Espanyol

Luis García: “Hem de ser un equip amb personalitat arrasadora”

El flamant nou tècnic de l’Espanyol, Luis Garcia, ha atès als mitjans de comunicació en la seva primera roda de premsa prèvia al duel que el seu equip disputarà dissabte al RCDE Stadium contra l’Athletic Club. Ho ha fet després d’una sessió d’entrenament oberta al públic en un matinal diferent a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. L’entrenador ha contestat diverses qüestions sobre l’estat anímic i físic de la plantilla, el seu pla de partit a nivell tàctic o l’estil que voldrà aplicar a l’equip:

Les baixes

“No arribarà al partit Brian Oliván. Ha posat actitud i ganes per recuperar-se però no podrà ser. Adrià Pedrosa tampoc, va a millor i participa en alguns exercicis i la resta tots disponibles”, ha confirmat Luis García.

Sistema com a tècnic

“Soc un entrenador que no li dona excessiva importància a les estructures. Anirem variant al que ens interessi més que al rival. Li dono més importància al tema del concepte, a com volem jugar i el que volem provocar, desajustaments del rival, etc. Això és molt de treball de concepte sigui ofensiu o defensiu. No jugarem sempre igual i menys estructuralment ja que després els jugadors es mouen i són els qui generen situacions favorables”

La moral dels jugadors

“Mentalment m’he trobat un equip fort. Quan els resultats no van sortint et resta fortalesa mental. Quan el veia des de fora veia un equip que tot i estar per darrera en el marcador sempre intentava revertir el resultat. Som un grup preparat per afrontar una situació com aquesta i amb bona mentalitat”, ha explicat el nou entrenador del conjunt blanc-i-blau

El retorn a l’Espanyol

“Moltes vegades ho he somiat i imaginat. Un treballa per arribar al màxim nivell i tinc ganes de gaudir-ho. De gaudir amb l’entorn i els jugadors. Tenen unes ganes terribles i treballem per sortir d’aquesta situació. Tranquil·litat però ja que portem poques sessions d’entrenaments, he donat molta informació, està clar que des de la televisió veus unes coses i quan el veus en el dia a dia veus i interpretes coses diferents”

Preveu molts canvis?

“Es veurà el dia de partit. Tots han entrenat molt bé cada jugador em dona unes coses i hem de tenir clar el pla de partit i el que volem. No és més important qui surt d’inici sinó qui ho faci de refresc contra un Athletic molt físic, que té molta intensitat i repetició d’esforços. Som un equip i no pas onze sinó molts més juntament amb l’afició”

L’Athletic Club

“És un gran equip. Molt de Valverde i molt de l’estil Athletic. Amb molta intensitat, amb ganes de pressionar en camp rival, perillós en centrades laterals i molt bones transicions. Quan tinguem la pilota ajustar les vigilàncies i intentar que no corrin perquè tenen jugadors amb molta velocitat. Hem de tenir personalitat i ser un equip atrevit que li pugui atacar la profunditat. Si som capaços de superar la seva primera línia de pressió se li pot fer mal. Hi haurà moments per tot i hem de saber gestionar i jugar els mini partits que es disputin durant els 90 minuts”, ha analitzat l’asturià.

Aspecte emocional

“És fonamental. En tots els àmbits de la vida és important. Quan et surten les coses ets feliç i tot et surt amb naturalitat. Els jugadors tenen ganes de jugar el partit. El nas em diu que passa això sabedors que tindrem davant un equip també potent mentalment. Han rebut un pal gros pel fet de no entrar a la final de copa però l’Athletic lluita per accedir a Europa i la seva temporada no ha acabat. Qui es juga més som nosaltres i això s’ha de notar des del primer minut”.

Els primers dies

“En tantes poques sessions és complicat tocar-ho tot. Hem donat pinzellades i la immediatesa del partit ens hi ha obligat. Quan reps tants gols també has de millorar a nivell ofensiu, tenir personalitat amb la pilota etc. També hem treballat sobre la pressió i com podem collar les virtuts del rival. Sobretot hem transmès molta confiança als jugadors”.

L’afició

“Ha estat important que la gent vegi que ens apropem a ells. Jo soc així i ja vaig dir que els clubs necessiten de la seva afició i l’Espanyol ara molt més. Content de veure els nens, de fer espanyolisme i que els més joves vegin els seus ídols. Necessitarem la seva força i no tinc dubtes que ens ajudaran”, ha dit referent a l’entrenament a portes obertes que s’ha fet precisament avui.

Els davanters

“Li donem molta importància a la relació de moviments amb els jugadors atacants. Per Braithwaite, Joselu però també per Puado o Dani Gómez. Tenim variabilitat i altres jugadors que alliberin als atacants”, ha comentat Luis García, que afegia: “Joselu és el millor rematador de la lliga i ho hem d’aprofitar, Braithwaite molta explosivitat i bona definició, Puado un futur per endavant molt bo i més variants”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)