Espanyol

Joselu marxa al Madrid

1a divisió. El davanter de 33 anys arriba al club blanc cedit per una temporada amb una opció de compra no obligatòria al final

Ja és oficial. Joselu és nou jugador del Real Madrid. L’endemà que el gallec aixequés el seu primer títol amb la selecció espanyola, el club blanc i l’Espanyol van fer oficial a través d’un comunicat el que ja feia dies que tothom sabia. El davanter de 33 anys deixa l’Espanyol després del descens a segona A i arribarà al Santiago Bernabéu cedit per una temporada amb una opció de compra no obligatòria al final per 1,5 milions.

L’entitat blanca pagarà 500.000 euros per aconseguir els serveis del que ha estat trofeu Zarra, amb 16 dianes en 34 partits de lliga disputats amb la samarreta blanc-i-blava. A més, el futbolista perdona 400.000 euros que quedaven pendents perquè es pugui dur a terme aquesta operació. D’aquesta manera, l’Espanyol allibera massa salarial –els blancs assumiran el 100% del sou del davanter– i evita un nou cas RDT. A més, el Madrid es compromet a prioritzar la cessió a l’Espanyol de futbolistes del planter blanc en espera de com acabi el play-off per saber si el Madrid B –visitarà l’Eldenc amb un 1-1 de l’anada– continua jugant a primera FEF o fa el salt a segona A.

Després d’aquest anunci, Joselu va voler acomiadar-se de l’afició periquita a través d’una carta que va compartir per les xarxes socials. Admet que té “una espina al cor” per no haver aconseguit la permanència i assegura: “Fins a l’últim minut del darrer partit he estat exclusivament centrat a poder ajudar l’equip per assolir un objectiu que se’ns ha escapat per errors propis i també per situacions que s’han escapat del nostre control”. “Estaré eternament agraït a l’Espanyol i a vosaltres per haver-me acompanyat per fer realitat el somni de tota una vida de futbolista: ser internacional i aconseguir el Zarra de la lliga”, conclou.

Torna a casa

Aquesta serà la segona etapa de Joselu al club blanc. El gallec, nascut a Stuttgart, va arribar amb 19 anys al Madrid B (procedent del planter del Celta), on va militar durant dues temporades. En el segon curs al filial blanc va ser el màxim golejador amb 26 gols. També va tenir l’oportunitat de debutar amb el primer equip amb José Mourinho; va jugar sis minuts en la golejada (8-1) a l’Almeria en l’última jornada del curs 2010/11. Dotze anys després tornarà a vestir de blanc per substituir Mariano i, a més, amb la sortida de Benzema, podria agafar molt més protagonisme i convertir-se en una peça clau de l’equip orientat per Ancelotti.

L’Espanyol ja és passat. Avui, a les onze del matí, serà presentat com a nou jugador del Madrid i complirà així el seu desig des de fa temps.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)