Espanyol

L’Espanyol empata contra el Cadis i es complica la permanència (0-0)

L’Espanyol ha empatat sense gols contra el Cadis (0-0) i es complica la permanència. Joselu ha tingut a les seves botes el gol de la victòria en fins a tres ocasions, amb dues pilotes al pal i un gol anul·lat. Amb aquest empat, els blanc-i-blaus han perdut l’oportunitat d’imposar-se a un rival directe en la lluita per la salvació i continuen enfonsats en la classificació quan només queden 8 jornades.

Impulsat des del primer instant per tota l’afició blanc-i-blava, que ha respost a la crida del club omplint l’estadi fins a la bandera en aquesta final anticipada per a la permanència, l’Espanyol ha sortit sense complexos i amb la idea clara de buscar porteria contrària. Al davant, però, s’ha trobat a un Cadis rocós, aturant el joc constantment i ben tancat al darrere per evitar que els periquitos poguessin generar perill. De fet, la primera ocasió ha estat pel conjunt andalús (10’), amb una rematada des de la frontal d’Alcaraz que ha marxat desviada. En el minut 14, ha arribat la primera oportunitat pels blanc-i-blaus, de les botes de Melamed, amb un xut des del balcó de l’àrea que tampoc ha trobat porteria. Amb el pas dels minuts, l’Espanyol ha aconseguit tancar per moments els visitants en la seva àrea, però els jugadors, revolucionats i molt nerviosos, es precipitaven en les jugades i no aconseguien colpejar. Per la seva banda, el Cadis, amb poc estava arribant amb certa facilitat a la porteria de Pacheco, i a punt han estat d’aprofitar un error defensiu dels periquitos per obrir la llauna. En el minut 27, Guardiola, des del cor de l’àrea i amb tot a favor, ha rematat malament de primeres i l’afició blanc-i-blava ha respirat. Montes l’ha tingut poc després amb una rematada de cap que ha aturat Ledesma. En els últims compassos de la primera part, l’Espanyol s’ha fet amb la possessió de la pilota, però de res ha servit. Els nervis i la tensió s’han apoderat més que mai i la falta d’idees i claredat en els metres finals ha fet que s’arribés al descans amb l’empat a 0 inicial.

En la represa, l’Espanyol ha sortit més endollat. El setge constant a la porteria defensada per Ledesma a punt ha estat d’acabar amb premi. En el minut 56, han disposat d’una triple ocasió per avançar-se en el marcador. Centrada de Darder al segon pal, entra completament sol Joselu i de manera incomprensible envia l’esfèrica al pal. En la mateixa jugada, una altra centrada de Darder acaba amb una rematada de Montes que refusa Ledesma. Aleix Vidal agafa el refús, però el seu xut el desvia San Emeterio. Poc després, Joselu ha tornat a ser el gran protagonista amb un gol anul·lat per fora de joc. Aquestes ocasions claríssimes han donat ales als de Luis García, que no s’han cansat d’apretar i sotmetre el rival, i Joselu ha tornat a estavellar l’esfèrica al pal en el 79’. En els últims instants, Joselu l’ha tornat a tenir, però Ledesma ha tornat a refusar. Partit agònic entre dos equips que es jugaven la vida i que ha acabat amb taules. Un punt insuficient per l’Espanyol, que s’haurà d’aferrar a un miracle.