Espanyol

Empat miraculós

Espanyol. Els blanc-i-blaus s’emporten un punt insuficient de Son Moix en un partit en què Lazo iguala el duel amb un gol inversemblant i el VAR no assenyala un penal en contra

Mallorca 1 Espanyol 1

MALLORCA:Rajkovic, Maffeo (Gonzalez, 28’), Valjent, Costa, Raillo, Copete (Ángel, 87’), Dani Rodríguez (Amath, 66’), De Galarreta, Baba, Lee Kang In (Sánchez, 87’), Muriqi.ESPANYOL:Lecomte, Óscar Gil, Cabrera, Sergi Gómez, Brian Oliván, Edu Expósito (Lazo, 61’), Vini Souza, Sergi Darder, Puado (Aleix Vidal, 61’), Braithwaite (Keidi Bare, 82’), Joselu.GOLS:1-0 (48’) Muriqi, 1-1 (70’) Lazo.ÀRBITRE:Mera Escuderos.T.G.:Galarreta,Gonzalez, Sergi Darder, Raíllo, Valjent.T.V.:Maffeo i l’entrenador Javier Aguirre.PÚBLIC:13.982 espectadors al Visit Mallorca Estadi.

L’Espanyol no surt del precipici. Després de l’ensopegada contra el cuer (2-2), els blanc-i-blaus necessitaven com fos una victòria per impulsar el seu estat anímic i allunyar-se de la part vermella de la taula. No va ser així. Contra el Mallorca, un altre rival directe per evitar el descens, no van poder passar de l’empat i ara arriben les urgències. Només els queden dos partits per disputar abans de l’aturada per seleccions, i no seran contra rivals gens fàcils per poder puntuar (Atlético i Vila-real).

El conjunt dirigit per Diego Martínez es va emportar un punt de Son Moix en un altre partit en què no va faltar la polèmica. En el minut 88, Brian Oliván, en l’intent de refusar la pilota, va fer caure Ángel Rodríguez dins l’àrea blanc-i-blava. El VAR va revisar el possible penal, però finalment la jugada va quedar en res. Això va permetre que l’Espanyol sortís viu d’un partit que se li havia complicat molt. Després de la represa, Muriqi havia avançat el conjunt mallorquí aprofitant la feblesa defensiva dels periquitos. Quan més malament ho estaven passant els espanyolistes, Lazo, que acabava d’entrar al terreny de joc, va salvar els mobles amb un gol inversemblant.

L’Espanyol va aconseguir la possessió en els primers compassos del matx. Això, però, no es va traduir en un domini del joc, ja que li va costar trobar espais per arribar amb perill a l’àrea rival. En canvi, el Mallorca, amb molt poc aconseguia inquietar la porteria defensada per Lecomte. El primer avís dels mallorquins va arribar en el minut 4 amb una rematada de Muriqi que se’n va anar directament a les mans del porter francès. I en el 20 ho van tornar a provar amb un xut de Dani Rodríguez des de la frontal que va marxar per sobre el travesser. No va ser fins a la mitja hora de joc, quan el conjunt català va aconseguir finalitzar amb contundència les jugades. Puado, amb un xut des de dins l’àrea, i Edu Expósito amb una canonada des del balcó, van estar a punt de situar el 0 a 1 en el marcador. Aquestes van ser les últimes ocasions d’una primera part grisa per a tots dos equips, en què van mostrar poc instint ofensiu.

Després de la represa, els blanc-i-blaus es van veure superats aviat per la intensitat amb què el Mallorca va sortir al terreny de joc. Jaume Costa va tenir l’ocasió més clara fins aleshores, amb una rematada dins l’àrea en què Lecomte va ser providencial aturant la pilota sota els pals. En la següent ja no van perdonar. Els d’Aguirre van aprofitar la feblesa defensiva dels periquitos per avançar-se en el marcador. Bona arribada per la dreta de Gio González, que va guanyar l’esquena a tota la defensa visitant i va centrar perquè Muriqi fes el primer a plaer (48’). Amb aquest diana, la superioritat dels locals va ser més evident, però miraculosament Lazo va sortir al rescat per fer l’empat definitiu amb una centrada des de la banda esquerra que es va enverinar i el porter local la va deixar entrar pensant que se n’anava. Empat miraculós.

ELS VESTIDORS

Hem mantingut la porteria a zero fins al descans; després hem encaixat de seguida, però hem reaccionat. Això és una fortalesa que tenim
Em quedo amb l’actitud de l’equip, però ens ha faltat precisió en els últims metres
Diego Martínez
Entrenador de l’Espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)