Espanyol

El descens ve amb factures

Espanyol. Baixar suposa un drama en tots els àmbits. La dificultat per retenir peces importants n’és un i Joselu s’entreveu com el primer a marxar, rumb cap al Real Madrid

Les conseqüències d’un descens sempre són dramàtiques. I l’Espanyol, és clar, no n’és aliè. La compensació d’un mínim de 17 milions que li donarà LaLiga no és consol per al dany emocional que suposa entre la massa social periquita, primer de tot, i, després, per a les pèrdues econòmiques, ja que els ingressos per televisió disminuiran, també els de publicitat i patrocini, així com el que es percep amb abonaments i les entrades venudes. Però una altra dificultat rau en la part esportiva, en la confecció de l’equip. I és que la pèrdua de categoria afecta els contractes de diversos jugadors, cosa que en dificulta la retenció.

Un d’aquests casos és Joselu. El màxim artiller del conjunt blanc-i-blau, amb setze dianes, té una clàusula alliberadora en el contracte en cas de descens que li permet marxar cedit si un club li iguala el salari que percep actualment. No obstant això, l’entitat blanc-i-blava podria bloquejar-la si li manté el sou, que pel fet d’haver baixat registra una reducció de la meitat. Malgrat tot, això a segona divisió A s’entreveu més complicat i és possible que l’Espanyol no hi posi pegues, per tal d’estalviar-se la fitxa, i recuperar el futbolista la temporada següent. En aquesta línia anaven ahir diversos mitjans de la capital estatal, que asseguraven que el Real Madrid aprofitaria l’esmentada clàusula per tenir els serveis de Joselu a préstec, fent-se càrrec de la seva fitxa.

Esportivament, òbviament, suposaria una pèrdua sensible, la de l’internacional amb la selecció espanyola, per a l’equip blanc-i-blau. Si s’acaba fent, cosa que hauria de ser abans del 10 de juliol, que és el dia límit de validesa de la clàusula, seria el retorn de Joselu al conjunt blanc. El futbolista de 33 anys va jugar al Real Madrid B dues campanyes (la 2010/11 i la 2011/12), durant les quals va debutar amb el primer equip madridista, dirigit aleshores per Jose Mourinho, que li va donar dues estones en dos enfrontaments diferents.

El seu rol seria diferent ara, més d’una dècada després i amb una carrera forjada en l’elit a la Bundesliga (Hoffeheim, Eintracht Frankfurt i Hannover), en la Premier League (Stoke City i Newcastle) i en LaLiga (Dépor, Alavés i Espanyol). El davanter aterraria per reforçar la segona unitat de l’atac, ja que en la primera Karim Benzema, Vinícius Junior i Rodrygo Goes, de moment, són indiscutibles. De l’equip entrenat per Carlo Ancelotti, en marxaran Mariano Díaz i Marco Asensio, que acaben contracte, i a Eden Hazard se li entreveu el mateix paper testimonial que ha tingut fins ara, per la qual cosa requereix nous elements ofensius i Joselu hi encaixaria. El temps dirà què passa, en qualsevol cas, és difícil que, amb les condicions existents, continuï sent el 9 blanc-i-blau. El descens ve amb factures.

LA SEGONA UNITAT

El conjunt blanc necessita reforços, ja que Marco Asensio i Mariano marxaran

El missatge de Luis García

El tècnic de l’Espanyol va deixar ahir un missatge a les xarxes socials per a l’afició. “El dolor és insuportable, difícil d’explicar, impotència i ràbia, per la qual cosa no ho podem controlar, però sobretot màxima autocrítica per créixer i millorar. La vida és un aprenentatge continu. Ens han colpejat moltes vegades… Hem plorat tantes altres… Exactament les mateixes que entre tots ens hem aixecat per tornar a lluitar”, va explicar. “Només podem agrair-vos eternament el vostre suport incondicional, tenim un deute amb tots vosaltres. Res ni ningú no podrà esborrar 123 anys d’història d’un sentiment únic. Tornarem!”, va cloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)