Espanyol

Vicente Moreno: “Mereixem més punts dels que tenim”

L’Espanyol visita diumenge (14 h) el Vila-real i Vicente Moreno ha ofert avui la prèvia de l’enfrontament. Les seves declaracions:

Vila-real, escenari ideal per guanyar?

“És el rival que toca aquesta setmana i el que hem d’intentar guanyar. És important que hi haurà molts aficionats nostres. Juguem contra un equip que fa quatre o cinc dies que va jugar contra la Juve una eliminatòria de Champions i va merèixer guanyar. La nostra mentalitat és fer un partitper guanyar”.

Baixes?

“Manu Morlanes estarà en condicions la setmana que ve de començar a entrenar. Aleix Vidal està sancionat. Davi López esta a punt d’entrar amb el grup però diumenge no ens pot ajudar”.

1.500 aficionats anant cap a Vila-real, el club creix?

“L’Espanyol té molt marge de creixement. Ho hem de fer tots de forma conjunta. El procés sempre va lligat de la part esportiva. Tot el què sigui anant complint objectius el procés s’anirà donant. Hi ha molta gent de l’Espanyol i hem d’anar sumant gent. El marge de creixement del club és grandíssim”.

Onze recognoscible i la banqueta no troba el nivell dels titulars.

“No estem contents amb els resultats però sí el rendiment i mereixement. Moltes vegades l’onze és circumstancial depenent de molts factors. Ara estem en un moment en què gairebé els tenim a tots. Si estem tots som millors. A la gent de la banqueta se li ha de donar el seu moment, l’escenari correcte perquè quan surti al camp pugui fluir el seu nivell, que és molt gran. Ho han fet bé i són moments.”

Què li falta a l’equip per guanyar?

“Els rivals que tens et marquen i les circumstàncies dels partits també. Mereixeríem tenir bastants més punts dels que tenim i això faria que les sensacions fossin molt bones. No es pot viure de ficció però i la realitat és que volem i necessitem guanyar partits”.

RDT, referent

“A Raúl li hem de donar tranquil·litat. No se li ha de carregar tota la responsabilitat. Ens està donant un rendiment fantàstic, està predisposat a ajudar però això és cosa de tots. És un jugador molt important per nosaltres. Ha de seguir en aquesta línia, que l’augmenti, perquè té capacitat oper fer-ho i després que l’acompanyem tots”.

Equip reforçat

“No parlo mai després de no guanyar un partit de sortir reforçat. Si haguessim aconseguit 4 punts estariem amb bones sensacions. L’equip està bé però això ho hem de mantenir cada setmana. La primera no dona respir. El Vila-real és un equip de molt nivell, amb grans jugadors i un gran entrenador. És un partit de molta exigència”.

Sancions

“Forma part de la temporada. Per les faltes que fem, el tipus de joc que fem, no perdem temps, no sabem fer-ho. No som un equip agressiu. Tenim més targetes de les que hauriem de tenir, però forma part de la temporada”.

A millorar?

“Sempre falten coses, la nostra obligació és buscar la perfecció però trobar-la és gairebé impossible. Quan millores en una faceta, potser perds en una altra. Es tracta de buscar l’equilibri”.

Com es recupera els jugadors que no estan al nivell que s’espera?

“És difícil. Puc assegurar que els que no estan entrant més, tenen la voluntat al 200% perquè jo ho veig en el dia a dia. I ells son els primers que ho pateixen perquè volen rendir i ajudar a l’equip. Son gent que ho passa malament perquè també vol agradar a l’aficionat. Els hem de donar l’escenari més correcte perquè puguin rendir. Depenem d’ells i hem d’estar tots junts”.

Vila-real diferent a la primera volta?

“És un equip que té una forma de jugar i entendre el futbol. Des que ens vam enfrontar han tingut una evolució i una millora, però nosaltres també”.

Denúncia de la lliga pels càntics contra el Barça.

“Personalment porto aquí gairebé 2 anys. Tenim una afició que és molt respectuosa i també els he tingut com a rivals i sempre he sentit que és una afició que respecta als seus, i que en un moment puntual, com passa en tots els camps, pot haver un moment d’escalfada per una acció, un gol, d’un moment. Res diferent a altres llocs. Si puntualment, no parlo d’aquest partit, ni del camp de l’Espanyol, ni un altre camp, si puntualment hi ha alguna que de forma individual pot fer una persona, no crec que identifiqui a una afició ni molt menys. L’afició de l’Espanyol és molt respectuosa, senyora i que després puntualment pot haver un aficionat, que igual és de l’Espanyol, o no, això tampoc ho podem saber al 100%. No hem de posar tots al mateix sac”.

Gols encaixats de centrades al segon pal.

“És una acció que es repeteix en tots els partits de futbol. Moltes vegades son casualitat. En defenses bé 15 i una que no defenses bé acaba en gol. Avui he vist dades dels nostres dos centrals els últims dos partits i son dels que més refusos fan en aquest tipus d’accions en tota la lliga. Tenim gent bona en aquest tipus d’acció. Tot i això, és una faceta que treballem a tots els nivells”.

L’equip marca gols i el Vila-real encaixa poc

“Insistir. A principi de temporada em sona recordar que tot i generàvem molt no teniem aquest encert però si manteníem la porteria a zero. El què esta clar és que hem de seguir amb aquesta faceta golejadora i en l’altra intentar igualar al què feiem perquè això ens donarà moltes possibilitats de guanyar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)