Espanyol

BRUNO SORIANO

Mig del Vila-real

«Aquest Vila-real ha de ser ambiciós si vol estar a dalt»

ESPANYOL
«Ve amb la moral alta després del debut i estem segurs que serà un rival difícil»
ESPANYOL
«Pareja i Moisés eren bàsics, però jo no sóc qui per dir si tenen millor o pitjor plantilla»
FUTBOL DE BASE
«Tothom s'està adonant que els joves d'aquí són una garantia, hi ha bons jugadors»

—Sembla que en els últims anys els està costant començar la temporada amb bon peu, els està generant ansietat començar la lliga amb derrota?

—«D'ansietat no en tenim, perquè encara és aviat i no s'ha decidit res, però és clar que sempre és important començar guanyant. Va ser una decepció caure a Sant Sebastià, perquè teníem molta il·lusió, però de moment no estem preocupats.»

—Ser inscrits a última hora per jugar en l'Europa League els ha trastocat els plans de preparació?

—«No, ni de bon tros. Entrar en l'Europa League ha estat la millor notícia que podíem rebre després de fer un bon final de lliga l'any passat. A Vila-real s'estan traient moltes conclusions després del debut, però si ho penses en fred només és un partit i tampoc vam jugar malament.»

—Des de fora, fa l'efecte que aquest Vila-real ha canviat molt en poc temps...

—«Han canviat moltes cares, molts jugadors, però ja els coneixem del filial. S'han acoblat molt bé, però com et dic, és aviat per treure conclusions; nosaltres estem molt centrats en el pròxim partit.»

—Aquesta arribada de jugadors del filial en massa és cosa del mister o del club, que ha canviat la seva filosofia?

—«Tant del club com del mister. Suposo que la crisi deu haver afectat tot això, ho estem veient no només al Vila-real, tots els clubs l'estan notant. Però nosaltres, els jugadors, ho vivim des de fora. L'únic que et puc assegurar és que tenim una bona plantilla, que estem contents i que lluitarem per aconseguir alguna cosa.»

—Com és Garrido?

—«És molt exigent. Jo el conec des de fa molt temps, va ser ell el que em va dur al Vila-real fa anys i és molt treballador. Treballa molt els partits i està molt a sobre teu perquè no t'adormis.»

—Vostè coneix bé el planter del Vila-real, per què té tan bona fama?

—«La prova és evident, n'han sortit molts jugadors que han triomfat a primera i molts d'altres que en sortiran. A Espanya hi ha bon futbol de base i el fet que la del Vila-real estigui tan ben considerada no és casualitat.»

—L'Espanyol, precisament, també té bon futbol de base...

—«Sí, però no només l'Espanyol. Ens estem adonant que aquí hi ha molts bons jugadors i no cal anar a buscar-los fora, els joves demostren cada dia més que són una garantia.»

—Fa l'efecte, a més, que el Vila-real sap formar jugadors que s'adapten a la perfecció a l'estil del primer equip...

—«El Vila-real sempre ha tingut una manera de treballar molt definida i des que ets petit et van ensenyant el que volen de tu, és un club que vol jugar la pilota per terra i això ho cuiden molt. És un estil que, des del meu punt de vista, és el millor, i si tots els equips del futbol de base juguen així, millor.»

—Sembla que fos ahir quan vostè era un jove més, però de mica en mica sembla que es va assentant...

—«Sóc el mateix de sempre, però és cert que ara em sento més important en l'equip i tinc ganes de continuar aprenent. Sóc jove i sóc aquí per fer el que em digui el tècnic i també per ajudar els joves a aclimatar-se si cal.»

—Cal suposar que la seva convocatòria amb la selecció l'ha ajudat a consolidar aquesta condició de jugador amb galons a Vila-real...

—«No m'ho esperava gens ni mica, va ser molt important per a mi. Va ser molt bonic i un plaer conèixer tots els companys de la selecció. M'encantaria repetir, però tinc els peus a terra.»

—Vostè ha dit que Garrido treballa molt els partits, què els ha dit de l'Espanyol?

—«Sobre l'Espanyol encara no ens ha dit res, m'imagino que ho farà durant les hores prèvies al partit, que és quan dóna indicacions individuals. Més enllà del que ens digui Garrido, però, ja sabem el que hi ha. Vénen motivats després d'una victòria en la primera jornada i estic segur que ens ho posaran molt complicat.»

—Hi ha qui pensa que, amb les baixes que ha tingut durant l'estiu, l'Espanyol no té un equip tan complet. Vostè què en pensa?

—«Pareja i Moisés eren bàsics en l'esquema de l'Espanyol, ho jugaven tot, però jo no sóc qui per dir que no s'ha reforçat bé, el temps ho dirà.»

—Després d'un any irregular i amb un equip amb molts jugadors joves, el Vila-real es pot permetre el luxe de ser ambiciós?

—«Jo crec que sí, hem de confiar en nosaltres mateixos, és la millor fórmula per estar a dalt. Hem de demostrar tot el que podem donar, hem fet una bona pretemporada i hem de començar a pensar a jugar partit a partit i a descansar, perquè ens espera una temporada que serà llarga.»

—Ara que tot just comença el campionat, quin creu que ha de ser l'objectiu del club aquest curs?

—«Intentarem estar a la zona alta. És clar que hi ha dos equips que, a priori, semblen favorits, però nosaltres estem entre els quatre o cinc equips que lluitaran per coses importants.»


entRevista a BRUNO SORIANO.

Mig del Vila-real

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)