Espanyol

L’Espanyol no passa de l’empat contra el Valladolid i es complica l’ascens directe (0-0)

L’Espanyol no ha pogut passar de l’empat contra el Valladolid (0-0) i l’ascens directe es complica. En un duel amb constants interrupcions, els blanc-i-blaus, que han jugat mitja hora amb un home menys per l’expulsió de Nico Melamed, només han estat capaços de resistir. Empat del tot insuficient. Per endavant, tres finals, contra l’Oviedo, l’Amorebieta i el Cartagena. Ja no hi ha més marge d’error.

Els dos equips volien la victòria, i això ha quedat palès des del primer instant del duel. El Valladolid ha sortit amb la intenció clara de fer-se amb la possessió de l’esfèrica per superar les línies i crear ocasions de perill, mentre que els de Manolo González intentaven incomodar al rival en la sortida. La primera ocasió del partit, però, no ha arribat fins al minut 13, amb una rematada de Jofre molt forçada des de la banda dreta que ha marxat lleugerament desviada. Una acció, precisament, en la que Jofre s’ha lesionat al turmell per una dura entrada i ha hagut d’abandonar el terreny de joc. En el seu lloc, ha entrat Antoniu Roca. Amb el pas dels minuts, els blanc-i-blaus han agafat les regnes del duel, portant el ritme del joc i trenant jugades. Això sí, totes elles molt poc prometedores degut a la poca precisió en els metres finals. Tampoc ho tenien fàcil amb un rival incòmode, que constantment buscava perdre temps. L’Espanyol no colpejava però tampoc concedia res, fins en el temps afegit de la primera part, quan ha tocat patir de valent. En el 45+2’ ha arribat el primer avís del Valladolid, amb un xut des del cor de l’àrea que ha atrapat de manera providencial Joan García sota pals. Abans del xiulet, Lucas Rosa també l’ha tingut amb una rematada de cap que ha marxat per ben poc.

La segona meitat ha arrencat amb una acció prometedora dels locals, que han fet un pas endavant. Una pèrdua d’Óscar Gil en zona perillosa ha propiciat el xut de Lucas Rosa, que ha marxat desviat. Els de Pezzolano han continuat assetjant la porteria rival, amb nombroses centrades. Precisament, en una d’aquestes, han estat a punt d’aconseguir disposar d’un penal a favor, però a instàncies del VAR Cordero Vega s’ha desdit i l’acció ha acabat en res (64’). Ara bé, en la següent jugada Nico Melamed ha estat expulsat per doble targeta groga per una piscina dins l’àrea. Amb un home menys, a l’Espanyol li ha tocat resistir. Els locals s’han bolcat a l’atac. Negredo ha perdonat una ocasió claríssima a boca de canó (74’), que hauria suposat el gol de la victòria.