiu, l’equip en va sortir reforçat?
Sí. Vas a camps que són complicats, tot i que per la Covid-19 no hi hagués públic, tampoc en vam tenir a casa, i ens vam unir tota la plantilla amb el cos tècnic i vam sortir molt reforçats. S’està veient un Espanyol molt valent, amb les idees molt clares i el fet que hi hagi molts jugadors que repetim de l’any passat també s’està notant.
A casa estan rendint molt bé, a fora no tant.
A casa estem sent un fortí al nostre estadi gràcies a l’afició i el nostre punt dèbil ara mateix és a fora, on no estem aconseguint les victòries que volem, però sé que arribaran. La temporada passada vam guanyar molts partits a fora. Sabem el que hem de millorar i hem de traslladar aquest bon joc que tenim davant de la nostra afició a fora de casa.
I el següent partit és precisament a fora, al Camp Nou, un derbi.
Serà un partit especial per a mi, soc del planter i tinc ganes que arribi. Sé què és un derbi, sé el que representa per a l’afició, i nosaltres sentim l’escalf juguem a fora o a casa. Tot el que fem serà per ells.
És a l’Espanyol des de l’escola, ha jugat una pila de derbis en categories inferiors, per què són tan especials?
Hi ha aquesta rivalitat, la passió que sent el noi, el jugador del planter que és a cada equip i es viu diferent. No li mentiré, són tres punts però és un partit especial. És veritat que la cosa canvia en el futbol professional pel tema d’estadis i d’afició; però, almenys jo, visc el derbi de la mateixa manera ara que quan vaig entrar a l’Espanyol fa 19 anys.
Com afronten el partit?
Tenim les idees molt clares. Ens hem de centrar en nosaltres mateixos i segur que, si donem el 110%, tindrem possibilitats de fer alguna cosa de profit allà. Tinc moltes ganes que comenci el partit i tant de bo puguem donar una alegria a l’afició.
Deu haver estat més difícil preparar el partit, ja que el Barça amb Xavi estrena entrenador. Com ho han fet?
És complicat perquè no sabem exactament com jugarà el Barça de Xavi. Ens centrem sobretot en nosaltres mateixos i, si fem les coses com sabem i com les estem fent, que estem en una bona dinàmica, tindrem possibilitats.
Quin partit s’imagina?
Tant de bo pugui marcar (riu). Abans d’un partit sempre tinc la victòria en ment i tant de bo puguem sortir d’allà guanyant. Per nosaltres i sobretot per continuar forjant aquesta unió entre afició i club i afició i jugadors, que és molt maca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)