Espanyol

San Mamés, la boca del lleó

L'Espanyol compleix tota una dècada sense vèncer a «la Catedral»

L'última victòria va ser a l'abril del 2001 gràcies a un gol de Raúl Tamudo

L'equip de Pochettino arriba en un bon moment per trencar la sequera

San Mamés té una màgia especial que converteix els partits en llargs i feixucs per als rivals
En les darreres nou temporades no ha guanyat a Bilbao, però ha arreplegat quatre empats

Un gol de Raúl Tamudo en el minut 42 de la 30a jornada de la temporada 2000/2001 va suposar l'última victòria de l'Espanyol al camp de l'Athletic. Ja fa una dècada que els blanc-i-blaus no guanyen a la Catedral i enguany van disposats a trencar aquesta estadística. Des d'aquell triomf espanyolista, els blanc-i-blaus han visitat San Mamés nou vegades, de les quals van esgarrapar un punt quatre cops. No és un camp prohibit per als blanc-i-blaus, atès que han puntuat en quatre ocasions, però diumenge volen posar fi a la malastrugança i demostrar als camps importants de la primera divisió que són un equip candidat a lluitar per tots els objectius que se'ls presentin, tal com van demostrar al Vicente Calderón ara fa dues jornades. En el còmput total d'enfrontaments entre Athletic i Espanyol, són els biscaïns els que surten guanyadors dels 75 duels disputats, amb 49 victòries, 12 empats i 14 triomfs dels catalans.

En la darrera visita a la cova dels lleons, l'equip dirigit de Pochettino va encaixar una derrota (1-0) en l'estrena de la lliga 2009/2010. L'Espanyol va controlar bé el partit, però una acció de desajust de la línia defensiva va permetre a Toquero fer el gol de la victòria en el minut 78.

L'Athletic no passa el seu millor moment en la lliga. Val a dir que sustenta la seva classificació per la seva fortalesa a casa, ja que a fora només ha estat capaç de guanyar en la primera jornada contra l'Hèrcules. Ocupa l'onzena posició amb 19 punts i ostenta el títol de segon equip més golejat de la lliga, al darrere del Màlaga. Joaquín Caparrós està preocupat per la feblesa del seu equip fora del seu estadi. La preocupació del tècnic andalús rau en la convicció que el primer pas per guanyar partits és mantenir la seva porteria a zero, cosa que Gorka Iraizoz no ha aconseguit fora de casa on són l'equip més batut. Al seu estadi mantenen el tipus, però amb poques victòries convincents. Tot i així, San Mamés té una màgia especial San Mamés té una màgia especial que converteix els partits en llargs i feixucs per als rivals. Per guanyar, el rival ha de fer un partit rodó i mantenir la concentració fins al xiulet final. «Hem de mirar de mantenir la possessió per evitar que l'Athletic no visqui del joc directe i de les segones jugades», proposava Joan Verdú com a recepta.

El moment per afrontar el matx és molt bo, més enllà que el derbi barceloní promet molt d'interès i moltes emocions. «Estem amb molta confiança i anem a Bilbao amb la intenció de treure un resultat positiu», afirmava el migcampista blanc-i-blau, que tornarà a la titularitat després de complir un partit de sanció.

ÚLTIM TRIOMF

ATHLETIC-ESPANYOL
0-1
ATHLETIC:
Lafuente, Lacruz, Roberto Ríos, Óscar Vales, Larrazabal, Orbaiz (Merino, 84'), Alkiza, Tiko (Yeste, 70'), Julen Guerrero (Cuéllar, 84'), Santi Ezquerro i Urzaiz.
ESPANYOL:
Mora, Cristóbal, Lopo, Rotchen, Navas, Toni Velamazán, Sergio González, Galca, Roger (Arteaga, 70'), Morales i Tamudo (Serrano, 84').
GOLS:
0-1 (42') Tamudo.
ÀRBITRE:
Medina Cantalejo.
T.G.:
Óscar Vales, Orbaiz, Urzaiz i Cristóbal.
COMENTARI:
Les cròniques d'aquell partit destaquen la solidesa defensiva d'un Espanyol molt pràctic al darrere i molt perillós al contraatac. L'Athletic va sovintejar l'àrea de Mora, però els centrals van saber aturar homes de la corpulència d'Urzaiz i de la qualitat de Yeste i Alkiza. El gol del triomf el va fer Raúl Tamudo en el minut 42.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)