Espanyol

Diego: “Serà un partit de màxima exigència on la màxima atenció serà fonamental”

L’entrenador blanc-i-blau ha comparegut en roda de premsa per parlar del partit de demà contra l’Athletic de Bilbao pels vuitens de la copa. Aquestes han estat les seves declaracions:

Joan Garcia
“No acostumo a fer alineacions i demà veurem qui juga. No ho veig com un examen, sinó com un repte. És una de les eliminatòries més difícils que et poden tocar a la copa perquè per a l’Athletic és un torneig especial i es crea un ambient diferent a San Mamés i això ho fa il·lusionant. Com a equip en procés de creixement, ens fa millors si ens enfrontem als millors”.
Condicionants
“És millor no pensar-hi. Poques vegades m’he trobat com a entrenador amb un dilema tan difícil per veure com aguanta el rendiment de l’equip en funció del partit sense hipotecar-lo per a tres dies després. Ens guiarem per les sensacions, per les dades que tenim i per un principi que regeix sempre aquest equip, que és que els 11 que surtin competeixin al màxim nivell, que donin el seu màxim i que aprofitem cada pas per guanyar i per intentar desenvolupar-nos, millorar les nostres prestacions i que els jugadors més joves també afrontin aquests reptes, que són molt estimulants i il·lusionants. A partir d’aquí, he de conviure amb aquest trencaclosques infinit que són res partits en una setmana i que cal resoldre’ls de la millor manera possible i tocar fusta per evitar qualsevol lesió”.
Duel de demà
“Seran 90 minuts com a mínim. És una eliminatòria i podria haver-hi més. L’Athletic és un equip intens, que pressiona molt bé, que juga amb molt ritme, el camp estarà mullat, que hi haurà moments d’angoixa per la part d’ells, però això genera espais i que els dos haguem d’afrontar amb personalitat i les nostres armes i característiques i amb el nostre estat de confiança i ser més semblants a nosaltres mateixos independentment de l’ambient, que serà molt advers per a nosaltres. Veurem com es lleven demà els jugadors, però farem una convocatòria de 23 i algun en quedarà fora, i no serà fàcil veure els residus de la fatiga del l’altre dia amb el que necessites pel partit. Braithwaite no podrà ser-hi perquè té un cop, Simo té moltes molèsties... però hi ha una cosa en què som molt bons com a equip i és el compromís, ganes, desig i generositat de l’equip”.
Athletic
“Una final és una altra cosa, però sí que és cert que el resultat et condiciona. Crec que són atmosferes diferents i té condicionants diferents, com el moment de la temporada, l’hora del partit, el nostre moment... Serà un partit de màxima exigència on la màxima atenció serà fonamental, els nivells d’eficàcia i d’atac han de ser molt bons i a nivell defensiu, no només ser contundents i consistents sinó saber gestionar bé les emocions i no precipitar-te. Sobretot tenir molta personalitat amb i sense pilota, ser el més fidel a nosaltres mateixos per gaudir del moment i de l’escenari. Uns vuitens és estimulant per a tots”.
Derrota basca
“Són competicions diferents. És un equip molt coper i tots ho afrontem d’una manera especial, però és el moment de trencar estadístiques tot i que sabem de la dificultat, ja que serà un partit molt exigent”.
Onze competitiu
“Tres partits en una setmana és complex, però cal adaptar-se i treure el màxim de coses positives. Suplir situacions en què ara mateix estem en desavantatge amb compromís, generositat, amb la introducció de jugadors durant el partit... Intento donar-li un enfocament positiu per generar alternatives i possibilitats com a equip que ens fan créixer. Jo ja tinc més canes, menys cabell i més arrugues”.
Prioritat copa
“No diferenciem entre competicions. El següent partit sempre és el més important i hem de donar el millor de nosaltres mateixos, però tampoc hipotecar-nos amb cap jugador. Cal encaixar moltes peces per mantenir el rendiment per guanyar partits i passar eliminatòries”.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)