Espanyol

Ramis: “No tinc garanties al 100% que no marxi ningú en aquest mercat”

Espanyol

Lluis Miquel Ramis ha comparegut aquest migdia a la sala de premsa de l’Espanyol per parlar del moment del seu equip just abans de visitar a l’Eldense en la lliga. El tarragoní ha confirmat les baixes de Javi Puado i Nico Melamed per lesió, i d’Omar per sanció per un partit important per escalar posicions a la lliga i situar-se en zona d’ascens directe.

La mala dinàmica a domicili fa que hi hagi més pressió?

“No és cap pressió afegida. Tenim el que tenim, que ja és suficient per tenir la tensió adequada per la necessitat de guanyar fora de casa i sumar els tres punts. Així ho pensem cada setmana. És molt bo sentir això i s’ha de portar a un terreny positiu per a nosaltres”, ha dit el tècnic tarragoní.

Poca participació de Cabrera i Gragera

“ A Leandro l’únic que l’ha frenat la participació ha sigut la lesió entre mig de les vacances de Nadal. És una lesió en una zona que s’ha de tenir precaució i també va tenir dos dies més de permís de vacances. Cabrera és un jugador molt important per a la plantilla i tornarà a participar en les millors condicions. Gragera va tenir més minuts abans que arribés Pol Lozano, pèro aportaran molt segur en el futur.

Canvi de xip a l’Espanyol?

“Els jguadors sempre han intentat acceptar i adaptar-se a les exigències amb nosaltres. Abans també en tenien de bones, però eren unes altres. Jo ho associo més en el procés de coneixement amb la nostra manera de fer. De mica en mica, als partits es va reflectint tot allò i la idea va calant més en el jugador. El jugador vol donar importància a totes les fases del joc i potser hem guanyat amb duresa, competitivitat, etc. Al darrer partit és el que ens hem acostat més a tot això i fa que tinguem més confiança”, ha explicat.

Partit perillós per la pilota aturada?

“Dins del perill que hi ha, sí, però l’Eldense és un equip que quan et porta al camp rival sempre passes coses. Son guanyadors en els duels perquè tenen molta intuïció i intenció. Veuen sempre la portera a prop, això apareix en accions molt ràpides i aleatòries. Pots guanyar el partit per una bona acció combinativa o com ho va fer el juvenil de l’Espanyol l’altre dia, per un rebot que estàs atent per pescar-lo. Hem de minimitzar totes aquestes accions aquest cap de setmana”, ha explicat Ramis.

Sobre els lesionats

“Javi Puado no s’ha lesionat ahir. El jugador l’acaba bé sense cap molèsties i al dia següent arriba amb una petita molèstia al soli i nosaltres ens alertem per veure quin estil de lesió és. Apareix molt poca cosa -com la d’Oscar Gil- i el mantindrà dues setmanes fora. Javi no ha entrenat durant tota la setmana, per precaució no estarà amb nosaltres. Els demés excepte Omar i Nico, estan tots disponibles”.

Una classificació molt ajustada

“A mi m’agradaria estar a deu punts dels demés. Aquesta tendència de veure la classificació ajustada es mantindrà durant unes quantes jornades. Crec que fins aquí 5-6 jornades no es veuran diferències importants. És difícil que tants equips mantinguin la bona dinàmica. Dintre de la realitat, ens ha de servir per mantenir-nos alerta i no adormir-nos. Tenim la necessitat de guanyar cada diumenge. Encara que avui agafis una bona dinàmica, no la pots abandonar”, ha explicat.

Recanvis de Puado?

“A Keita a banda no el veig. Queden les dues opcions, Jofre o Salvi. Keita ens dona minuts bons a dalt, amb pausa, presència i combinació. En alguna situació podria jugar en banda, però seria excepcional. Els jugadors de banda han d’anar bé a l’espai, han de tenir molta riquesa tàctica i han de fer mal en atac”.

La falta d’efectivitat fora de casa

“Lògicament l’hem de millorar. Tant de bo arribéssim més vegades, però és molt difícil. Intentarem generar més per encertat i el nostre grau d’efectivitat s’ha d’incrementar fora de casa. No tractem la setmana diferent quan juguem a casa o a fora, només matisem coses que podem trobar. Tenim jugadors que tenen xifres d’efectivitat molt altes, ara els hi hem de generar accions prop de l’àrea i encertaran. No em preocupa en accés”.

La importància de situar-te segon

“Sabem de la importància d’aquest partit i volem visualitzar el fet de poder situar-nos segons. Al futbol sempre van bé aquests reforços emocionals, acompanyats de resultats. Cada vegada hem de tenir més possibilitats i hem d’estar amb capacitat per situar-nos a dalt”.

Sobre Martin Braithwaite

”És normal que Martin estigui més a prop del gol que la resta. Té el talent per ser més efectiu. Els demés jugadors també sumaran, Salvi, Jofre, Keita, Pere, Javi. A pilota aturada els centrals també poden fer gols. Jo estic convençut que Martin estarà a prop de doblar els gols que té, si més no s’hi pot apropar. Som capaços que jugadors que encara no han sumat, s’apropin al gol. Estic confiat que els jugadors també tinguin gana per això”.

El tarraconsense tiene a toda su plantilla disponible para este partido, menos al lesionado Nico Melamed y a Javi Puado que estará de baja unas dos semanas.

Com s’activa a l’equip?

“Els primers minuts del partit són molt importants. L’Eldense és un equip que et castiga molt si els deixes arribar amb certa facilitat a l’àrea. Haurem de ser resolutius i contundents. La nostra fase defensiva necessitarà atenció, concentració i una gran capacitat per resoldre situacions a prop de la nostra àrea”.

Tancament del mercat a prop

“No tinc garanties al cent per cent que un jugador no se’n pugui anar. Pot aparèixer una oferta la setmana que ve de l’interès del club. No em consta, però no ho descarto perquè les coses poden canviar un dia per l’altre, per la marxa o l’arribada de jugadors. La direcció esportiva està mirant molts jugadors per veure si es pot fer alguna cosa”, ha conclòs Ramis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)