Espanyol

Luis García debuta amb derrota contra l’Athletic a l’RCDE Stadium (1-2)

Luis García s’ha estrenat a la banqueta blanc-i-blava amb una derrota contra l’Athletic (1-2) a l’RCDE Stadium en un partit on els periquitos han ofert una imatge molt pobre i s’han vist clarament superats en totes les facetes del joc. Iñaki i Nico Williams han estat els autors dels dos gols del conjunt basc. Darder ha escurçat distàncies en el minut 90. Amb aquesta derrota, els blanc-i-blaus continuaran una jornada més en zona de descens, quan només queden 10 jornades de lliga.

L’Espanyol ha sortit al terreny de joc amb la intenció clara de construir des del darrere amb la pilota controlada, però no ho han tingut gens fàcil per la forta pressió a dalt que estava exercint el conjunt basc. Amb el pas dels minuts, l’Athletic s’ha anat instal·lant a camp rival, mentre l’Espanyol no li estava quedant una altra que defensar-se al darrere. Tot i això, han estat els blanc-i-blaus els primers que s’han aproximat tímidament a la porteria defensada per Unai Simón, però sense encert i precisió final. Després de minuts sense cap ocasió en les dues àrees, una badada d’Óscar Gil ha provocat el primer gol dels lleons en el primer xut entre els tres pals de tot el partit. En el minut 22, Iñaki Williams ha guanyat l’esquena a Gil després d’una gran passada en llarg i ha entrat a l’àrea per superar a Pacheco amb un xut potent i creuat. En el 27’, els de Valverde han estat a punt de fer el segon després d’una relliscada en zona perillosa de Gragera que no ha sabut aprofitar Vesga. La primera rematada amb perill dels locals no ha arribat fins en el 41’, quan Joselu ho ha provat amb un xut des de la frontal que ha marxat lleugerament desviat. En l’última jugada abans del descans, Braithwaite ha aprofitat un rebuig dins l’àrea per enviar la pilota al fons de la xarxa, però el gol que suposava l’empat ha estat anul·lat per unes mans prèvies de Joselu dins l’àrea.

Abans de començar la segona part, Luis García ja ha mogut banqueta. Aleix Vidal ha entrat per Rubén Sánchez. Ha estat, però, l’Athletic el que ha sortit amb una marxa més, atacant per l’esquerra amb Yuri i Berenguer com a protagonistes. L’Espanyol ha intentat treure el cap i, poc després, Darder, impotent pel que s’estava veient sobre la gespa, ho ha intentat amb un xut des del balcó de l’àrea que ha marxat desviat. A mesura que han anat passant els minuts, els locals han intentat estirar-se i arribar amb més perill a l’àrea rival, però faltava més contundència i claredat. En el 68’, després d’una pèrdua de pilota en una mala sortida des del darrere, Williams ha perdonat el segon en un mà a mà amb Pacheco. Guruzeta també ha tingut el gol de la sentència en el 73’ amb tota la porteria a favor. Qui no ha perdonat ha estat Nico Williams en el minut 75, entrant des de la banda esquerra i definint a la perfecció amb l’interior. Sergi Darder ha escurçat distàncies en el 90’ després d’aprofitar una pífia d’Unai Simón. Aleix Vidal ha estat expulsat per doble targeta groga i es perdrà el proper partit contra el Betis. L’Espanyol ha encadenat la cinquena derrota consecutiva i la situació cada cop és més crítica.