Espanyol

Aouate, l'obstacle a batre

El porter del Mallorca està imbatut aquesta temporada a l'Iberostar Estadi

L'Espanyol no ha fet cap gol de foraster i suma 402 minuts sense superar l'israelià a domicili

L'Espanyol té una missió que fins ara ha estat impossible per a la resta d'equips que han visitat aquesta temporada l'Iberostar Estadi: fer un gol a Dudu Aouate. El Mallorca ha disputat fins ara tres partits al seu camp i ha mantingut la seva porteria a zero en tots tres duels. Els de Michael Laudrup van alçar el teló de la temporada amb la visita del Real Madrid de José Mourinho que van ser incapaços de foradar la porteria illenca en un matx que va acabar sense gols. El segon en visitar Palma va ser l'Osasuna, que tampoc va perforar la porteria mallorquinista que en aquell partit era defensada per Germán Lux. El partit es va decantar a favor dels locals (2-0). De nou amb Aouate sota pals, el tercer equip a desfilar amb la cua entre cames i sense poder cantar gol va ser la Reial Sociedad que va marxar derrotada 2-0 a Sant Sebastià.

El quart en discòrdia a intentar fer vinclar les mans d'Aouate és l'Espanyol. Els catalans tindran davant seu un porter que no només està en forma actualment, sinó que sol fer bones actuacions davant els blanc-i-blaus. L'israelià actualment suma 278 minuts sense haver encaixat cap gol en els partits a Palma –els dos partits que ha jugat aquest curs, més el darrer de la temporada passada, curiosament contra l'Espanyol–. El darrer a superar el porter mallorquinista va ser Higuaín en el minut 82 de la jornada 36 de la temporada passada.

La imbatibilitat d'Aouate es posarà a prova avui davant un Espanyol que de foraster no marca cap gol al porter de Haifa des del 3 d'abril del 2005. Aouate llavors jugava al Racing de Santander i aquell dia va encaixar una derrota i tres gols de Tamudo, Jarque i Maxi Rodríguez (1-3). Des d'aquell dia l'equip periquito s'ha enfrontat a domicili quatre vegades més a l'ara porter del Mallorca i en cap ocasió no l'ha batut. En la jornada quarta del curs 2005/06, l'Espanyol va visitar el Sardinero i va caure derrotat per la mínima. Posteriorment, en la campanya 2007/08, l'Espanyol va signar un empat sense gols a Riazor contra un Deportivo que ja tenia Aouate en les seves files.

També a la Corunya, en la temporada següent, l'Espanyol es tornaria a quedar sense marcar i aquest cop marxaria cap a casa sense cap punt a la maleta (2-0). El mateix resultat es va produir en el darrer partit en què els periquitos van veure's les cares amb el porter. Aquest cop va ser a Mallorca en la primera temporada d'Aouate al club illenc.

Des d'aquell 3 d'abril del 2005, en què Maxi Rodríguez va batre Aouate per fer l'1-3 i sentenciar el partit, l'Espanyol suma 402 minuts sense superar l'israelià com a foraster. Gairebé els mateixos minuts que fa que l'equip de Mauricio Pochettino no marca fora de casa, en concret suma 486 minuts sense celebrar una diana lluny de Cornellà-El Prat.

A Mallorca, a més, l'Espanyol ha encadenat dues temporades sense marcar i, dels cinc últims enfrontaments, en quatre ha estat incapaç de perforar la porteria balear. En el darrer partit que l'Espanyol va marcar a Palma l'equip era dirigit per Ernesto Valverde i el marcador es va tancar amb un empat a dos gols. Tamudo i Arango en pròpia porteria van ser els autors de les dianes espanyolistes. Sota pals no hi havia Aouate, hi havia Moyà.