Espanyol

Més difícil sense RDT

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau, que no ha guanyat encara aquest 2022, visita el feu de l’Athletic amb l’absència del seu golejador, que està sancionat

L’Espanyol necessita una alegria. I és que l’equip dirigit per Vicente Moreno no ha guanyat encara aquest 2022. En un mes ha jugat cinc partits, sense aconseguir cap victòria, i ha estat eliminat de la copa. La situació, doncs, és complicada, amb l’entorn blanc-i-blau, a més, enrarit, a causa de la mala versió oferta darrerament, i al conjunt periquito li urgeix tornar al camí de la victòria per asserenar-ho tot plegat. Té una oportunitat avui per rescabalar-se i tornar a aixecar el cap, però l’empresa no és senzilla: a San Mamés l’espera aquesta nit (21 h) l’Athletic, un rival important, pel nivell que té, pel moment en què es troba i per l’escenari. Hi ha, per acabar-ho d’adobar, un altre ingredient que li complica l’enfrontament, la baixa d’RDT per sanció. Sense el golejador, l’Espanyol perd la seva referència, el seu tret diferencial, l’autor de gairebé el 50% dels gols de l’equip en el campionat (12 de 26). “Ell no hi és i, per tant, no perdo energia en això. Estem parlant del màxim golejador de l’equip i ens agradaria tenir tots els jugadors, però només penso en els que hi són”, va assegurar en la prèvia Vicente Moreno, que té com a opcions de relleu Loren –el favorit a priori–, Wu Lei, Dimata o, fins i tot, Puado, que també podria fer de 9.

A més d’RDT, Calero i Keidi Bare, que no van entrar en la convocatòria, també seran baixa per veure’s les cares amb un Athletic embalat. “És un equip molt intens. Hem d’anar al límit. Potser no estarem per damunt, però ens hi podem acostar. I després, també és una qüestió de futbol. Que no apareguin les seves virtuts i tenir un pla per fer-los mal”, va indicar el tècnic de Massanassa. “Al màxim nivell, podem guanyar qualsevol rival”, va assenyalar. El conjunt blanc-i-vermell és un dels que estan més en forma en la lliga. Dels últims deu partits que ha jugat en totes les competicions, només n’ha perdut dos, n’ha guanyat sis i n’ha empatat dos, i s’ha classificat per a les semifinals de la copa després de superar el Real Madrid. Amb el desgast del matx contra els blancs i l’anada de semifinals contra el València aquest dijous en l’horitzó, Marcelino farà rotacions, la qual cosa podria beneficiar l’Espanyol. “No ens pot cegar la copa. Aquest missatge és nociu”, va dir, no obstant això, el tècnic de l’equip basc. “La mentalitat ha de ser la mateixa contra el Madrid en la copa que contra l’Espanyol en la lliga”, va reblar.

7 Partits guanyats 7

10 Partits empatats 6

5 Partits perduts 9

21 Gols a favor 26

17 Gols en contra 30

LA PRÈVIA

No ens pot cegar la copa. La mentalitat ha de ser la mateixa en la copa que en la lliga
Marcelino García Toral
TÈCNIC de L’ATHLETIC
RDT no hi és i, per tant, no perdo energia en això. Només penso en els que hi són
Vicente Moreno
TÈCNIC de L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)