Espanyol

L’Espanyol perd contra el Rayo (0-2), en un partit marcat per les targetes

L’Espanyol no ha pogut superar al Rayo en la seva estrena davant de tota la seva afició. Les targetes vermelles, a Lejeune i Sergi Gómez, les constants interrupcions de temps i els gols d’Isi Palazón abans del descans i de Ciss a la represa, han sentenciat a un Espanyol que ha estat el clar dominador en els primers 45 minuts.

El partit ha començat amb un ritme frenètic, en part, gràcies a la intensitat amb què ha sortit el conjunt de Diego Martínez. Els blanc-i-blaus han estat els clars dominadors dels primers minuts, recuperant pilotes i sent molt verticals, buscant amb rapidesa la porteria defensava per Dimitrievski. A més, han aconseguit tancar el Rayo a la seva àrea i evitar que poguessin desenvolupar el seu joc. En el minut 10 els espanyolistes han tingut la primera amb un xut de Melamed a pilota aturada que s’ha estavellat a la tanca. En el córner posterior, Sergi Gómez ha estat a punt d’avançar els locals amb una rematada de cap que ha sortit fregant el pal. Aquesta superioritat s’ha accentuat més quan als 16 minuts Lejeune ha estat expulsat per doble targeta groga. L’Espanyol ho ha aprofitat per trobar amb certa facilitat els espais per inquietar al Rayo, i és que han sabut mantenir la possessió sense precipitar-se en atac. La primera part, però, ha fet un tomb de 365 graus quan en el 29’ Sergi Gómez ha estat expulsat per evitar un atac prometedor del conjunt d’Iraola. Amb un home menys en cada equip, les forces s’han igualat, i el Rayo ha fet el primer xut entre els tres pals que ha pogut aturar sense problemes Lecomte. A més, el tècnic periquito s’ha vist obligat a fer canvis, i ha fet entrar a Calero per Melamed (35’). A pocs minuts per anar-se’n als vestidors, l’RCDE Stadium s’ha emmudit. En la segona que han tingut els visitants, aquests no han fallat. Isi Palazón, a pilota aturada, ha situat el 0 a 1 amb un xut ras i potent que ha fet inútil l’estirada de Lecomte.

La segona part no ha començat bé pels blanc-i-blaus, que han vist com Pathe Ciss ampliava les diferències amb un gol a porteria buida després d’un error defensiu. A partir d’aquí, els d’Iraola s’han portat el partit al seu terreny i han començat a respirar. En el 68’ Ciss l’ha tornat a tenir amb un xut amb la cama esquerra que ha sortit desviat. L’Espanyol, però, no s’ha arronsat i, poc després, una gran jugada de Darder ha acabat amb un centre a la frontal de l’àrea perquè Souza finalitzés la jugada, però la rematada ha sortit desviada. Més clar ha estat el pal de Puado en el 83’, que tot just havia entrat en el terreny de joc. En els últims minuts del matx hi ha hagut imprecisions en tots dos conjunts, i els periquitos, tot i que han arribat amb perill a la porteria contrària no han aconseguit marcar cap gol. Al final, 0 a 2, que ni molt menys fa justícia al que s’ha vist sobre la gespa.